spot_img

Renault City K-ZE electric

“Εισβολή”  της κοινοπραξίας Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance στην Κίνα. Η γαλλική εταιρεία παρουσίασε το 100% ηλεκτρικό όχημα Renault City K-ZE. Η στοίχοι είναι ιδιαίτερα υψηλοί, αφού η Κίνα αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τη μελλοντική ανάπτυξη της Groupe Renault. Μάλιστα, μέχρι το 2022, εννέα (9) συνολικά  επιβατικά αυτοκίνητα θα παράγονται σε τοπικό επίπεδο, κυρίως SUV, εκ των οποίων τα 3 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

Renault K-ZE_ 03

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης, ο Thierry Bolloré, Διευθύνων Σύμβουλος της Groupe Renault, παρουσίασε έναν σαφή οδικό χάρτη και υψηλές φιλοδοξίες για τον Όμιλο στην Κίνα έως το 2022: στόχος οι 550.000 μονάδες πωλήσεων  ετησίως με το σχέδιο Drive the Future.

Renault K-ZE_ 04

Για να πραγματοποιήσει αυτή τη φιλοδοξία της, το Groupe Renault ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο της ιστορίας της εταιρείας στην αγορά EV της Κίνας με την παρουσίαση του Renault City K-ZE: ένα παγκόσμιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην κατηγορία A , αστικού τύπου με σχεδιασμό SUV.

Renault K-ZE_ 05

Με την παγκόσμια πρεμιέρα του Renault City K-ZE, το Groupe Renault εισέρχεται στην παγκόσμια μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων. Έξι μήνες μετά την παρουσίαση της ιδέας στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, το έκτο 100% ηλεκτρικό όχημα της Renault έρχεται στη ζωή αυτή την εβδομάδα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης.

Renault K-ZE_ 06

Αυτή η πρώτη δημόσια παρουσίαση καταδεικνύει την ικανότητα της Renault και της DRAC να μετατρέψουν την ιδέα EV σε πραγματικότητα με την έναρξη των πωλήσεων να ξεκινούν πριν από το τέλος του έτους.

Είναι η πρώτη επένδυση EV στην κατηγορία A που σχεδιάστηκε στην Κίνα για την Κίνα και το Renault City K-ZE θα κατασκευάζεται στην Κίνα ως μέρος της κοινοπραξίας eGT New Energy Automotive ΣΙΑ Ε.Π.Ε. μεταξύ της Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance και του τοπικού κατασκευαστή Dongfeng.

Renault K-ZE_ 07

Ποιο είναι το νέο Renault City K-ZE

Πρόκειται για ένα μικρό SUV πόλης με έξυπνο σχεδιασμό, με έντονες γραμμές και συμπαγή μορφή, το οποίο διαθέτει και LED Daytime Running Lights.

Ενσωματώνει κλασικό σχεδιασμό SUV με απόσταση από το έδαφος 150 mm.

Το μεταξόνιο έχει μήκος 2.423mm και ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 300L, στοιχεία που το καθιστούν πρακτικό για την καθημερινή ζωή.

Renault K-ZE_ 08

Οι πολλαπλές λειτουργίες φόρτισης την καθιστούν συμβατό τόσο με τα οικιακά συστήματα 220V, όσο και με τις δημόσιες υποδομές. Σε γρήγορη φόρτιση χρειάζονται μόνο 50 λεπτά για να φορτιστεί από 0% έως 80%. Σε βραδεία φόρτιση χρειάζονται 4 ώρες για να φορτιστεί  στο 100%.

Το έξυπνο διαδραστικό σύστημα με έγχρωμη οθόνη αφής πολλαπλών λειτουργιών 8 ιντσών εξασφαλίζει ότι οι επιβάτες παραμένουν συνδεδεμένοι όλη την ώρα όπου και αν πηγαίνουν. Μπορούν επίσης να αποκτήσουν πρόσβαση και έλεγχο εξ αποστάσεως της εφαρμογής τους. Διαθέτει επιγραμμική πλοήγηση και παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο για τις λειτουργίες EV. Οι χρήστες έχουν εύκολη πρόσβαση σε λειτουργίες όπως on-line ψυχαγωγία, WiFi 4G και έξυπνη αναγνώριση φωνής.

Renault K-ZE_ 09

Σε συμφωνία με την ανθρώπινη φιλοσοφία της Renault, το Renault City K-ZE συνδυάζει αισθητήρες PM2.5 και σύστημα ελέγχου ποιότητας αέρα, που επιτρέπει την αξιολόγηση της ποιότητας του αέρα καμπίνας και την αυτόματη εναλλαγή μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής κυκλοφορίας αέρα, προσφέροντας ένα υγιεινό, αναζωογονητικό χώρο καμπίνας.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO