spot_img
HomeAUTOΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑINFINITI Qs Inspiration electric sport sedan

INFINITI Qs Inspiration electric sport sedan

Το νέο πρωτότυπο INFINITI Qs Inspiration αποτελεί ένα πρωτότυπο σπορ σεντάν, που σχεδιάστηκε για την εποχή της ηλεκτροκίνησης.  Αποκαλυφθέν, για πρώτη φορά, στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης,  το Qs Inspiration προσφέρει μια νέα “οπτική” για τα σπορ σεντάν, με υψηλότερη θέση οδήγησης και ένα πανίσχυρο ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο, με μετάδοση της ισχύος και στους τέσσερις τροχούς.

INFINITI Qs Inspiration_ 04

Αντιπροσωπεύοντας την επιθυμία της INFINITI να αμφισβητήσει το ”κατεστημένο”, το Qs Inspiration αποτελεί την “προεπισκόπηση” ενός προσεχούς μοντέλου παραγωγής, αφήνοντας σαφείς “υπαινιγμούς” για τον  “εξηλεκτρισμό” της γκάμας της INFINITI στο μέλλον, τόσο με αμιγώς ηλεκτροκίνητα σύνολα, όσο και με την τεχνολογία e-POWER.

Δείτε το video του νέου ηλεκτρικού Qs Inspiration

Η ευέλικτη αρχιτεκτονική του πρωτοτύπου, έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί ηλεκτροκινητήρες υψηλής απόδοσης. Επίσης έχει επιτρέψει στους σχεδιαστές της INFINITI να “ανατρέψουν” την παραδοσιακή σχεδίαση στα σεντάν, με νέες εξωτερικές διαστάσεις και ένα ευρύχωρο σαλόνι.

INFINITI Qs Inspiration_ 05

Με τη δημιουργία του από την ομάδα σχεδιαστών του Karim Habib, εκτελεστικού διευθυντή σχεδιασμού για την INFINITI, το πρωτότυπο Qs Inspiration επιβεβαιώνει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της INFINITI για τα επερχόμενα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Δείτε το video του εσωτερικού του Qs Inspiration

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο,  βασίζεται στο Ιαπωνικό DNA της INFINITI από όπου και αντλεί  έμπνευση και αποκαλύπτεται σε ένα εκθεσιακό χώρο ρηξικέλευθου σχεδιασμού, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον διάσημο Ιάπωνα αρχιτέκτονα Kengo Kuma. Ο εκθεσιακός χώρος έχει σχεδιαστεί σε αρμονία με το νέο πρωτότυπο του Qs Inspiration,  και σύμφωνα με την  κατεύθυνση σχεδιασμού της INFINITI για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της, ενώ αναμένεται να υιοθετηθεί και σε άλλα μεγάλα σαλόνια αυτοκινήτου, στο μέλλον.

INFINITI Qs Inspiration_ 05

“Ως σχεδιαστές, εμπνεόμαστε συνεχώς  από την τεχνολογία των μηχανικών μας και τις Ιαπωνικές σχεδιαστικές επιρροές που αποτελούν μέρος του DNA μας”, δήλωσε ο Alfonso Albaisa, ανώτερος αντιπρόεδρος Παγκόσμιου Σχεδιασμού της  Nissan Motor Company. “Εδώ στη Σαγκάη, δεν είμαστε μόνοι σε αυτό το ταξίδι, καθώς  έχω την εξαιρετική τιμή να είμαι με τον Kengo Kuma,  ως «sensei »,  στην προσπάθεια να εξελιχθούμε και να εκφράσουμε μια νέα γλώσσα στην αρχιτεκτονική της εταιρείας μας. Στη Σαγκάη αποκαλύπτουμε το Kuma-San, το εκθεσιακό περίπτερο της INFINITI, εκφράζοντας μια νέα οπτική ποίηση, αρμονία και καινοτομία.”

INFINITI Qs Inspiration_ 06

Η αποκάλυψη του Qs Inspiration, συνέπεσε με την ανακοίνωση της κατασκευής του πρώτου από τα ηλεκτροκίνητα οχήματα νέας γενιάς  της INFINITI, που θα κατασκευαστεί στην Κίνα για την Κινεζική αγορά.

“Η Κίνα έχει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στα ηλεκτρικά οχήματα παγκοσμίως, ειδικά στην premium κατηγορία”, δήλωσε ο Christian Meunier, πρόεδρος της INFINITI Motor Company. “Η εποχή της ηλεκτροκίνησης μας δίνει την ευκαιρία να ανανεώσουμε τα διαπιστευτήριά μας ως ένα καινοτόμο brand, έτοιμοι να κινηθούμε γρήγορα και αποφασιστικά σε αυτόν τον αναπτυσσόμενο και συναρπαστικό χώρο της αγοράς”.

INFINITI Qs Inspiration_ 08
RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO