spot_img
HomeAUTOΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΜε 450 χλμ. αυτονομίας το VW ID ROOMZZ electric SUV

Με 450 χλμ. αυτονομίας το VW ID ROOMZZ electric SUV

Σπουδαία τα νέα από το Auto Shanghai 2019. Η VW παρουσιάζει από τις 18 έως και τις 26 Απριλίου, το SUV μηδενικών  εκπομπών, εξαιρετικά ευρύχωρο, με τρεις σειρές καθισμάτων και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Κίνα το 2021.

VW ID Roomzz_ 03

Το πρωτοποριακό ID ROOMZZ “είναι σε ένα σαλόνι με ρόδες”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι δημιουργοί του. Ο συνδυασμός δε των συστημάτων IQ.DRIVE το καθιστά εντελώς αυτόνομο, δίχως την ανάγκη να υπάρχει ενεργός οδηγός.

VW ID Roomzz_ 04

Το ROOMZZ all-rounder είναι SUV μηδενικών εκπομπών, με συνολικό μήκος  πέντε μέτρων, το οποίο είναι προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της οικογένειας και των επιχειρήσεων. Το μοντέλο αυτό αναμένεται να κυκλοφορήσει αρχικά στην κινεζική αγορά το 2021.

VW ID Roomzz_ 05

Αυτό το νέο SUV  κινείται αβίαστα και σιωπηλά, δίχως εκπομπές. Το ROOMZZ συνδυάζει τα μελλοντικά συστήματα IQ.DRIVE και έχει τη δυνατότητα να κινείται αυτόνομα στο επίπεδο 4.

VW ID Roomzz_ 06

Οι επιβάτες του οχήματος διαθέτουν πληροφορίες μέσω διαδραστικών ζωνών φωτισμού. Η εντελώς νέα μεταβλητή εσωτερική ιδέα μπορεί να εξατομικευθεί σε μεγάλο βαθμό. Οι διάφορες διαμορφώσεις καθισμάτων μπορούν να προσαρμοστούν όχι μόνο στις προσωπικές επιθυμίες των επιβατών αλλά και στην αντίστοιχη λειτουργία οδήγησης. Όταν ο οδηγός μεταβαίνει σε πλήρως αυτόματο τρόπο οδήγησης, τα επιμέρους καθίσματα μπορούν να περιστραφούν προς τα μέσα κατά 25 μοίρες για να επιτρέψουν μια πιο επικοινωνιακή ατμόσφαιρα σαν σαλόνι.

VW ID Roomzz_ 07

Ο τρόπος λειτουργίας του Pilot Relax επιτρέπει σε κάθε επιβάτη να προσαρμόζει το κάθισμά του ξεχωριστά για να ταιριάζει στις ανάγκες του. Σε αυτή τη λειτουργία, το κάθισμα μπορεί να μετακινηθεί από όρθια θέση, σε θέση με κλίση.

Το ROOMZZ δεν είναι εξοπλισμένο με συμβατικό πίνακα οργάνων. Το ψηφιακό πιλοτήριο το οποίο αποτελείται από μια μεγάλη γυάλινη επιφάνεια, μαζί με το τιμόνι φαίνονται να αιωρούνται  μπροστά από τον οδηγό.

VW ID Roomzz_ 09

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό είναι επίσης ασυνήθιστα. Τα καλύμματα των καθισμάτων, για παράδειγμα, κατασκευάζονται από το AppleSkin – ένα νέο προϊόν που αποτελείται από ανανεώσιμη πρώτη ύλη.

Ειδικά επεξεργασμένα ξύλινα φύλλα χρησιμοποιούνται επίσης στο ID.

Το σύστημα CleanAir χρησιμοποιεί ένα ενεργό σύστημα φίλτρων για να διασφαλίσει ότι ο αέρας στο εσωτερικό του οχήματος παραμένει καθαρός, ακόμη και αν ο ατμοσφαιρικός αέρας δεν είναι.

Με τη μπαταρία 82-kWh, το ROOMZZ  έχει αυτονομία έως και 450 χλμ. (WLTP) ή 475 χλμ. (NEDC, Κίνα), αντίστοιχα, πριν να επαναφορτιστεί η μπαταρία. Σε περίπου μισή ώρα, το concept car μπορεί να φορτιστεί στο 80% της χωρητικότητάς του μέσω ενός συστήματος γρήγορης φόρτισης ισχύος 150 kW (DC).

VW ID Roomzz_ 10

Δύο ηλεκτρικοί κινητήρες μπορούν να κινούν συνεχώς και τους δύο άξονες με ισχύ συστήματος 225 KW / 306 PS (ηλεκτρικό 4MOTION). Μπορεί δε να επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα σε 6,6 δευτερόλεπτα και να φτάσει τις μέγιστες ταχύτητες μέχρι 180 χλμ/ώρα.

Όπως συμβαίνει με όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η μέγιστη ροπή είναι διαθέσιμη από την αρχή.

VW ID Roomzz_ 13
RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO