Στόχος η τιμή εισόδου κάτω των 20.000 ευρώ

Ραγδαίες οι εξελίξεις στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και από την Seat. Η εταιρεία παρουσίασε την ηλεκτρική της στρατηγική, η οποία μέχρι τις αρχές του 2021, περιλαμβάνει έξι ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα. Η ηλεκτρική έκδοση του Mii και το el-Born θα είναι τα δύο πρώτα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας, ενώ η νέα γενιά Leon και το Tarraco θα διαθέτουν plug-in υβριδική έκδοση. Επιπλέον, το CUPRA Leon και το CUPRA Formentor θα διαθέτουν επίσης στη γκάμα τους μια υβριδική παραλλαγή plug-in. Παράλληλα, ο Πρόεδρος της SEAT Luca de Meo, ανακοίνωσε ότι το CUPRA Formentor, το νέο CUV, θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο του Martorell.

Seat electric_ 03

Για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρίας, η SEAT θα αναπτύξει επίσης μια νέα πλατφόρμα οχημάτων σε συνεργασία με τη Volkswagen, μια μικρότερη έκδοση της Modular Electric Drivekit (MEB), πάνω στην οποία πολλά οχήματα μήκους περίπου τεσσάρων μέτρων από διαφορετικές μάρκες, μεταξύ των οποίων και η SEAT, θα κατασκευαστούν μελλοντικά. Ο στόχος της νέας πλατφόρμας είναι η δημιουργία προσιτών ηλεκτρικών οχημάτων με τιμή εισόδου κάτω των 20.000 ευρώ. Περισσότεροι από 300 εξειδικευμένοι μηχανικοί θα συμμετάσχουν σε αυτό το project στην Ισπανία.

Seat electric_ 04

Η ηλεκτρική επίθεση φτάνει πέρα από τα νέα μοντέλα και περιλαμβάνει επίσης στρατηγική micromobility, η οποία, όπως ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της SEAT κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress, θα ηγηθεί εντός του Ομίλου Volkswagen από την SEAT. Το concept car Minimo και το ηλεκτρικό SEAT eXS kickscooter είναι δύο παραδείγματα-λύσεις αστικής micromobility που προτείνει η εταιρεία.

Seat electric_ 05

Tο καλύτερο έτος στην ιστορία της

Το 2018 το SEAT πέτυχε τα καλύτερα αποτελέσματα στην ιστορία της. Τα κέρδη μετά φόρων αυξήθηκαν στα 294 εκατ. ευρώ, 4,6% περισσότερο από το προηγούμενο έτος (281). Επιπλέον, τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 93,2% στα 223 εκατ. ευρώ (2017: 116) και ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 9,991 δισ. ευρώ, 4,6% υψηλότερα από το αποτέλεσμα του 2017 (9.552). Όλα τα ποσά καταγράφουν νέα ιστορικά ρεκόρ. Τα τελευταία πέντε χρόνια, ο κύκλος εργασιών της SEAT αυξήθηκε κατά 33%.

Επιπλέον, οι πωλήσεις αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο των σχεδόν επτά δεκαετιών της SEAT και τα 517.600 πωληθέντα οχήματα (10,5% περισσότερο από το 2017), έκαναν τη SEAT την πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη μάρκα στην Ευρώπη κατά το προηγούμενο έτος. Ενισχυμένη από το Ateca και το Arona, η πώληση μοντέλων με μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους βοήθησε στη βελτίωση των αποτελεσμάτων της SEAT. Κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της ανεξάρτητης μάρκας CUPRA, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 40%, φθάνοντας τις 14.400 μονάδες.

Seat electric_ 06

Έτοιμη για το μέλλον

Η αυτοκινητοβιομηχανία μετασχηματίζεται, γεγονός που δημιουργεί προκλήσεις και ευκαιρίες. Οι προσπάθειες κατά της αλλαγής του κλίματος και οι στόχοι για τη μείωση των εκπομπών ρύπων είναι τα βασικά ζητήματα που θα επηρεάσουν την αυτοκινητοβιομηχανία τα επόμενα χρόνια, καθώς και η συνδεσιμότητα και οι νέες υπηρεσίες κινητικότητας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η SEAT πρόκειται να δημιουργήσει ένα κέντρο ανάπτυξης λογισμικού για να αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Το Metropolis: Lab Barcelona πρόκειται να ενσωματωθεί στο νέο κέντρο για να συνεχίσει να αναπτύσσει καινοτόμες λύσεις για καλύτερη κινητικότητα. Άλλες ανεξάρτητες εταιρείες της SEAT, όπως η XMOBA, θα λειτουργήσει επίσης στα πλαίσια του νέου κέντρου, το οποίο θα βρίσκεται στη Βαρκελώνη και θα αποτελείται από 200 επαγγελματίες, προκειμένου να επωφεληθούν πλήρως από όλες τις συνέργειες.

Seat electric_ 07

Η ηλεκτρική στρατηγική που θα περιλαμβάνει έξι ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα SEAT και CUPRA μέχρι τις αρχές του 2021, αποτελεί επίσης μέρος της ανταπόκρισης της SEAT σε αυτές τις προκλήσεις. Επιπλέον, η ανάπτυξη της νέας ηλεκτρικής πλατφόρμας για αστικά οχήματα, σε συνεργασία με τη μάρκα Volkswagen, θα χρησιμεύσει ως βάση για τη δημιουργία ηλεκτρικών οχημάτων μέσα σε μια περίοδο τριών έως τεσσάρων ετών, που θα είναι προσιτά σε όλους.

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.
Ok