Με συνδυαστική ισχύ έως και 240 ίππους

Η εξέλιξη του Jeep συνεχίζεται, αλλά παραμένει πάντα πιστή στις βασικές  αξίες της ελευθερίας, της αυθεντικότητας, της περιπέτειας και του πάθους. Η εταιρεία στη Γενεύη παρουσίασε τα νέα Jeep Renegade και Compass με plug-in υβριδική ηλεκτρική τεχνολογία.

Jeep Plug-in Hybrid_  03

Η τεχνολογία PHEV ενισχύει την απόδοση των off-road ικανοτήτων της Jeep, εκμεταλλευόμενη τον έλεγχο υψηλής ροπής και η συνδυασμένη δράση των δύο συστημάτων πρόωσης προσφέρει έως και 240 ίππους. Και τα δύο SUV διαθέτουν μπαταρίες που μπορούν να φορτιστούν από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης ή από το καλώδιο φόρτισης.

Jeep Plug-in Hybrid_  04

Σπουδαία είναι , συνεπώς, τα νέα από τη Jeep. Η εταιρεία ήταν πάντα ένας πρωτοπόρος στην αυτοκινητοβιομηχανία ξεκινώντας το 1941 με το Willys-Overland, το πρώτο όχημα 4x4, το οποίο ακολούθησε το 1946 το Willys Wagon, το οποίο παρουσίασε για πρώτη φορά την έννοια του Sport Utility Vehicle.

Jeep Plug-in Hybrid_  05

Η θρυλική φήμη της για τις δυνατότητες εκτός δρόμου διαρκεί από τότε. Σήμερα, η Jeep πραγματοποιεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την εξέλιξη, παρουσιάζοντας τα νέα μοντέλα υβριδικών ηλεκτρικών οχημάτων (PHEV) plug-in. Μια υβριδική λύση χωρίς συμβιβασμούς, η οποία ενσωματώνει την ασύγκριτη τεχνική διάταξη κάθε SUV Jeep, θα τροφοδοτήσει τόσο το Jeep Renegade όσο και το Jeep Compass και θα τα μετατρέψει σε οχήματα που παρέχουν απόλυτη ελευθερία, ενώ παράλληλα θα μεταφέρουν τις ικανότητές τους στο επόμενο επίπεδο μέσω οικολογικής τεχνολογίας.

Jeep Plug-in Hybrid_  06

Τα νέα υβριδικά μοντέλα plug-in είναι επαναφορτιζόμενα από μια εξωτερική πρίζα και ως εκ τούτου μπορούν να αποθηκεύουν περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια. Αυτή η επιλογή επιτρέπει τη χρήση ισχυρότερων ηλεκτρικών κινητήρων, οι οποίοι μεταφράζονται σε μια καθαρά ηλεκτρική αυτονομία περίπου 130 χλμ. με πλήρη ηλεκτρική τελική ταχύτητα, τόσο για το Renegade όσο και για την Compass.

Jeep Plug-in Hybrid_  07

Οι ηλεκτρικές μονάδες συνεργάζονται με το νέο βενζινοκινητήρα 1.3-λίτρων turbo για να αυξήσουν την απόδοση και τη συνολική ισχύ. Για το Renegade, η ισχύς βρίσκεται σε 190hp και 240hp με αποτέλεσμα την εξαιρετική επίδοση στο δρόμο: τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 7 δευτ.

Jeep Plug-in Hybrid_  08

Το Compass με την ταυτόχρονη λειτουργία του κινητήρα εσωτερικής καύσης (ICE) και του ηλεκτρικού κινητήρα προσφέρει μέχρι 240 ίππους. Παράγουν επίσης εκπομπές CO2 κάτω των 50g / km.

Jeep Plug-in Hybrid_  09

Με την ηλεκτροκίνηση, η σειρά Jeep βελτιώνει περαιτέρω τη θρυλική ικανότητα εκτός δρόμου,  χάρη στη μεγαλύτερη ροπή που προσφέρει ο ηλεκτροκινητήρας και τη δυνατότητα προσαρμογής του με ακρίβεια ενώ οδηγείται στο πιο δύσκολο έδαφος, όπου απαιτείται πολύ χαμηλός λόγος μετάδοσης. Χάρη στη νέα ηλεκτρική τεχνολογία κίνησης όλων των τροχών (eAWD), η πρόσφυση στον οπίσθιο άξονα δεν παρέχεται από έναν άξονα μετάδοσης αλλά μέσω ενός αποκλειστικού ηλεκτροκινητήρα. Αυτό επιτρέπει τον διαχωρισμό των δύο αξόνων και τον ανεξάρτητο έλεγχο της ροπής με αποτελεσματικότερο τρόπο από ένα μηχανικό σύστημα.

Jeep Plug-in Hybrid_  10

Τα Renegade και τα Compass PHEVs διαθέτουν μια ειδική οθόνη οργάνων και οθόνη ψυχαγωγίας, ενημέρωσης δίνοντας πληροφορίες σχετικές με την λειτουργία των συστημάτων.

Η Jeep πλέον, υιοθετεί  την ηλεκτροκίνηση και θέτει, παράλληλα, νέα πρότυπα.

Jeep Plug-in Hybrid_  11

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.
Ok