spot_img
HomeAUTOΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΗ παγκόσμια πρεμιέρα του ηλεκτρικού ID. BUGGY

Η παγκόσμια πρεμιέρα του ηλεκτρικού ID. BUGGY

 Επαναφορά μιας μοναδικής στάσης ζωής: Η παγκόσμια πρεμιέρα του ID στο Σαλόνι της Γενεύης. BUGGY. Αντιπροσωπεύει μια καινούργια υλοποίηση πάνω στη μεταβλητή πλατφόρμα MEB που έχει εξελιχθεί ειδικά για την ηλεκτροκίνηση. Ένα μοντέρνο, ανοιχτό, «καθαρό» και high-tech αυτοκίνητο για την παραλία αλλά και για την πόλη, το πρωτότυπο αποτελεί τη σύγχρονη έκφραση μιας σχεδιαστικής εικόνας, του θρυλικού καλιφορνέζικου dune ή beach buggy. Η μετενσάρκωση ενός αυτοκινητικού lifestyle με μια μπαταρία υψηλής τάσης ενσωματωμένη στο δάπεδό του. 

VW ID Buggy_ 03

Με καταγωγή από την Καλιφόρνια το ID. BUGGY μεταφέρει τη φιλοσοφία των θρυλικών dune ή beach buggies στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Γνήσια οδηγική απόλαυση: Με το πρωτότυπο ID. BUGGY η Volkswagen δείχνει μια νέα πλευρά της ηλεκτροκίνησης, προσανατολισμένη προς την αναψυχή και τη διασκέδαση.

VW ID Buggy_ 05

Αμάξωμα που αιωρείται: Το αμάξωμα φαίνεται σαν να αιωρείται πάνω από το πλαίσιο και τους τροχούς των 18 ιντσών.

Βασισμένο στην MEB: Πλαίσιο ασφαλείας με κινητήριο σύστημα μηδενικών ρύπων και μπαταρία, χτισμένο στη μεταβλητή πλατφόρμα MEB ειδικά για την ηλεκτροκίνηση.

VW ID Buggy_ 07

Ευκαιρία για ανεξάρτητους κατασκευαστές: Το ID. BUGGY θα μπορεί να κατασκευαστεί από εταιρείες start-up σε μια μεγάλη γκάμα παραλλαγών.

Τα κοινά στοιχεία ανάμεσα στα dune ή beach buggies του παρελθόντος και του νέου ID. BUGGY συμπιέζουν μια περίοδο πέντε δεκαετιών στο χρονικό διάστημα που διαρκεί το κλείσιμο του ματιού: όλα τα buggies της δεκαετίας του ’60 εκφράζουν ένα υψηλό βαθμό μεταβλητότητας.

VW ID Buggy_ 09

Βασίζονταν στο πλαίσιο του θρυλικού Beetle και είχαν έναν τετρακύλινδρο κινητήρα boxer στο πίσω μέρος τους, ενώ ένας αριθμός μικρών κατασκευαστών δημιουργούσε αμαξώματα κατασκευασμένα από πλαστικό ενισχυμένο με υαλόνημα (fiberglass, GFRP) που κάλυπταν κινητήρα και πλαίσιο γράφοντας ταυτόχρονα αυτοκινητική ιστορία.

VW ID Buggy_ 10

Το ID. BUGGY ακολουθεί πιστά αυτή τη λογική σε συνδυασμό με τις τεχνολογικές δυνατότητες της σύγχρονης εποχής. Η βάση εδώ είναι η σύγχρονη πλατφόρμα MEB, στο δάπεδο της οποίας υπάρχει ενσωματωμένη μια μπαταρία υψηλής τάσης, ιόντων λιθίου, χωρητικότητας 62 kWh.

VW ID Buggy_ 12

Τροφοδοτεί με ηλεκτρική ενέργεια ένα ηλεκτροκινητήρα 150 kW / 204 PS στο πίσω μέρος, εξασφαλίζοντας αυτονομία 250 χιλιομέτρων (κατά WLTP).

Ο χαρακτήρας του ID. BUGGY ταιριάζει με τον ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος προσφέρει ροπή 310 Nm από τις μηδέν στροφές. Αυτό σημαίνει πως το ηλεκτρικό αυτό αυτοκίνητο έχει πάντα αρκετή ισχύ στον πίσω άξονα του, ακόμα και για κίνηση off road.

VW ID Buggy_ 04

 

Με πλήρη επιτάχυνση το πρωτότυπο φτάνει τα 100 χλμ./ ώρα μετά από μόλις 7,2 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 χλμ./ ώρα. Συμπληρωματικά στην πίσω κίνηση, ένας επιπρόσθετος ηλεκτροκινητήρας στον εμπρός άξονα μπορεί να εμπλακεί εξασφαλίζοντας την τετρακίνηση.  

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO