spot_img
HomeAUTOΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΈξυπνη χρέωση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Έξυπνη χρέωση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η έξυπνη χρέωση μπορεί να αποτελέσει βασική λύση για την ελάφρυνση του αντίκτυπου του αυξανόμενου αριθμού ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας. Τα αρχικά ευρήματα έρευνας υποδηλώνουν ότι υπάρχει επαρκής ευελιξία στις συμπεριφορές φόρτισης. Το Electric Nation ολοκλήρωσε τη διαδικασία συλλογής πληροφοριών χρέωσης από περίπου 700 συμμετέχοντες ηλεκτρικών οχημάτων,  για περίοδο 18 μηνών, με δεδομένα από περισσότερες από 140.000 συναλλαγές χρέωσης.

electric vehicle_ 03

Από την ανάλυση προκύπτει ότι υπάρχει πιθανότητα επαρκούς ευελιξίας για τη διαχείριση της χρέωσης εκτός των περιόδων μέγιστης ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας. Τα αρχικά συμπεράσματα δείχνουν ότι, κατά μέσο όρο, τα οχήματα είναι συνδεδεμένα για πάνω από 12 ώρες, αλλά σπάνια χρεώνονται για το πλήρες ωράριο. Άλλα συμπεράσματα υποδηλώνουν ότι η μέση χρέωση φόρτισης ξεκινά με την μπαταρία να βρίσκεται στο 50%.

Η Electric Nation, η οποία είναι η μεγαλύτερη υπηρεσία έξυπνης χρέωσης στον κόσμο, συλλέγει στοιχεία για να διευρύνει την κατανόηση του αντίκτυπου της χρέωσης των ηλεκτρικών συσκευών στο τοπικό δίκτυο ηλεκτρισμού και να αξιολογήσει την αξιοπιστία και την αποδοχή της έξυπνης χρέωσης στους ιδιοκτήτες EV.

electric vehicle_ 04

Κατά τη δοκιμή των 18 μηνών, οι ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών οχημάτων EV συμμετείχαν σε προγράμματα στρατηγικών έξυπνης χρέωσης. Αυτά περιλαμβάνουν τη χρήση εφαρμογών για την ενθάρρυνση της αλληλεπίδρασης του οδηγού με έξυπνα συστήματα χρέωσης για την ελαχιστοποίηση της διατάραξης των προγραμματισμένων ταξιδιών EV και την παροχή κινήτρων για την ενθάρρυνση των ιδιοκτητών EV να επιλέξουν να χρεώνουν όταν η συμφόρηση του δικτύου είναι χαμηλή (π.χ νύχτα και όχι νωρίς το βράδυ).

electric vehicle_ 05

Η έρευνα συγκέντρωσε 673 οδηγούς plug-in EV οχημάτων, με πάνω από 40 διαφορετικές μάρκες και μοντέλα EV,  συμπεριλαμβανομένων plug-in υβριδικών και πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και μια μεγάλη επιλογή από διαφορετικά μεγέθη μπαταριών . Η έρευνα παρακολούθησε τις συνήθειες χρέωσης των συμμετεχόντων για τη συλλογή δεδομένων σχετικά με τη συμπεριφορά των plug-in, συμπεριλαμβανομένης της συχνότητας, του μήκους και της ποσότητας ενέργειας που καταναλώνεται.

electric vehicle_ 06

Η έρευνα αυτή θα βοηθήσει να κατανοήσουν οι οδηγοί τον αντίκτυπο στα δίκτυά της και πώς θα μπορούσε να μειωθεί αυτός ο αντίκτυπος χρησιμοποιώντας πλέον έξυπνους φορτιστές, παράλληλα με τα προγράμματα παροχής κινήτρων για τους πελάτες.

Η Electric Nation χρηματοδοτείται από το Ofgem μέσω του σχεδίου για τα Δικαιώματα Καινοτομίας του Δικτύου. Στόχος είναι να παρέχει στους τοπικούς φορείς εκμετάλλευσης ηλεκτρικών δικτύων τα εργαλεία ώστε να είναι σε θέση να εξασφαλίσουν ότι τα δίκτυά τους μπορούν να αντεπεξέλθουν σε αυτή την τεράστια νέα πρόκληση, αποφεύγοντας παράλληλα την αντικατάσταση καλωδίων και υποσταθμών.

electric vehicle_ 07

Η ομάδα του έργου Electric Nation  ασχολείται τώρα με την ανάλυση δεδομένων, τη σύνταξη εκθέσεων και τη διοργάνωση εκδηλώσεων για τη διάδοση των ευρημάτων. Πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του έργου (www.electricnation.org.uk), όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν στο ενημερωτικό δελτίο Electric Nation, ενώ διάφορα νέα υπάρχουν και στο Twitter (@ElectricNation_).

electric vehicle_ 08

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO