Δύο e-μοντέλα έρχονται μέσα στη χρονιά

Εκτεταμένες δοκιμές σχετικά με τις υποδομές φόρτισης και χρέωσης διεξάγει η Skoda προκειμένου να είναι απολύτως έτοιμη για την νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης η οποία ήδη έφτασε. Πάνω από 300 σημεία φόρτισης έχουν ήδη ετοιμαστεί σε εσωτερική λειτουργία δοκιμής από το 2018. Ήδη η Τσέχικη εταιρεία βρίσκεται σε συνεργασία με τον φορέα παροχής ενέργειας ŠKO-ENERGO, της πόλης Mladá Boleslav για την επέκταση του δικτύου φόρτισης. Και η Skoda βλέπει την εκτόξευση της ηλεκτροκίνησης, εισάγοντας στην ευρωπαϊκή αγορά το SUPERB plug-in hybrid drive και το CITIGO allelectric μέσα στη χρονιά.

Skoda ev_ 03

Η Skoda βλέπει ηλεκτρικά και προετοιμάζεται για τις απαιτήσεις της ηλεκτροκινητικότητας. Το 2018, ο Τσέχος κατασκευαστής αυτοκινήτων επένδυσε 3,4 εκατομμύρια ευρώ στην επέκταση της εσωτερικής ηλεκτρικής του υποδομής στα κεντρικά γραφεία του στο Mladá Boleslav. Διεξάγονται εκτενείς δοκιμές χρησιμοποιώντας περισσότερα από 300 σημεία φόρτισης, προκειμένου να βελτιστοποιηθεί περαιτέρω η υποδομή φόρτισης και οι χρόνοι φόρτισης. Έτσι, η εταιρεία θέτει τις βάσεις για τα ηλεκτρικά οχήματα της μάρκας που θα κυκλοφορήσουν το 2019.

Skoda ev_ 04

Ο Michael Oeljeklaus, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας για την παραγωγή λέει: «Οι προετοιμασίες για την ηλεκτρονική κινητικότητα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Για πάνω από ένα χρόνο πραγματοποιούμε δοκιμές χρησιμοποιώντας περισσότερα από 300 σημεία φόρτισης στο εργοστάσιό μας στη Mlada Boleslav. Τώρα βασιζόμαστε στην εμπειρία και τις γνώσεις που αποκτήθηκαν από αυτές τις δοκιμές για την περαιτέρω επέκταση της υποδομής φόρτισης εκτός εργοστασιακών εγκαταστάσεων - έργο που αναλαμβάνουμε σε συνεργασία με τη ŠKO-ENERGO. "

Τα τμήματα τεχνικής ανάπτυξης, διασφάλισης ποιότητας, πωλήσεων και παραγωγής δοκιμάζουν ήδη την υποδομή χρέωσης στο εργοστάσιο της Mlada Boleslav. Πέρυσι ο κατασκευαστής επένδυσε συνολικά περίπου 3,4 εκατομμύρια ευρώ στην επέκτασή του: 1,65 εκατομμύρια ευρώ στον εκσυγχρονισμό και επέκταση του ηλεκτρικού δικτύου και άλλα 1,75 εκατομμύρια ευρώ εκδόθηκαν από τη Skoda για την εγκατάσταση περισσότερων από 300 σημείων φόρτισης. Αυτό αντιστοιχεί σε περισσότερα από 220 εναλλασσόμενα ρεύματα (AC) και σε περισσότερους από 80 σύγχρονους σταθμούς φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC). Τα επόμενα χρόνια, σχεδιάζει να επεκτείνει την υποδομή χρέωσης πέρα από τις πύλες των εργοστασίων.

Skoda ev_ 05

Τα πρώτα μοντέλα Skoda με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης θα εμφανιστούν μέσα στη χρονιά. Θα είναι φέτος η χρονιά αφετηρία για τα πρώτα της μοντέλα με ηλεκτρική κίνηση. Το Skoda Superb plug-in hybrid drive θα είναι το πρώτο στην αγορά, ακολουθούμενο από την ηλεκτροκίνητη έκδοση του CITIGO. Η έκδοση της σειράς παραγωγής της μελέτης Skoda  VISION E θα ξεκινήσει το 2020. Κατά τα επόμενα τέσσερα έτη, η εταιρεία θα επενδύσει δύο δισεκατομμύρια ευρώ στην ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων και νέων υπηρεσιών κινητικότητας στο πλαίσιο της στρατηγικής 2025, καθιστώντας το  μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα στην ιστορία της Skoda Auto.

Skoda ev_ 06

 

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.
Ok