Τι είναι η τεχνολογία συναισθηματικής νοημοσύνης

Η Kia αποκαλύπτει νέες τεχνολογίες αυτοκινήτου για τη μελλοντική εποχή της "συναισθηματικής οδήγησης" στο CES 2019. Το σύστημα R.E.A.D είναι η πρώτη τεχνολογία της αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία συγκλίνει στον περιβάλλοντα έλεγχο του ανθρώπινου αισθήματος μέσα στην καμπίνα και στη συναισθηματική νοημοσύνη. Και η Kia Motors πρόκειται να παρουσιάσει μια σειρά από νέες τεχνολογίες οι οποίες αναπτύχθηκαν για την μετά το αυτόνομη οδήγηση εποχή, στο 2019 Consumer Electronic Show (CES) την Τρίτη 8, έως και την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Λας Βέγκας.

Kia_ 03

Η διαδραστική έκθεση της Kia για το «διάστημα της συναισθηματικής οδήγησης» εξετάζει το μέλλον, όταν η αυτόνομη οδήγηση θα είναι ο κανόνας και δίνεται προτεραιότητα στη βελτίωση της εμπειρίας της ανθρώπινης κινητικότητας. Κεντρικό στοιχείο αυτής της έννοιας είναι το νέο σύστημα προσαρμογής κινήτρων σε πραγματικό χρόνο (RE.A.D.) της Kia - η πρώτη τεχνολογία στον κόσμο που αναπτύχθηκε με βάση την κοινή ερευνητική συνεργασία με τον όμιλο Affective Computing του Ινστιτούτου Τεχνολογίας του Μασαχουσέτη (MIT).

Το σύστημα R.E.A.D μπορεί να βελτιστοποιήσει και να προσωποποιήσει ένα χώρο καμπίνας επιβατών αναλύοντας την συναισθηματική κατάσταση του οδηγού σε πραγματικό χρόνο μέσω της τεχνολογίας αναγνώρισης βιο-σήματος με τεχνητή νοημοσύνη. Η τεχνολογία αυτή παρακολουθεί τη συναισθηματική κατάσταση του οδηγού και προσαρμόζει το εσωτερικό περιβάλλον σύμφωνα με την εκτίμησή του - ενδεχομένως μεταβάλλοντας τις συνθήκες που σχετίζονται με τις ανθρώπινες αισθήσεις μέσα στην καμπίνα, δημιουργώντας μια πιο ευχάριστη εμπειρία κινητικότητας.

Δείτε το  teaser του Emotive driving by KIA

Ο Albert Biermann, Πρόεδρος και Διευθυντής του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Kia Motors, δήλωσε: "Έχουμε αναπτύξει το σύστημα R.E.A.D για να δημιουργήσουμε ένα διαδραστικό μελλοντικό χώρο κινητικότητας μέσα στην καμπίνα, με τη σύγκλιση της τεχνολογίας αιχμής του οχήματος και της συναισθηματικής ευφυΐας. Ως εκ τούτου, το σύστημα R.E.A.D θα επιτρέψει τη συνεχή επικοινωνία μεταξύ οδηγών και οχημάτων μέσω της μη-εκφρασμένης γλώσσας του «συναισθηματικού αισθήματος», παρέχοντας έτσι ένα βελτιστοποιημένο ανθρώπινο αισθησιακό χώρο για τους οδηγούς σε πραγματικό χρόνο ».

Kia_ 04

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.
Ok