spot_img

Automobili Pininfarina Battista

Ετοιμάζεται το ηλεκτρικό hypercar των 1.900 ίππων. Θα το δούμε από κοντά τον ερχόμενο Μάρτιο, στην έκθεση της Γενεύης, από την Automobili Pininfarina. Σε παγκόσμια πρεμιέρα πρόκειται να είναι το ισχυρότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο. 

automobili_pininfarina_battista_ 03

Το άκρως εντυπωσιακό ηλεκτρικό hypercar θα έχει το όνομα Battista. Η ονομασία αυτή τιμά τον ιδρυτή του φημισμένου ιταλικού οίκου. Και η στιγμή αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική για την ιστορία του οίκου, αφού κάνει το πρώτο βήμα σαν κατασκευαστής οχήματος.

automobili_pininfarina_battista_ 04

Θα κατασκευαστούν μόλις 150 κομμάτια, στο Cambiano της Ιταλίας και η τιμή του  υπολογίζεται στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ, δίχως να συμπεριλαμβάνονται οι φόροι.  Στην εξέλιξη του Battista θα συνδράμει με την αγωνιστική εμπειρία του ο πρώην οδηγός της F1, Nick Heidfeld.

automobili_pininfarina_battista_ 05

Τα συνθετικά υλικά με τα οποία θα κατασκευαστεί, θα περιορίζουν το βάρος στα μόλις 2.000 κιλά. Με βάση τα έως τώρα γνωστά στοιχεία, εμπορικά το Battista θα ξεκινήσει με τον εορτασμό της 90ης επετείου του οίκου Pininfarina, δηλαδή το 2020. Θα έχει αυτονομία 500 χιλιομέτρων και το απόλυτο αυτό ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο θα εξοπλίζεται με τεχνολογία της Rimac. Με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, ένα σε κάθε τροχό, συνολικής ισχύος 1.900 ίππων και με μέγιστη ροπή 2.340 Nm.

automobili_pininfarina_battista_ 06

Έχει και συνέχεια, αφού τα 0-100 θα έρχονται σε μόλις 1,9 δευτερόλεπτο και τα 0-300 σε λιγότερο από 12 δευτερόλεπτα. Η τελική του ταχύτητα θα ξεπερνά τα 400 χλμ./ώρα.

automobili_pininfarina_battista_ 07
RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO