spot_img
HomeAUTOΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΈρχονται τα ηλεκτρικά Opel

Έρχονται τα ηλεκτρικά Opel

Σπουδαία τα νέα από την Opel. Ξεκινά η παραγγελιοληψία για το Grandland X plug-in hybrid και το πλήρως ηλεκτρικό Corsa το πρώτο εξάμηνο του 2019. Ακόμη το νέο Vivaro θα κυκλοφορήσει και σε έκδοση ηλεκτρικού van, το 2020, ενώ η παραγωγή της ηλεκτρικής έκδοσης Mokka X νέας γενιάς ξεκινά το 2020.

Το 2019 θα είναι μία ξεχωριστή χρονιά για την εταιρεία, καθώς όχι μόνο θα γιορτάσει τα 120 χρόνια της στην παραγωγή αυτοκινήτων, αλλά θα επιταχύνει και τον εξηλεκτρισμό της προϊοντικής γκάμας της. Η παραγγελιοληψία για τα δύο ηλεκτροκίνητα μοντέλα – το ηλεκτρικό Corsa μπαταρίας και το plug-in υβριδικό Grandland X SUV – θα ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο της επόμενης χρονιάς. «Η Opel γίνεται ηλεκτρική!» δήλωσε ο CEO της Opel, Michael Lohscheller. «Είναι κάτι που ανακοινώσαμε κατά την παρουσίαση του στρατηγικού σχεδίου PACE! και τώρα αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα.»

Opel_ 03

Ειδικά το νέο Corsa, θα δώσει επιπλέον ώθηση στην Opel την επόμενη χρονιά. Το bestseller, η πρώτη γενιά του οποίου έκανε την πρεμιέρα της το 1982, είναι εντελώς νέο και προσφέρει για πρώτη φορά μία ηλεκτρική έκδοση. Ο Lohscheller υπόσχεται και ανταγωνιστική τιμή: «Το νέο Corsa θα κάνει την ηλεκτροκίνηση προσιτή σε πολλούς πελάτες. Θα είναι ένα πραγματικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο για το ευρύ κοινό.»

Το Grandland X plug-in hybrid, το οποίο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Eisenach από του χρόνου, απευθύνεται σε πελάτες που ζητούν περισσότερους χώρους και την αίσθηση SUV. Το υβριδικό σύστημα κίνησης θα  αποδίδει ισχύ αντίστοιχη των 300 hp και συνδυάζεται με τεχνολογία e-All Wheel Drive.

Opel_ 04

Το νέο μεσαίο van Vivaro θα διατίθεται επίσης σε ηλεκτρική έκδοση μπαταρίας το 2020. Η επόμενη γενιά του επιτυχημένου συμπαγούς SUV Mokka X, που θα αρχίσει να κατασκευάζεται το 2020, θα περιλαμβάνει και μία πλήρως ηλεκτρική έκδοση. «Έχουμε επιστρατεύσει όλες μας τις δυνάμεις για τον εξηλεκτρισμό της γκάμας μας» δήλωσε ο Lohscheller.

Η Opel ήταν ανέκαθεν ευρέως γνωστή ως μία μάρκα που κάνει την καινοτομία προσιτή σε όλους. Αυτό θα παραμείνει στην καρδιά της φιλοσοφίας της, εν όψει του εορτασμού της επετείου των 120 χρόνων της στην παραγωγή αυτοκινήτων, το 2019. Η επιτυχημένη ιστορία που ξεκίνησε στο Rüsselsheim με την παραγωγή 65 χειροποίητων Opel “Patentmotorwagen System Lutzmann” το 1899 – τέσσερα χρόνια μετά το θάνατο του ιδρυτή της εταιρίας, Adam Opel – απαριθμεί τώρα πάνω από 70 εκατομμύρια οχήματα. Σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας της, η Opel παρέμεινε πιστή στη φιλοδοξία της να κατασκευάζει αυτοκίνητα υψηλής ποιότητας όσο το δυνατόν πιο αποδοτικά και να τα κάνει προσιτά σε όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες.

Opel_ 05

 Ανάμεσα στα πολλά θρυλικά μοντέλα που κατασκευάστηκαν στο Rüsselsheim τα τελευταία 120 χρόνια περιλαμβάνονται κάποια ορόσημα στην ιστορία του αυτοκινήτου όπως τα Laubfrosch, Admiral, Kadett, Rekord, Manta και GT. Ταυτόχρονα, η Opel έχει κάνει προσιτό ένα μεγάλο αριθμό καινοτομιών στο ευρύ κοινό. Μεταξύ αυτών, το πρώτο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής στη Γερμανία με αυτοφερόμενο ατσάλινο αμάξωμα (Opel Olympia, 1935), η καθιέρωση του τριοδικού καταλυτικού μετατροπέα στον στάνταρ εξοπλισμό (1989), η τοποθέτηση αερόσακων κανονικών διαστάσεων σε όλα τα επιβατικά μοντέλα (1995) και η υιοθέτηση του προσαρμοζόμενου συστήματος φωτισμού IntelliLux LED® matrix στη συμπαγή κατηγορία (2015) με το Astra.

Για τον εορτασμό της επετείου των 120 χρόνων, η Opel θα προσθέσει μία ειδική έκδοση “120 Years” στη γκάμα της. Η έκδοση προσφέρεται από τη Γερμανική εταιρία σε αρκετά μοντέλα και η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει στις περισσότερες αγορές. Οι εκδόσεις “120 Year” θα περιλαμβάνουν μία ποικιλία καινοτόμων τεχνολογιών και στοιχεία στυλ και άνεσης στον στάνταρ εξοπλισμό, σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές.

Opel_ 06

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO