spot_img

Ford Transit Plug-In Hybrid Van

Ακούμε, διαβάζουμε, μαθαίνουμε για την “ηλεκτρική επανάσταση” στην Ευρώπη και συλλογιζόμαστε που βρισκόμαστε εμείς σαν χώρα. Φαίνεται για μια ακόμη φορά η χώρα να “χάνει” κάποιο σημαντικό τρένο, τώρα αυτό της ηλεκτροκίνησης…

Transit Plug-In Hybrid Van_ 03

Τώρα η Ford επεκτείνει σε μία τρίτη ευρωπαϊκή πόλη την έρευνά της για τα οφέλη από τη χρήση plug-in υβριδικών ηλεκτρικών van που κινούνται αμιγώς με ηλεκτρισμό στις περισσότερες διαδρομές πόλης. Σε συνεργασία με την πόλη της Κολωνίας, η Ford φιλοδοξεί να αποκτήσει μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη που προκύπτουν από την χρήση των Transit Custom plug-in υβριδικών ηλεκτρικών van. Η δοκιμή, διάρκειας 12 μηνών με στόλο 10 οχημάτων, είναι η τρίτη κατά σειρά, μετά από τις αντίστοιχες σε Λονδίνο και Βαλένθια. Τα van είναι εξοπλισμένα με προηγμένα υβριδικά συστήματα κίνησης που χρησιμοποιούν τον 1.0L EcoBoost ως ‘range extender’ (για επέκταση της αυτονομίας).

Transit Plug-In Hybrid Van_ 04

Από την άνοιξη του 2019 και με την υποστήριξη της πόλης της Κολωνίας, η Ford θα θέσει σε λειτουργία ένα στόλο 10 Ford Transit Custom PHEV με περιφερειακές εταιρίες στην πόλη, προκειμένου να διερευνήσει σε τι βαθμό, τα PHEV μπορούν να συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα. Χρηματοδοτούμενη από την Ford, η δοκιμή αρχικά θα τρέξει για 12 μήνες, σε συνεργασία με Δημοτικούς Στόλους που χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες του Δημόσιου τομέα.

Η Ford ανακοίνωσε τη νέα δοκιμή στο συμπόσιό της “City of Tomorrow”, στην Κολωνία, όπου συναντήθηκαν ιθύνοντες από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όπως πολεοδόμοι, υπεύθυνοι λήψης πολιτικών αποφάσεων και ειδικοί από το χώρο των μεταφορών, προκειμένου να συζητήσουν ένα κοινό όραμα για το μέλλον των μετακινήσεων στην πόλη.

Transit Plug-In Hybrid Van_ 05

Δύο επαγγελματικά Transit Custom PHEV θα διαχειρίζονται οι παρακάτω περιφερειακές εταιρίες: AWB Abfallwirtschaftsbetriebe Köln (διαχείριση αποβλήτων), Cologne Bonn Airport, Häfen und Güterverkehr Köln (διακίνηση φορτίων και εμπορευμάτων λιμένων), Kölner Verkehrsbetriebe (όμιλος δημόσιων μεταφορών) και RheinEnergie (περιφερειακή εταιρία ενέργειας).

Το Transit Custom PHEV έχει ένα προηγμένο υβριδικό σύστημα το οποίο στοχεύει σε αυτονομία μηδενικών ρύπων πάνω από 50 km. Αυτό το καθιστά ιδανικό για χρήση στην πόλη. Σαν range extender, χρησιμοποιεί τον πολυβραβευμένο βενζινοκινητήρα 1.0L EcoBoost που φορτίζει την ενσωματωμένη, συμπαγή, υγρόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου ανάλογα με τις ανάγκες, αυξάνοντας τη συνολική αυτονομία σε 500 km. Οι μπαταρίες έχουν χωρητικότητα 14 kWh, ενώ επειδή τοποθετούνται κάτω από το πάτωμα, παραμένει άρτια η χωρητικότητα χώρου φόρτωσης ενός στάνταρ van. Ο εμπρός προφυλακτήρας προσφέρει φίσα σύνδεσης για πλήρη φόρτιση της μπαταρίας μέσα σε τρεις ώρες μέσω μιας παροχής 240-volt με 16 ή 32 amperes.

Transit Plug-In Hybrid Van_ 06

Όλοι οι εταίροι θα χρησιμοποιούν μία ήδη υπάρχουσα υποδομή φόρτισης και οχήματα εξοπλισμένα με συστήματα τηλεματικής και γεωγραφικών περιορισμών που εξασφαλίζουν λειτουργία μηδενικών ρύπων σε προκαθορισμένες ζώνες χαμηλών ρύπων.

Η Ford προγραμματίζει το λανσάρισμα 40 ακόμα ηλεκτρικών/plug-in υβριδικών μοντέλων, μεταξύ των οποίων 16 πλήρως ηλεκτρικά μέχρι το 2022.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO