spot_img

Kia Soul EV

Η επόμενη γενιά Soul EV κάνει ντεμπούτο στο Λος Άντζελες,  πριν ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα την επόμενη χρονιά. Με σύστημα γρήγορης φόρτισης, ο  ισχυρός ηλεκτρικός κινητήρας παράγει ισχύ  204 ps και 395 Nm, με συστοιχία μπαταριών 64 kWh, για μεγαλύτερη αυτονομία η οποία θα φτάνει τα 480 χλμ..

Kia-Soul-EV_ 03

Τώρα το  ηλεκτρικό Kia Soul EV εφοδιάζεται με σύστημα τροφοδοσίας νέας τεχνολογίας, με υδρόψυκτη μπαταρία Ιόντων-Λιθίου 64 kWh. Ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 201 ίππους και 395 Nm ροπής, ενώ έχει τέσσερα προγράμματα οδήγησης: Eco, Comfort, Sport και Eco+. Το νέο μοντέλο μπαταρίας λιθίου-ιόντων λιθίου 64kW, σημαίνει ότι η καθημερινή επαναφόρτιση είναι σημαντικά μικρότερη  και γρήγορη.

Kia-Soul-EV_ 04

Η δυναμική συμπεριφορά και η οδήγηση βελτιώνονται επίσης, χάρη στην υιοθέτηση νέας πλήρως ανεξάρτητης πίσω ανάρτησης. Το Soul EV παρέχει επίσης πολλά εργαλεία για τους οδηγούς να προσαρμόσουν την οδηγική τους εμπειρία και τη χρήση της μπαταρίας τους, με τέσσερις λειτουργίες οδήγησης – Eco, Comfort, Sport και Eco + – οι οποίες ρυθμίζουν αυτόματα την ισχύ. Οι τρόποι οδήγησης ελέγχουν επίσης το επίπεδο της πέδησης με ανατροφοδότηση, τις ρυθμίσεις κλιματισμού και θέρμανσης και επιτρέπουν στους οδηγούς να ρυθμίζουν τα όρια ταχύτητας σε διαφορετικές συνθήκες οδήγησης.

Kia-Soul-EV_ 05

Το έξυπνο σύστημα φρεναρίσματος  παρέχει  στους οδηγούς τη δυνατότητα να επιβραδύνουν το αυτοκίνητο και να εξοικονομούν περισσότερη κινητική ενέργεια, προσθέτοντας επιπλέον αυτονομία. Το σύστημα συνδυάζεται με μια οθόνη οδηγού Smart Eco Pedal στον πίνακα οργάνων, η οποία ενημερώνει  τον οδηγό για τη χρήση της μπαταρίας σε πραγματικό χρόνο.

Το Soul EV είναι εξοπλισμένο με μια μακρά λίστα με προηγμένες λειτουργίες για την ενίσχυση της ασφάλειας, τη βελτίωση της οδηγικής εμπειρίας και την ευκολία στη λειτουργία.

Kia-Soul-EV_ 06

Το σύστημα ψυχαγωγίας βασίζεται σε έγχρωμη οθόνη αφής 10,25 ιντσών με οθόνη οπίσθιας προβολής και καθοδήγηση στάθμευσης. Το πακέτο ψυχαγωγίας υποστηρίζεται από τα Apple CarPlay και Android Auto  καθώς και από την ασύρματη συνδεσιμότητα Bluetooth με αναγνώριση φωνής. Το σύστημα συνδυάζεται με ένα ηχοσύστημα έξι ηχείων με είσοδο USB και χειριστήρια ήχου τοποθετημένα σε τιμόνι.

Kia-Soul-EV_ 07

Ανάλογα με την έκδοση, το αυτοκίνητο είναι εφοδιασμένο με επτά αερόσακους. Εφοδιάζεται ακόμη με  ABS, έλεγχο πρόσφυσης, ηλεκτρονικό έλεγχο ευστάθειας, έλεγχο υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα, σύστημα προειδοποίησης πεζών και σύστημα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών.

Kia-Soul-EV_ 08

Στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας είναι διαθέσιμα συστήματα που περιλαμβάνουν προειδοποίηση σύγκρουσης (FCW), (FCA), προειδοποίηση απόκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας (LDW), προειδοποίηση προσοχής οδηγού (DAW), έξυπνο σύστημα ελέγχου πορείας με Stop & Go κ.α.

Το νέο ηλεκτρικό Kia Soul EV κατασκευάζεται στην Κορέα και οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη το πρώτο 6μηνο του 2019.

Kia-Soul-EV_ 09

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO