fbpx
×

Προειδοποίηση

Plugin JoomAdditionalImageFields: The XML file 'additional.xml' could not be found. Maybe you have to rename it in directory 'plugins/joomgallery/joomadditionalimagefields/additionalfields/' from 'additional.tmp.xml'. Please also read the documentation of this plugin.

Έτσι θα ταξιδεύουμε στο μέλλον

Volvo 360c autonomous concept 10Το 360c concept car είναι ένας αναπάντεχος ανταγωνιστής των αεροπορικών μεταφορών: Το 360c ίσως είναι πιο ελκυστικό από το αεροπλάνο σε εγχώριες μετακινήσεις.

Ηλεκτρικό και αυτόνομο, με 4 χρήσεις: καμπίνα ύπνου, κινητό γραφείο, καθιστικό και χώρος ψυχαγωγίας, εκφράζει το ανθρωποκεντρικό όραμα της Volvo, προβάλλοντας πιθανές μορφές ενός νέου τρόπου ζωής.

Το όραμα
Φανταστείτε έναν κόσμο στον οποίο μπορείτε να ταξιδεύετε σε μακρινές αποστάσεις χωρίς να μεσολαβούν αεροδρόμια, έλεγχοι ασφαλείας, ατελείωτες ώρες στην αναμονή, συνωστισμός στις ουρές και οι θορυβώδεις, στενάχωρες καμπίνες των αεροπλάνων.

Το όραμα του Volvo 360c (video)

Volvo 360c autonomous concept 11Αυτό ακριβώς το όραμα για το μέλλον του αυτόνομου ταξιδιού αποκαλύπτει η Volvo Cars με το Volvo 360c concept, ένα μέλλον αυτόνομο, ηλεκτρικό, συνδεδεμένο και ασφαλές. Η βάση για το 360c είναι ένα πλήρως αυτόνομο, πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο που δεν οδηγείται από άνθρωπο. Το πρωτότυπο εκμεταλλεύεται στο έπακρο την ελευθερία σχεδιασμού που δημιουργείται από την απουσία τιμονιού και κινητήρα εσωτερικής καύσης, κάτι που δίνει τη δυνατότητα εφαρμογής νέων ιδεών για τη διάταξη των καθισμάτων των επιβατών σε σειρές των δύο ή των τριών. Το 360c παρουσιάζει τέσσερις πιθανές χρήσεις των αυτόνομων οχημάτων - ένα περιβάλλον για ύπνο, κινητό γραφείο, καθιστικό και χώρο ψυχαγωγίας - οι οποίες στο σύνολό τους αποτελούν νέες ιδέες για τον τρόπο που ταξιδεύουν οι άνθρωποι.

Volvo 360c autonomous concept 14Ο εναλλακτικός τρόπος ταξιδιού
Το 360c μπορεί να αποτελέσει έναν προσοδοφόρο ανταγωνιστή στις σύντομες πτήσεις, τομέα που αποτιμάται σε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια. Ιδιαίτερα οι πιο μικρές διαδρομές, όπου η απόσταση ανάμεσα στην αφετηρία και τον προορισμό είναι περίπου 300 χιλιόμετρα, είναι ένα πεδίο που θέτει υποψηφιότητα για επαναστατικές αλλαγές χάρη σε αυτόν τον εναλλακτικό τρόπο ταξιδιού.

Volvo 360c autonomous concept 16Για παράδειγμα, σε αρκετές πτήσεις εντός των Ηνωμένων Πολιτειών όπου παρατηρείται συνωστισμός, όπως η γραμμή Νέας Υόρκης - Ουάσινγκτον, εκτιμάται ότι το ταξίδι με αεροπλάνο είναι πιο χρονοβόρο από το ταξίδι με αυτοκίνητο, όταν ληφθούν υπόψη παράγοντες όπως η διαδρομή προς το αεροδρόμιο, οι έλεγχοι ασφαλείας και οι χρόνοι αναμονής. Ένα αυτόνομο όχημα που παραλαμβάνει τον επιβάτη από το σπίτι του για ένα ταξίδι "πόρτα - πόρτα" θα ήταν ελκυστική επιλογή και σε σύγκριση με άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως το λεωφορείο και το τρένο.

Αλλάζει όλα όσα γνωρίζαμε (video)

Volvo 360c autonomous concept 12Παγκόσμιο πρότυπο ασφαλείας
Το 360c προτείνει ένα παγκόσμιο πρότυπο ασφαλείας για την επικοινωνία των αυτόνομων οχημάτων. Ανοίγει επίσης μια συζήτηση για τις μεγάλες ευκαιρίες που δημιουργεί η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης στην οδική ασφάλεια, οδηγώντας σε σημαντικές βελτιώσεις, ανάλογες με την εφεύρεση της ζώνης ασφαλείας τριών σημείων από τη Volvo, το 1959.

100% αυτόνομο
Με το 360c, η Volvo προτείνει ένα νέο παγκόσμιο Volvo 360c autonomous concept 13πρότυπο για το πώς τα αυτόνομα οχήματα μπορούν να επικοινωνούν με ασφάλεια με τους άλλους χρήστες του δρόμου. Καθώς η αυτόνομη τεχνολογία θα εφαρμοστεί σταδιακά, τα πλήρως αυτόνομα οχήματα χωρίς οδηγό θα κινούνται σε ένα μικτό περιβάλλον, όπου θα μοιράζονται το δρόμο με χρήστες συμβατικών οχημάτων. Σε αυτές τις κυκλοφοριακές συνθήκες, όπου δεν θα υπάρχει οπτική επαφή μεταξύ των οδηγών, ώστε να δηλώνουν ο ένας στον άλλον τις προθέσεις τους, είναι πολύ σημαντικό το πώς τα οχήματα θα επικοινωνούν μεταξύ τους.

Η μετακίνηση αλλάζει χαρακτήρα(video)

Volvo 360c autonomous concept 19Κατά την εξέλιξη του 360c, οι μηχανικοί ασφαλείας της Volvo αντιμετώπισαν αυτή την πρόκληση εξοπλίζοντας το πρωτότυπο με ένα σύστημα που περιλαμβάνει εξωτερικούς ήχους, χρώματα, οπτικά βοηθήματα και συνδυασμό όλων των παραπάνω, ώστε το αυτοκίνητο να επικοινωνεί τις προθέσεις του στους άλλους χρήστες του δρόμου. Η Volvo πιστεύει ότι αυτή η μέθοδος πρέπει να αποτελέσει πρότυπο για όλους τους κατασκευαστές αυτόνομων οχημάτων, ώστε όλοι οι χρήστες του δρόμου να επικοινωνούν εύκολα με τα αυτόνομα οχήματα.

Volvo 360c autonomous concept 17Κουβέρτα αντί ζώνης ασφαλείας
Επιπλέον, οι ειδικοί της Volvo Cars εξέτασαν το πώς οι διαφορετικές θέσεις επιβατών μπορούν να επιδράσουν στην ασφάλεια. Όταν το 360c λειτουργεί ως περιβάλλον για ύπνο, μια ειδική κουβέρτα ασφαλείας παίζει το ρόλο ενός μελλοντικού συστήματος πρόσδεσης που δουλεύει όπως η ζώνη ασφαλείας τριών σημείων, με τη διαφορά ότι προσαρμόζεται σε ανθρώπους που ταξιδεύουν ξαπλωμένοι.

Το Volvo 360c δεν μοιάζει με κανένα (video)

Volvo 360c autonomous concept 15Γεμάτο με νέες ιδέες
Το 360c προβάλλει ιδέες για μια νέα ισορροπία εργάσιμου και ελεύθερου χρόνου, αλλά και για το μέλλον των πόλεων. Είναι ένα πρώτο, απόλυτα συνειδητό βήμα προς μία ευρύτερη συζήτηση για τη δυνατότητα που έχει η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης να αλλάξει ριζικά την κοινωνία με πολλούς τρόπους.

Και γραφείο και ξενοδοχείο
Η αυτόνομη οδήγηση κάνει δυνατή την υλοποίηση Volvo 360c autonomous concept 20πολλών σεναρίων που βελτιώνουν το μέλλον των μεταφορών και της ζωής των ανθρώπων, μετασχηματίζοντας τον αντιπαραγωγικό ή βαρετό χρόνο μετακίνησης σε χρήσιμα και απολαυστικά λεπτά ή ώρες στο δρόμο. Ένα αυτόνομο όχημα που έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει ως περιβάλλον γραφείου μπορεί να προσφέρεται σε συνδρομητική βάση ή να παρέχεται από τον εργοδότη στους εργαζόμενους.

Μια απίστευτη προσέγγιση στις μετακινήσεις (video)

Volvo 360c autonomous concept 21Το δεύτερο σπίτι μας
Η πλήρως αυτόνομη και ηλεκτρική μετακίνηση προσφέρει επίσης περιβαλλοντικά οφέλη, όπως μικρότερη μόλυνση και μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης, αλλά και καλύτερη υγεία και βελτιωμένο τρόπο ζωής για όσους ζουν στις πόλεις. Δημιουργεί νέες δυνατότητες στην επιλογή κατοικίας, κάτι που μπορεί να αποσυμπιέσει τις τιμές των ακινήτων και να καταστήσει πιο προσιτή την απόκτηση σπιτιού. Η αύξηση του παραγωγικού χρόνου στη διάρκεια του ταξιδιού θα κάνει τους ανθρώπους να εξαρτώνται λιγότερο από την εγγύτητα της κατοικίας τους στον τόπο εργασίας τους.

Το Volvo 360c είναι διαφορετικό (video)

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.