spot_img
HomeMOTOΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΤρελές ιδέες για Vespa-κηδες….

Τρελές ιδέες για Vespa-κηδες….

Η Jennings Harley-Davidson, μια αντιπροσωπεία με καταστήματα τόσο στο Leeds όσο και στο Gateshead της Αγγλίας, οπαδοί όπως φαίνεται της μάρκας Vespa, έχουν σχεδιάσει έξι απολύτως ευφάνταστες προτάσεις από βέσπες διαφορετικών κατηγοριών.

Απλά ένα παιχνίδι εντυπώσεων…?  πειράματα σε ένα διαχρονικό και θρυλικό scooter….?

Σχεδιαστικό challenge…? 

Δεν μπορούμε να απαντήσουμε με σιγουριά….

Αναμφίβολα έχει ενδιαφέρον να τις δείτε!!!!!

Vespa cafe racer 

vespa-cafe-racer

Μια ιδιαίτερη  πρόταση θα λέγαμε αν μη τι άλλο!  Ξεχάστε το γεγονός ότι οι κύλινδροι  – τύπου μπόξερ παλιού bmw – είναι ακριβώς κάτω από τα πόδια σας, φαίνεται όλο κάπως περίεργο, με σκυφτή θέση οδήγησης και το μόνο που να παραμένει ίδιο είναι τα κλασσικά πλαϊνά καπάκια με τις εξατμίσεις να προεξέχουν από το όλο σύνολο.

Vespa chopper

vespa-chopper

Όντας αντιπρόσωπος της Harley-Davidson, δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι βλέπουμε μια chopper Vespa μεταξύ των σχεδίων. Φαίνεται εκπληκτική με το ψηλό τιμόνι και το μεγάλο μεταξόνιο, τις ακτινωτές ζάντες και όλο το απαράμιλλο στύλ που αντιπροσωπέυει αυτή η κατηγορία Φαίνεται ότι θα μπορούσε να χωρέσει τουλάχιστον τρία άτομα στο κάθισμά της αλλά και έτοιμη για ταξίδια με τα προσαρμοσμένα δερμάτινα πλαινά σακίδια!!!

Vespa-busa

vespa-sport-bike

Σαφώς εμπνευσμένη από το Suzuki Hayabusa και ως εκ τούτου φαίνεται λίγο περίεργη τουλάχιστον από θέμα αναλογιών σχεδίασης. Με αεροδυναμικά βοηθήματα, δαγκάνες, εξατμίσεις και μονόσελο προσπαθεί να θυμίσει τη θρυλική Hayabusa όπως προαναφέραμε… αμφιβόλου αποτελέσματος…

 Vespa tourer

vespa-touring

Πηγή έμπνευσης οι τουριστικές Harley όπως το Street Glide και τα Megascooters. Χαρακτηριστικό της κατηγορίας αυτής οι μεγάλες και άνετες τουριστικές σέλες και η αυξημένη προστασία από τις καιρικές συνθήκες. Έτσι, ένα υβριδικό σχέδιο από τα δύο είδη πληθωρικών δικύκλων θα κρατήσει ακόμα περισσότερο τον άνεμο και τη βροχή από τον αναβάτη! Ο συνδυασμός λοιπόν αυτός…. ιδού εγένετο! Η βέσπα – τούρερ!

Vespa dirty

vespa-offroad

Οff-road με motocross Vespa μια εξωπραγματική πρόταση αλλά από την άλλη, έχει έναν σχετικό ρεαλισμό. Αναρτήσεις με μεγάλες διαδρομές, ακτινωτούς τροχούς με off-road ελαστικά, υποπλαίσιο αλουμινίου, επίπεδη σέλα και ψηλό φτερό. Η ποδιά είναι από μία κανονική, κλασσική Vespa. Δεν εχει φαναρι όπως απαιτείται από ένα «καθαρόαιμο», αλλά έχει κρατήσει το ντουλαπάκι!!! Στο πίσω μέρος εν τω μεταξύ είναι εξαιρετικά επιθετική και γωνιώδης και κόβει τον παραδοσιακό πλευρικό εφεδρικό τροχό. Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε, είναι το που θα χωρέσει ο κινητήρας. Μια προχωρημένη πρόταση πάντως….

Vespa light cycle

vespa-tron

Από μόνο του το project tron  είναι κάτι φαντασιακό –  εξωπραγματικό και φουτουριστικό…. Ο ιδιαίτερος τρόπος σχεδίασης και φωτισμού των δικύκλων Tron είναι πολύ αντιπροσωπευτικός. Τα σκούτερ Vespa από την πλευρά τους έχουν μία διαχρονική σχεδίαση με ιδιαίτερες γραμμές που επίσης είναι απολύτως αντιπροσωπευτικές.. Γιατί λοιπόν να μην συνδυάσουμε τα δύο; Έτσι λοιπόν βγήκε και αυτό το σχέδιο απο την Jennings Harley-Davidson. Δεν φαίνεται ιδιαίτερα άνετο και δεν υπάρχει καμία αποθήκευση στο κάτω μέρος όπως μπορούμε να δούμε διότι ειδικά ο πίσω χαρακτηριστικός τροχός καταλαμβάνει μεγάλο χώρο… Οι κλασικές γραμμές της Vespa δένουν πραγματικά καλά με το ενσωματωμένο φουτουριστικό φωτισμό του Τron εν τέλει….

Απο φαντασία άλλο τίποτα!

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO