spot_img

BMW HP4 Race

H BMW δεν έχει όρεξη για παιχνίδια και ρίχνεται στη μάχη του ανθρακονήματος με μια κατασκευή για λίγους, πολύ λίγους…

BMW HP4 RACE 03Η ξεκάθαρα «πληρωμένη» -με όλες τις έννοιες- απάντηση της BMW στη 1299 Superleggera ήρθε, αφενός με «κακό» timing, σχετικά επισκιασμένη από την πρόταση των Ιταλών η οποία βγήκε στον αέρα μια μέρα νωρίτερα, αφετέρου δε με χαρακτήρα ξεκάθαρα αγωνιστικό, απαλλαγμένο από φώτα, καθρέφτες, πινακίδα και ότι άλλο θα έκανε το HP4 να κυκλοφορεί σε δημόσιους δρόμους.

Ίσως να είναι παράδοξο, αλλά στην εποχή της κρίσης εμφανίζονται απανωτά μοτοσυκλέτες όχι μόνο προσιτές σε όλους (όπως θα ήταν το προβλεπόμενο) αλλά και άλλες, πιο ακριβές, πιο εξωτικές, πιο απρόσιτες από ποτέ. Τα ανθρακονήματα έχουν μπει για τα καλά στην πραγματικότητα της παραγωγής και μετά τη 1299 Superleggera, πολύ πιο διακριτικά και ήσυχα, ήρθε να μας χαλάσει τον ύπνο η πρόταση της BMW. To HP4 Race.BMW HP4 RACE 06

Ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά, αυτά όμως που ξέρουμε δεν είναι καθόλου ασήμαντα. Η χρήση των ινών του άνθρακα είναι πολύ εκτεταμένη, με το υλικό αυτό να χρησιμοποιείται (100%) στο πλαίσιο, στους τροχούς και στο φέρινγκ. Η δίαιτα προβλέπεται αυστηρή. Επίσης και απ’ ότι φαίνεται, τα περιφερειακά δεν είναι τυχαία, με την Ohlins να εξοπλίζει το μαύρο όπλο της BMW με τα κορυφαία της μοντέλα (σειρά FGR και TTX εμπρός και πίσω αντίστοιχα), τη Brembo τα φρένα και την Akrapovic την εξάτμιση, αγωνιστικών πάντα προδιαγραφών.

BMW HP4 RACE 05Η απάντηση άργησε μια μέρα
Και από ότι φαίνεται θα αργήσει και άλλο, με την περαιτέρω πληροφορία να έρχεται μέσα, αν όχι μετά το καλοκαίρι του 2017. Πάντως πράγματα που να δηλώνουν καθημερινή χρήση, όπως φωτιστικά σώματα, καθρέφτες, πινακίδες και τα συναφή δεν βλέπουμε, άρα είναι δύσκολο να θεωρήσουμε πως κάποια μέρα το υπερτροφικό (και υπερστροφικό) S1000RR θα σταματήσει δίπλα μας στο φανάρι, με τον προσανατολισμό του HP4 Race να είναι η πίστα και τίποτα άλλο. Ότι και αν συμβεί, ας ελπίσουμε να μην καλύψουν πάλι τα ανθρακονήματα με υπερβολικά βαψίματα, αλλά να περιοριστούν σε λίγα γραφικά.. Κρίμα είναι. Αλήθεια.

 

Video

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO