spot_img

MotoGP 18/10

18/10 MotoGP  honda alex marquez aragon

10ος αγώνας για το πρωτάθλημα και με την εκκίνηση, είχαμε 3 Yamaha μπροστά να ηγούνται των πρώτων γύρων. Ο Maverick Vinales στην πρωτοπορία, με τον Quartararo και τον Morbidelli πίσω του.

Τα 2 Suzuki ακολουθούσαν την 1η τριάδα, με τον Jack Miller 6ο και πιο πίσω το δίδυμο της Honda, Marquez και Nakagami. Τη δεκάδα ‘έκλειναν’ οι Ducati των Dovizioso-Petrucci.

Με 16 γύρους να απομένουν, πλέον στις θέσεις 2 + 3, βρισκόντουσαν τα 2 Suzuki, εκτοπίζοντας τα αδύναμα Yamaha και έναν Alex Marquez να είναι 4ος!

MotoGP Aragon I – Αγώνας 03

Ο Ισπανός έκανε έναν πολύ καλό αγώνα καταφέρνοντας να αναρριχηθεί μέχρι και την δεύτερη θέση με ένα πολύ ωραίο προσπέρασμα στον Mir (ξεκίνησε 11ος), δίνοντας έτσι και μια απάντηση στους επικριτές του, που έλεγαν ότι το βάθρο του προηγούμενου αγώνα ήταν ’πυροτέχνημα’.

Στη συνέχεια είδαμε τον Alex Rins να περνάει στην πρώτη θέση. Κάνοντας έναν υπομονετικό αλλά αλάνθαστο αγώνα, κατάφερε στο τέλος να κατακτήσει την 1η του νίκη για το 2020.

5 γύροι για το τέλος και το βάθρο είχε ‘κλειδώσει’ με Rins, Marquez και Mir, με την Ισπανική κυριαρχία να συνεχίζει και στην 4η θέση του Vinales.  

Ο Andrea Dovizioso είχε δύσκολη δουλειά να κάνει, καθώς τερμάτισε 7ος από 13ος. Γλιτώνοντας τα χειρότερα όμως κατάφερε μετά το πέρας του αγώνα να μείνει στην 4η θέση της βαθμολογίας, μόλις 15 βαθμούς από τον πρώτο Mir.

MotoGP Aragon I – Αγώνας 04

Για τον Fabio Quartararo ήταν ο χειρότερός του αγώνας στα 2 χρόνια παρουσίας του στη μεγάλη κατηγορία, αφού τερμάτισε μόλις 18ος. Αργότερα μάθαμε ότι δεν είχε σωστή πίεση στο μπροστινό ελαστικό του, πράγμα για το οποίο ευθύνη φέρει αποκλειστικά και μόνο η ομάδα του.

Ο Cal Crutchlow τερμάτισε 8ος κάνοντας μια προσπέραση στον Miller 3 γύρους πριν το τέλος. Τη δεκάδα έκλεισε ο Zarco.

Ο επαναληπτικός αγώνας της Motorland Aragon μας περιμένει αυτό το αγωνιστικό τριήμερο με τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές όλων των κατηγοριών το πρωί της Παρασκευής!

Μητσόπουλος Μάριος

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO