spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣΠαγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (FIA WRC) για το Ford Fiesta

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (FIA WRC) για το Ford Fiesta

Ενώ οι Sébastien Ogier και Julien Ingrassia εξασφάλιζαν τον πέμπτο συνεχόμενο τίτλο τους στο FIA WRC, οι Elfyn Evans και Daniel Barritt έπαιρναν την παρθενική τους νίκη με το Fiesta WRC, χαρίζοντας ένα ιστορικής σημασίας αποτέλεσμα στην ομάδα.

Wales Rally 01H ομάδα της M-Sport πέτυχε ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα στο Βρετανικό ράλι (Dayinsure Wales Rally GB) εξασφαλίζοντας τους τίτλους Οδηγών, Συνοδηγών και Κατασκευαστών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (FIA WRC), κατακτώντας μάλιστα και τη νίκη στον αγώνα.

Οι Elfyn Evans και Daniel Barritt εξασφάλισαν με εντυπωσιακό τρόπο την παρθενική τους νίκη στην Ουαλία. Το πλήρωμα κυριάρχησε στο ράλι της πατρίδας του κερδίζοντας εννέα ειδικές διαδρομές και ήταν σε δική τους κλάση στις αντίξοες συνθήκες του αγώνα.

Wales Rally 02Είναι το πρώτο πλήρωμα από τη Μ. Βρετανία που κατακτά τη νίκη στο συγκεκριμένο αγώνα από το 2000 που νικητές ανακηρύχτηκαν οι Richard Burns και Robert Reid, ενώ ο Evans είναι ο πρώτος Ουαλός οδηγός στην ιστορία που νικά στο Βρετανικό ράλι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι (FIA WRC).

Οι Sébastien Ogier και Julien Ingrassia εξασφάλισαν στην Ουαλία τον πέμπτο συνεχόμενο τίτλο τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και είναι πλέον ανάμεσα στα τρία μόνο πληρώματα στην ιστορία που πήραν τον τίτλο Wales Rally 03με δύο διαφορετικούς κατασκευαστές.

Η τρίτη θέση στο ράλι και μία συναρπαστική τέταρτη θέση στην Power Stage στάθηκαν αρκετές για την εξασφάλιση του τίτλου, καθώς το δίδυμο από τη Γαλλία δεν απειλείται πλέον από κανέναν στον τελευταίο γύρο της Αυστραλίας, σε δύο εβδομάδες.

Οι Ott Tänak και Martin Järveoja τερμάτισαν το Ράλι Ουαλίας στην έκτη θέση αλλά είχαν κι αυτοί τους δικούς τους λόγους να πανηγυρίζουν. Παρότι έμειναν πίσω από τον Thierry Neuville στην παγκόσμια κατάταξη, το πλήρωμα έπαιξε ένα σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της ομάδας.

Αποτελέσματα:
1. Elfyn Evans / Daniel Barritt (Ford Fiesta WRC) 2:57’00,6”
2. Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul (Hyundai 120 Coupe WRC) +37,3”
3. Sébastien Ogier / Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) +45,2”
4. Andreas Mikkelsen / Ander Jaeger (Hyundai i20 Coupe WRC) +49,8”
5. Jari-Matti Latvala / Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +50,3”
6. Ott Tänak / Martin Järveoja (Ford Fiesta WRC) +1:02,3”
7. Kris Meeke / Paul Nagle (Citroen C3 WRC) +1:20,5”
8. Hayden Paddon / Sebastian Marshall (Hyundai i20 Coupe WRC) +2:16,3”
9. Esapekka Lappi / Janne Ferm (Toyota Yaris WRC) +2:46,5”
10. Dani Sordo / Marc Marti (Hyundai i20 Coupe WRC) +3:50,5”

Πρωτάθλημα Οδηγών:
1. Sébastien Ogier 215 βαθμοίWales Rally 06
2. Thierry Neuville 183
3. Ott Tänak 169
4. Jari-Matti Latvala 136
5. Elfyn Evans 118
6. Dani Sordo 95
7. Juha Hänninen 71
8. Kris Meeke 70
9. Craig Breen 64
10. Hayden Paddon 59

Πρωτάθλημα Κατασκευαστών:
1. M-Sport World Rally Team 398
2. Hyundai Motorsport 305
3. Toyota Gazoo Racing WRC 241

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO