spot_img
HomeΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣMOTOCROSS ALL STAR GAME MYKONOS

MOTOCROSS ALL STAR GAME MYKONOS

Και εκεί που όλα δείχνουν στάσιμα, έρχεται μία παρέα και αλλάζει το τοπίο! Η πρόσκληση που λάβαμε από το Αθλητικό Σωματείο Μοτοσυκλετιστών Μυκόνου φαινόταν πως είχε να κάνει με κάτι αλλιώτικο. Η δραστήρια παρέα από το νησί των Ανέμων δεν έψαξε τρόπο να διοργανώσει έναν ακόμη αγώνα με στόχο την ενίσχυση του ταμείου της λέσχης.

Διοργάνωσαν μία τριήμερη γιορτή για τους φίλους του Motocross προσκαλώντας όσους πρωταγωνιστές από το ελληνικό πρωτάθλημα θα μπορούσαν να συμμετέχουν. Και τι μπορούσαν να πετύχουν με αυτό? Μα τι άλλο από την προβολή του θεαματικού σπορ που αγαπάμε και φυσικά την προβολή του νησιού τους. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι κατάφεραν να πείσουν τις τοπικές αρχές να συνεργαστούν και να υποστηρίξουν την φιλόδοξη προσπάθεια τους.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Φυσικά αποδεχτήκαμε την πρόσκληση του Σωματείου της Μυκόνου. Με χαρά και περιέργεια είναι η αλήθεια. Θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε για την πρόσκληση και να δούμε πως θα εξελιχθεί το τόσο διαφορετικό τριήμερο που σχεδίασαν. Από την Θεσσαλονίκη ξεκινήσαμε το πρωί της Πέμπτης 24/10 για να φτάσουμε στο λιμάνι της Μυκόνου 12 ώρες αργότερα.

All star mukonos Taksidi 01

 Όλη η κούραση ξεχάστηκε μόλις μας υποδέχθηκαν οι ευγενικοί και ιδιαίτερα εξυπηρετικοί διοργανωτές του ALL STAR GAME. Μας περίμεναν στο λιμάνι για να μας εξηγήσουν που θα μείνουμε και να μας συνοδεύσουν στα καταλύματα μας. Στις 11.00μμ βρισκόμασταν ήδη στο υπερπολυτελές AVRA hotel Mykonos με την υπέροχη θέα.  

Το πρωί της Παρασκευής ήταν προγραμματισμένη μία ανοιχτή μοτοβόλτα ξενάγησης στο νησί. Οι οργανωτές είχαν ετοιμάσει για τους αγωνιζόμενους και τους υπόλοιπους καλεσμένους μία δίτροχη περιήγηση στα αξιοθέατα του νησιού (φορώντας απαραίτητα κράνος ΟΛΟΙ). Ξεκινήσαμε από το café Blu blu στο παλιό λιμάνι περάσαμε από τον φάρο «Αρμενιστής» και το Cavo Paradiso πριν επιστρέψουμε στην βάση μας. Σε όλη την βόλτα δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα χάρη στην άψογη συνεργασία της τοπικής αστυνομίας.

All star mukonos motobolta 20

Το βράδυ συναντηθήκαμε στο Θεατράκι (θέση Λάκκα) για την επίσημη παρουσίαση των αθλητών που θα συμμετείχαν στο ALL STAR GAME. 12 Έλληνες αναβάτες, που πρωταγωνιστούν στην Ελληνική σκηνή του Motocross,με πολλούς τίτλους και διακρίσεις στο βιογραφικό τους. Με αλφαβητική σειρά: Ανδρέου Ανδρέας, Βρεττός Νίκος, Γεωργαντάς Αλέξανδρος, Καράκης Κώστας, Κοντολέτας Δημήτρης, Κουζής Παναγιώτης, Λυρίου Νίκος, Μούρκος Κώστας, Παπίλας Παναγιώτης, Σάγμαλης Αντώνης, Τομαράς Χρήστος και Τσαρνάς Άρης. Μία διαφορετική νότα προσέφερε όμως η παρουσία του ταλαντούχου 13χρονου Γανωτή Δημήτρη.

All star mukonos Ekdilosi 04

Η παρουσίαση έγινε για κάθε αθλητή ξεχωριστά, αφήνοντας τον ίδιο να μιλήσει ή να …μην μιλήσει για τον εαυτό του.

Το Αθλητικό Σωματείο Μοτοσυκλετιστών Μυκόνου φρόντισε να παρουσιάσει τους χορηγούς και όλους τους ανθρώπους που έκαναν εφικτή την υλοποίηση της ξεχωριστής αυτής εκδήλωσης.

Δεν παρέλειψαν φυσικά οι άνθρωποι του Σωματείου, να μας παρουσιάσουν το φυτώριο των αθλητών που ετοιμάζεται να λάμψει στο Motocross. Αισιοδοξία και χαμόγελα μας δημιούργησε ο 7χρονος που οδηγεί 6 χρόνια??!!

All star mukonos Ekdilosi 24

Η βραδιά έκλεισε με εξηγήσεις γύρω από την ιδέα του ALL STAR GAME. Αυτό που τόνισαν ιδιαίτερα οι διοργανωτές, είναι η επιθυμία τους να στηρίξουν την επόμενη γενιά αγωνιζομένων!

 Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωσταντίνος Κουκάς ο Αντιδήμαρχος Ιάκωβος Δακτυλίδης και η Βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογιού μαζί με άλλους τοπικούς άρχοντες ήταν εκεί και χαιρέτησαν των εκδήλωση, ενώ δεσμεύτηκαν σύσσωμοι, για την μελλοντική στήριξή τους στο θεσμό.

Το Σάββατο στις 10.00 πμ είχαμε όλοι ραντεβού στα Μεταλλεία Μυκόνου όπου είχε διαμορφωθεί μία ιδιαίτερα θεαματική πίστα υψηλών προδιαγραφών, για τις ανάγκες του All Star Game Greece Motocross. Οι 12 αναβάτες εξερεύνησαν οδηγικά την πίστα και δεν άργησαν να εξοικειωθούν. Τα θεαματικά στιγμιότυπα που προσέφεραν, ήταν απλά μια πρόγευση της επόμενης ημέρας….

All star mukonos proponisi 01

 Στις 14.00 επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο για ανασύνταξη και στις 16.00 είχαμε ραντεβού στην περιοχή «Άνω Μερά», στην παραδοσιακή ταβέρνα «Ρίζες» της οικογένειας Ζουγανέλη. Στον υπέροχο χώρο όπου αναβιώνει το παραδοσιακό χωριό, είχαν ετοιμάσει για εμάς ένα νησιώτικο γλέντι.

All star mukonos glenti 01

Με απίστευτες γεύσεις από τον παραδοσιακό φούρνο, τοπικά προϊόντα δικής τους παραγωγής και βέβαια ζωντανή μουσική που χάρισε κέφι παρασύροντας τους πάντες να προπονηθούν στον χορό. Φυσικά διακρίθηκαν για την φυσική τους κατάσταση οι αθλητές του event που δεν σταμάτησαν να χορεύουν μέχρι το τέλος…

 

All star mukonos glenti 17

Την Κυριακή όλοι ήταν εκεί. Η μέρα All Star Game Mykonos Show επιτέλους έφτασε! Στις 11.00 είμασταν έτοιμοι να παρακολουθήσουμε κάτι συναρπαστικό. Μετά από την παρουσίαση των αθλητών στους θεατές, ο κόσμος είχε την δυνατότητα να φωτογραφηθεί μαζί τους, αλλα δεν άργησε να έρθει η ώρα που όλοι περίμεναν….  Το show ξεκίνησε, ενθουσιάζοντας τους θεατές που είχαν γεμίσει τον χώρο και παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα.

All star mukonos Show 023

Όχι δεν ήταν ένας συμβατικός αγώνας. Ήταν ένα party όπου οι αναβάτες διασκέδαζαν προσφέροντας ξεχωριστό θέαμα. Άλματα, φιγούρες, whip, endo, και πειράγματα μεταξύ τους, δημιούργησαν έναν γιορτινό κλίμα. Χόρευαν στα άλματα της πίστας, άλλαζαν μοτοσυκλέτες μεταξύ τους και προσέφεραν μία αλλιώτικη παράσταση. Κάτι που δεν έχουμε δει σε ελληνική πίστα. Στο τέλος μόνο, οι αναβάτες προσέφεραν θέαμα κανονικού αγώνα στους θεατές που δεν ήξεραν τι να πρωτοχειροκροτήσουν. Μαζί με τους ενθουσιώδεις θεατές και ο Δήμαρχος με το Δημοτικό Συμβούλιο που έδωσαν το παρών υποστηρίζοντας τον Μυκονιάτικο Μηχανιοκίνητο Αθλητισμό.

All star mukonos Show 075

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με ένα πλούσιο και ποιοτικό barbeque.

Το βράδυ της Κυριακής είχαμε όλοι ραντεβού στο εντυπωσιακό 180 sunset bar με την καλύτερη θέα στο μαγικό ηλιοβασίλεμα της Μυκόνου. Δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από το αποχαιρετιστήριο πάρτι, ενώ για όσους από εμάς είχαμε ακόμη διάθεση, το ξημέρωμα μας βρήκε στο bar Caprice.

Ήταν κάτι διαφορετικό. Μία απόδραση από την δύσκολη καθημερινότητα που μας έκανε όλους να ξεφύγουμε. Ήταν μία υπέροχη εκδήλωση που μας έκανε να σκεφτόμαστε με αισιοδοξία το αύριο του ταλαιπωρημένου από την κρίση μηχανοκίνητου αθλητισμού. Γιατί υπάρχουν άνθρωποι με φρέσκιες ιδέες που τον αγαπάνε. Άνθρωποί που μπορούν να φέρουν νέα πνοή στον χώρο, κάνοντας την διαφορά. Μπράβο λοιπόν στο Αθλητικό Σωματείο Μοτοσυκλετιστών Μυκόνου. Μας προσέφεραν τρεις ημέρες για να διαδόσουμε τα ουσιαστικά τρία μηνύματα τους: Στήριξη των νέων αθλητών, ευρύτερη διάδοση του motocross και καθημερινή χρήση του κράνους.

Και επειδή γνωρίζουμε ότι όλο αυτό που ζήσαμε υλοποιήθηκε χάρη στην στήριξη της τοπικής κοινωνίας, θα κλείσουμε δημοσιεύοντας το ευχαριστήριο των διοργανωτών.

Το Αθλητικό Σωματείο Μοτοσικλετιστών Μυκόνου, ευχαριστεί τους φορείς και τους επιχειρηματίες που στήριξαν με τον καλύτερο τρόπο και έδωσαν την κινητήρια δύναμη στην εκδήλωσης.

ΦΟΡΕΙΣ : Δήμος Μυκόνου , Δημοτική Κοινότητα Ανω Μεράς , Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου , Κέντρο Υγείας Μυκόνου , Πυροσβεστικό Σώμα Μυκόνου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ : ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΜΥΚΟΝΟΥ Ν.ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ & ΥΙΟΙ Α.Ε – MYCONIAN COLLECTION – ALCHEMIST – ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Γ.ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε – SEA MEDICAL HEALTH CLINIC – SURER PARADISE – QUEEN – TROPICANA – APAGGIO – YANNAKI – CAVO PARADISO – SOLYMAR – ELIA – PARADISE BEACH CLUB – VEGERA – RIZES – CAVO PARADISO – PITA WRAP & PIZZA – ROCA COOKERY – BLU BLU – ZENIT – MISENTOS – SQUIDMOTOR – Ο ΚΟΚΟΡΑΣ – BLUE LINE – MYCONIAN PROVISIONS & BEVERACE – MYKONOS PATH – PAPRIKA – ANIXI LOUNGE SUITES – FLORA MARKET – PRO AGO – WILD MADOUPAS ΞΥΛΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ – ΥΓΡΑΕΡΙΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ – KOUTSOUKOS FOODS – WOLF RACING – SPARTA RACING CIRCUIT MOTUL – SANTORINAIOS HARDWARE – MYRTO VOYATZI – HERCULES – YAMAHA CENTER MYKONOS – LUIGI VISTA – ΦΟΥΡΝΟΣ ΚΟΥΤΣΟΘΑΝΑΣΗ – ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΛΥΜΑΤΩΝ (ΔΑΝΤΟΣ) – MYKONOS LIVE TV – ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΜΑΡΙΟΣ – DJ MUPPET – ΜΑΝΩΛΗΣ ΞΥΔΑΚΗΣ – ΚΟΝΤΙΖΑΣ ΝΙΚΟΣ(ΚΑΡΕΚΛΙΝΟΣ)  – ΝΑΖΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ – ΜΑΔΟΥΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ.

Φωτογράφος Motorsite: Noelle Maes

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες απο την εκδήλωση:

Πέμπτη

Ταξίδι

 Παρασκευή

Μοτοβόλτα

Εκδήλωση

 Σάββατο

Προπόνηση

Γλέντι

 Κυριακή

Show

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO