spot_img
HomeΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣKos Gran Fondo 2019 18-21 April

Kos Gran Fondo 2019 18-21 April

Λιγότερες από 24 ώρες απομένουν για την εκκίνηση του UCI Kos Gran Fondo 2019. Με την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα Πέμπτη 18-4-2019 στο Δημαρχείο της πόλης, ξεκίνησαν και επίσημα οι προετοιμασίες για την διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλου Ποδηλασίας Ερασιτεχνών.  Οι αγώνες  διοργανώνονται από την εταιρεία Sports Tours Hellas, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Κω, και τον Ποδηλατικό όμιλο της Κω. Τελεί δε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, και της Ε.Ο. Ποδηλασίας.

Ό Δήμαρχος της Κω κ. Κυρίτσης Γεώργιος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Το νησί της Κω εκτός από τους τελικούς διοργανώσεων Final Four, φιλοξενεί για ακόμη μια χρονιά ένα παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας το οποίο φέρνει ακόμη πιο κοντά την Κω με τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς αναδεικνύει ομορφιές του νησιού, που όπως εκφράστηκαν ειδικοί στον αθλητικό Τουρισμό, θεωρούνται κατάλληλες, τόσο για πεζοπορία όσο και για ποδηλασία”.

Τα τελευταία χρόνια η Κως έχει αναδειχθεί ως ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους προορισμούς καθώς έχει καθιερωθεί ως bike friendly, όπως ανέφερε η κ. Ευρυδίκη Νάκη εκ μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Επίσης δεν παρέλειψε να τονίσει τα καλά σχόλια που ακούγονται τόσο για το νησί της Κώ όσο και για το νησί των Ιπποτών της Ρόδου, από τους τουρίστες που έχουν επισκεφθεί και τα δύο νησιά, διαμένοντας για περισσότερες από 5 ημέρες.

kos-banner

Ο υπεύθυνος Αθλητισμού του Δήμου Κω κ. Σταματάκης τόνισε πως οι συμμετοχές των αθλητών που θα πάρουν μέρος στους Αγώνες του UCI Kos Gran Fondo2019, είναι κατά πολύ μεγαλύτερες από εκείνες τις περυσινές καθώς συμπαρασύρουν αρκετούς επισκέπτες οι οποίοι θέλουν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με κάποιο αθλητικό γεγονός, που εντάσσεται στο επίκεντρο  κορυφαίων ποδηλατικών διοργανώσεων.

Ο Πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου Κω και Τεχνικός Διευθυντής του αγώνα, κ. Νικόλας Πρέζας ανέλυσε με την σειρά του το πρόγραμμα των αγώνων οι οποίοι ξεκινούν αύριο στις 12.00μμ από την Μαρίνα της Κω με την διεξαγωγή του αθλήματος ατομικής χρονομέτρησης επί δημοσίας οδού μήκους 20.6 χλμ. Την αυλαία θα ανοίξουν ποδηλάτες που ανήκουν στην δύναμη τοπικών συλλόγων και αγωνίζονται σε μικρότερες κατηγορίες. Στις 14.00μμ την σκυτάλη θα πάρουν οι κατηγορίες  Γυναικών και Αντρών προερχόμενοι από 26 χώρες του κόσμου.. Ο κύριος Πρέζας προσκάλεσε όλους τους πολίτες του νησιού να δώσουνε το παρών και τις υπόλοιπες μέρες των αγώνων, τόσο το Σάββατο που θα λάβουν χώρα στην περιοχή του Ξενοδοχείου «Πέλαγος», όσο και την Κυριακή που θα διεξαχθούν οι αγώνες Granfondo 124.6km, και Mediafondo 92.4km, οι οποίοι θα προ εκκινήσουν από την Μαρίνα της Κω, και θα τερματίσουν στο γραφικό χωριό της Ζιας.

IMG_0347

Εκ μέρους της διοργανώτριας εταιρίας Sports Tour Hellas παρευρέθηκε ο κ. Λεβεντάκης Γιώργος ο οποίος επί σειρά ετών αγωνίσθηκε με τα χρώματα της εθνικής Ελλάδος Ποδηλασίας, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής :  «Εδώ και χρόνια η Κως εκτός από νησί του «Ιπποκράτη»  είναι και τόπος όπου έχει αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό η ποδηλατική κουλτούρα, γεγονός που αποτελεί αφορμή για προσέλκυση Τουριστών. Βέβαια είναι πολύ δύσκολο να φιλοξενηθούν περισσότεροι αθλητές λόγο της μικρής χωρητικότητας που έχουν τα δικινητήρια αεροσκάφη που προσγειώνονται στο νησί, καθώς στον χώρο αποσκευών τους φιλοξενούν μόνον 2 ποδήλατα»!!

 Οι αγώνες τελούν υπό την Αιγίδα και τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας UCI, γεγονός που αναδεικνύει την ΚΩ σε παγκόσμιο ποδηλατικό προορισμό καθώς, εντάσσεται στο Διεθνές ετήσιο αγωνιστικό καλεντάρι της UCI.

Be a champion in UCI Kos Gran Fondo 2019!

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO