spot_img
HomeMOTOΕΙΔΗΣΕΙΣMotoGP 2020: Παραλίγο Βάθρο ο Rossi στο Misano

MotoGP 2020: Παραλίγο Βάθρο ο Rossi στο Misano

Rossi Mir Misano MotoGP Motorcycle track 2020

Στο πρώτο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο στο ‘σπίτι’ του Γιατρού (η πίστα απέχει μόλις 10χλμ από την Tavullia), τα Yamaha είχαν τον πρώτο λόγο στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου, αφού κάνανε το πρώτο 1-2-3-4 της ιστορίας της εταιρίας με τα διαπασών, από το 1949!

Έτσι με το ξεκίνημα του Αγώνα των 27 γύρων της Κυριακής, ο Morbidelli και ο Rossi πετάχτηκαν μπροστά και γρήγορα άρχισαν να ‘χτίζουν’ διαφορά από τους υπόλοιπους.

MotoGP Misano I 03

Τρίτος ήταν ο Jack Miller με την Ducati του με διαφορά περίπου στο μισό δευτερόλεπτο, 4ος Vinales, 5ος ο Quartararo με τα 2 Suzuki του Rins και Mir να ακολουθούν.

Την δεκάδα συμπλήρωναν ο έτερος μαθητής του Rossi στην Ακαδημία και τραυματίας (είχε σπάσει το πόδι του) ‘Pecco’ Bagnaia, έχοντας επιστρέψει μετά από 3 Αγώνες.

Ο Dovizioso που ακόμα ψάχνει να ξεκλειδώσει το μυστικό των ελαστικών της Michelin 9ος, με τον αρνητικό πρωταγωνιστή της Αυστρίας Zarco πίσω του.

Ένα λάθος που οδήγησε σε πτώση, έφερε τον Quartararo στην 20η θέση στον όγδοο γύρο. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι ήθελε να καλύψει τον χαμένο χρόνο από τους μπροστινούς… Λίγο μετά θα ξαναέπεφτε στον 21ο γύρο στην 6η στροφή, γεγονός που φανερώνει ότι ο 21χρονος προφανώς σκέφτεται το Πρωτάθλημα, χωρίς όμως να έχει ‘την απαραίτητη εμπειρία ακόμα’, όπως δήλωσε μετά.

MotoGP Misano I 04

Αγώνα συνέχεια λοιπόν και πίσω τα 2 Suzuki ξεκινούσαν να κερδίζουν έδαφος αφού είχαν ανάμεσά τους τον Vinales, καθώς ανέβαινε επικίνδυνα και ο Bagnaia προσπερνώντας τον ομόσταυλό του στον 15ο γύρο.

Στα τελευταία στάδια του Αγώνα, με έξι γύρους να απομένουν για το τέλος, στη μάχη για τη δεύτερη θέση του βάθρου πάλευαν οι Rossi, Bagnaia και Rins με διαφορά 1 δέκατο απ’ τον Mir στην 5η θέση.

Μια προσπέραση του μαθητή Bagnaia στον δάσκαλο Rossi τον άφησε τρίτο τη στιγμή που στην ουρά της M1 καιροφυλακτούσαν τα 2 Suzuki με τον Mir να ανεβαίνει με φόρα, τη στιγμή που ο Γιατρός έψαχνε το 200ο του βάθρο στη μεγάλη κατηγορία…

MotoGP Misano I 05

2 τελευταίοι γύροι-φωτιά για τους οπαδούς του Valentino Rossi που περίμεναν εναγωνίως τον οδηγό τους να φτάσει το νούμερο 200, αλλά υπολόγιζαν χωρίς τον Mir, καθώς στον τελευταίο γύρο ο φέρελπις Ισπανός έκανε μια προσπέραση στον GOAT και εισέπραξε τον θαυμασμό (σ.σ. καθώς και άπειρα ‘γαλλικά’ από τους φίλους του Rossi παγκοσμίως), με λίγες στροφές να απομένουν για το πέσιμο της καρώ σημαίας και έναν Rossi να μην προλαβαίνει να αντιδράσει.

MotoGP Misano I 06

Επόμενη ευκαιρία λοιπόν για τον Γιατρό, αυτό το Σ/Κ, στον επαναληπτικό Αγώνα του Misano World Circuit Marco Simoncelli με τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές της μεγάλης κατηγορίας την Παρασκευή το πρωί σε ένα Πρωτάθλημα σίγουρα ξεχωριστό τα τελευταία χρόνια, καθώς η απουσία του Marquez σε συνδυασμό με το ελαστικό της Michelin δεν αφήνουν απολύτως κανένα περιθώριο για προβλέψεις.

Χαρακτηριστικό είναι ότι φέτος έχουμε 5 διαφορετικούς νικητές στους πρώτους 6 Αγώνες, με τους 4 να έχουν πάρει παρθενική νίκη (Quartararo, Binder, Oliveira & Morbidelli).

Μητσόπουλος Μάριος

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO