spot_img
HomeMOTOΕΙΔΗΣΕΙΣΗ Michelin πάει στην πίστα του Motegi

Η Michelin πάει στην πίστα του Motegi

Η Michelin κατευθύνεται προς την Ασία και την Ωκεανία για τους πιο απαιτητικούς αγώνες του πρωταθλήματος των MotoGP™, για το σερί τριών αγώνων της Ιαπωνίας, της Αυστραλίας και της Μαλαισίας.  Ο πρώτος από τους τρεις αγώνες είναι ο γύρος της Ιαπωνίας , Motul Grand Prix of Japan,  που θα πραγματοποιηθεί στην πίστα Twin Ring Motegi, πριν οι ομάδες μεταβούν στην Αυστραλία και τη Μαλαισία.

Στο διάστημα των τριών αυτών εβδομάδων, η Michelin θα βρεθεί σε τρεις διαφορετικές  πίστες, οι όποιες είναι ιδιαίτερα απαιτητικές. Ο πρώτος από τους τρεις αγώνες, είναι ο γύρος της Ιαπωνίας στην πίστα του Motegi,  που διακρίνεται για τα σημεία που απαιτούν πολύ έντονη επιβράδυνση, καθώς και άλλα που είναι ισχυρά στην επιτάχυνση και όλα αυτά, σε μία άσφαλτο που έχει πολύ καλή πρόσφυση.

Η σχεδίαση της πίστας των 4.801χλμ,  περιλαμβάνει τέσσερις χαρακτηριστικές ευθείες, που το ελαστικό έρχεται σε επαφή με την άσφαλτο με την κορυφή της κορώνας. Ωστόσο, λόγω των περιορισμένων γρήγορων στροφών που έχουν όμως καλή ροή,  δεν αναπτύσσεται μεγάλο στρες στο πίσω ελαστικό, όπως συναντά κανείς σε άλλες πίστες.  Ο συνδυασμός των έξι αριστερών και των οχτώ δεξιών στροφών έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις από το μπροστινό ελαστικό, όπως καλή ευστάθεια κατά την επιβράδυνση καθώς και άμεση λειτουργία του ελαστικού στη θερμοκρασία που απαιτείται.

Με βάση τα παραπάνω χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης πίστας, θα είναι διαθέσιμα τα ελαστικά MICHELIN Power Slicks, που είναι ειδικά σχεδιασμένα για να ανταπεξέλθουν τις απαιτήσεις της, ώστε οι αναβάτες να έχουν εξαιρετικές επιδόσεις, καθώς και  τη μέγιστη σταθερότητα και ακρίβεια σε όλη τη διάρκεια του αγώνα των 24 γύρων. Η γκάμα των μπροστινών ελαστικών θα είναι διαθέσιμη σε μαλακό, μέτριο και σκληρό μείγμα γόμας, όλα  συμμετρικής σχεδίασης, τα δε πίσω ελαστικά θα είναι ασύμμετρης σχεδίασης με σκληρότερο μείγμα γόμας στη δεξιά πλευρά του πέλματος.

2019_michelin_motogp_rnd16_jpn

Η πίστα βρίσκεται ανάμεσα στις πόλεις Mito και Utsonomiya, στη βόρεια  περιοχή του Kantō της επαρχίας Haga που υπάγεται στη Νομαρχία Tochigi. Η συγκεκριμένη πίστα, έχει σχεδιαστεί ειδικά για αγώνες MotoGP ωστόσο, περιλαμβάνει μια οβάλ πίστα, σχολή ασφαλούς οδήγησης, πίστα ΜΧ, πίστα καρτ, το διάσημο μουσείο της Honda, το Honda Collection Hall, που βρίσκονται τα εκθέματα μοτοσυκλετών, αυτοκινήτων και αγωνιστικών οχημάτων από την ιστορική εμπλοκή της εταιρείας στους αγώνες.  Η πίστα βρίσκεται μέσα σε μια δασική έκταση, γεγονός που σημαίνει ότι είναι πιθανόν η Michelin να έρθει αντιμέτωπη με συνθήκες  ομίχλης, υγρασίας ή βροχής.

Συνεπώς θα υπάρχουν διαθέσιμα τα ελαστικά MICHELIN Power Rain με στόχο να τονώσουν την εμπιστοσύνη των οδηγών για να μπορέσουν να πιέσουν τα όρια τους σε περίπτωση βροχής. Θα είναι διαθέσιμα σε μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας και για τους δύο τροχούς, τα δε πίσω ελαστικά θα είναι ασύμμετρης σχεδίασης με σκληρότερο μείγμα γόμας στο δεξί τμήμα πέλματος για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των δεξιών στροφών της πίστας.

 
Η έναρξη των αγώνων θα γίνει την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου με τα δυο σκέλη των ελεύθερων δοκιμών. Περισσότερες δοκιμές θα διεξαχθούν την επόμενη ημέρα πριν ξεκινήσουν οι κατατακτήριες του απογεύματος που θα καθορίσουν τη θέση των αναβατών στη σχάρα της εκκίνησης. Η εκκίνηση του 16ου γύρου της σεζόν, είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 15:00 το μεσημέρι (τοπική ώρα).

Piero Taramasso – Michelin Motorsport Two-Wheel Manager:

«Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι ο δεύτερος από τους τέσσερις υπερατλαντικούς αγώνες που θα διεξαχθεί και ο πρώτος από το σερί των τριών συνεχόμενων αγώνων. Αυτή η περίοδος είναι πολύ απαιτητική, λόγω  μεταφοράς του εξοπλισμού στις διαφορετικές πίστες. Το Motegi είναι μία πίστα που φέρει σημεία πολύ απαιτητικά στην επιβράδυνση, συνεπώς οι αναβάτες απαιτούν καλή ευστάθεια από το μπροστινό ελαστικό για να μπορούν να πιέσουν στις στροφές, ειδικά σε αυτές των 90 μοιρών.

Επιπλέον, χρειάζονται ένα καλό πίσω ελαστικό με εξαιρετικές επιδόσεις στην πρόσφυση,  για να μπορούν να βάλουν την ισχύ στην άσφαλτο καθώς επιταχύνουν από τις κλειστές στροφές. Συνεπώς θα πρέπει να τους παρέχουμε μία γκάμα ελαστικών που να καλύπτει όλες τους τις ανάγκες, για να πιέσουν στο όριο τις μοτοσυκλέτες τους στις συγκεκριμένες στροφές. Στο Motegi είναι πιθανό να έρθουμε αντιμέτωποι με συνθήκες βροχής, όπως το 2017, αλλά  ήδη γνωρίζουμε ότι οι επιδόσεις των βρόχινων ελαστικών μας, MICHELIN Power Rain, είναι εξαιρετικές και είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε ένα συναρπαστικό αγώνα σε όλους».

 

 

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO