spot_img
HomeΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ23η Χειμερινή Συγκέντρωση Μοτοσυκλετιστών

23η Χειμερινή Συγκέντρωση Μοτοσυκλετιστών

Σιδηρόκαστρο 22-25/11/2018

H 23η Χειμερινή Συγκέντρωση διοργανώθηκε από την Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος στα Λουτρά Σιδηροκάστρου του Νομού Σερρών. Ό χώρος ήταν γνώριμος αφού είχε ξαναφιλοξενήσει την αντίστοιχη εκδήλωση πριν από δύο χρόνια, απλά από τότε πολλά έχουν αλλάξει γύρω μας….

Κυρίως η μακρόχρονη οικονομική κρίση που μας έχει εξαντλήσει όλους, αλλά και το περιβάλλον του οργανωμένου μοτοσυκλετισμού που έχει αλλάξει πάρα πολύ, είχαν σαν αποτέλεσμα να καταγραφεί η φετινή «Χειμερινή» ως η πρώτη που είχε λιγότερες από 100 συμμετοχές. Παρόντες όμως ήταν άνθρωποι που λατρεύουν τα μηχανοκίνητα δίκυκλα, έχουν γράψει πολλά χιλιόμετρα και πολλοί από αυτούς έχουν γράψει ιστορία.

XEIMERINH241118014

Ήταν η μικρότερη αλλά ποιοτικότερη «Χειμερινή» που συμμετείχα. Ωραίο κλίμα, εξαιρετική μουσική και τα δύο βράδια που έμεινα (Δημήτρης Αρχοντούλης την Παρασκευή και ILLY το Σάββατο) πολύ καλό φαγητό σε εξωφρενικά μεγάλες ποσότητες και μια παρουσίαση βιβλίου που πραγματικά άξιζε να παρακολουθήσει όποιος σέβεται και αγαπάει την μοτοσυκλέτα. Το μεγαλύτερο λάθος που παρατήρησα ήταν …ορθογραφικό! Στο πανό που υπήρχε έξω από την γραμματεία.

XEIMERINH241118037

Παρακολουθώ επί χρόνια τις εξωτερικές φωνές που κατηγορούν και την συγκεκριμένη εκδήλωση χωρίς ποτέ να έχουν έρθει για να έχουν προσωπική άποψη! Συνδέουν διάσπαρτες συγκεχυμένες αρνητικές κριτικές και τις αναμεταδίδουν με την τακτική του ράδιο αρβύλα. Όχι λοιπόν. Δεν έχει καμία σχέση η «Χειμερινή» με καγκουριές και άλλα αρνητικά που ίσως της προσάπτουν. Η «Χειμερινή» είναι τα τελευταία χρόνια μια μικρή  και σχεδόν οικογενειακή εκδήλωση ενός σκληρού πυρήνα που έζησε την εξέλιξη του οργανωμένου μοτοσυκλετισμού στην Ελλάδα.  Αυτό της επιτρέπει να είναι και πιο ευέλικτη και πιο ποιοτική εκδήλωση.

XEIMERINH241118010

Για όσους δεν στηρίζουν την Χειμερινή γιατί έχουν αρνητική στάση απέναντι στην ΜΟΤΟΕ, να πω ότι και εγώ δεν συμφωνώ με πολλές από τις επιλογές της ομοσπονδίας, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει ένας δυνατός φορέας εκπροσώπησης των μοτοσυκλετιστών και παραμένω κοντά προσπαθώντας να τον επηρεάσω ακόμη και με την αρνητική κριτική που ασκώ face to face. Άλλωστε η «Χειμερινή» αποτελεί μια απλή αφορμή συνάντησης μου με παλιούς φίλους. Και άλλωστε είναι μια εκδήλωση που μόνο ζημιά στα οικονομικά της ΜΟΤΟΕ κάνει αυτή τη στιγμή αν θέλουν να ξέρουν όσοι δεν έρχονται για να μην ενισχύσουν την ομοσπονδία. Μια ρομαντική διαστροφή των ανθρώπων που την διοργανώνουν και η προσπάθεια διατήρησης μιας παράδοσης κρύβονται πίσω από την προσπάθεια συνέχισης του θεσμού.

XEIMERINH241118047

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα τελευταία χρόνια την εκδήλωση την έχει φορτωθεί εθελοντικά στην πλάτη της η Λέσχη της Δράμας (ΚΟΙΝΟΝ ΔΙΚΥΚΛΟΜΗΧΑΝΙΣΤΩΝ ΚΑΒΕΙΡΟΙ). Ο πρόεδρος της λέσχης και αρκετά μέλη της ασχολούνται ζεστά με  την εκδήλωση τα τελευταία χρόνια.  Έχουν κάνει  προσωπικό στοίχημα την επιβίωση του θεσμού παρά τον πόλεμο που δέχεται. Για όσους ασκούν κριτική ότι οι περισσότεροι που συμμετέχουν στην «Χειμερινή» έρχονται με αυτοκίνητα, να πούμε ότι κανείς δεν τους εμπόδισε να έρθουν αυτοί με μοτοσυκλέτες ώστε να αλλάξουν και την αναλογία μοτοσυκλετών – αυτοκινήτων που βλέπουμε στο παρκινγκ της συγκέντρωσης. Και σε όσους την μποϊκοτάρουν νομίζοντας ότι έτσι προστατεύουν τα δικά τους …μικρομάγαζα, να τους πω ότι κάνουν λάθος. Καλό είναι να υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις που καλλιεργούν ένα κοινό που εκπαιδευμένο σε θεματικές εκδρομές. Άλλωστε οφείλουν ένα σεβασμό σε αυτούς που άνοιξαν τον δρόμο για τις δικές τους δραστηριότητες…..

XEIMERINH241118112

Κλείνοντας νοιώθω την υποχρέωση να πω ότι και όλα να ήταν άσχημα, δεν θα είχα μετανιώσει που πήγα στην «23η Χειμερινή Συγκέντρωση Μοτοσυκλετιστών». Η παρουσίαση του βιβλίου «Η μοτοσυκλέτα στην Ελλάδα 1895 – 1944» από τον συγγραφέα του Γιάννη Λιάπη που μου έδωσε και την ευκαιρία να αποκτήσω και το μοναδικό αυτό βιβλίο,  ήταν υπεραρκετή για να δικαιολογήσω την παρουσία μου στο Σιδηρόκαστρο. Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο θα σας δώσουμε σε ξεχωριστό άρθρο του Motorsite.gr

XEIMERINH241118024

 

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO