spot_img

Νέο Volvo XC60

Volvo sagety systems 11Τρία νέα προηγμένα συστήματα ασφάλειας – υποβοήθησης του οδηγού, που στόχο έχουν να διατηρήσουν το αυτοκίνητο μακριά από επικίνδυνες οδικές καταστάσεις τη στιγμή ακριβώς που εξελίσσονται θα παρουσιάσει η Volvo Cars για πρώτη φορά στο νέο Volvo XC60, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, την επόμενη εβδομάδα.

Τα συστήματα αυτά έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να παρέχουν αυτόματη υποβοήθηση στο τιμόνι, που εκτείνεται από ήπιες διορθωτικές κινήσεις έως και ενεργή ανακατεύθυνση αν κριθεί Volvo sagety systems 12απαραίτητο, προκειμένου ο οδηγός να αποφύγει επικείμενες συγκρούσεις. Η Volvo εκτιμά ότι με αυτά τα νέα συστήματα το Νέο XC60 θα είναι ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στον κόσμο.

Το νέο XC60 θα εξοπλίζεται με αναβαθμισμένο City Safety, με υποβοήθηση τιμονιού που ενεργοποιείται όταν από μόνη της η αυτόματη πέδηση δεν αρκεί για την αποφυγή μίας πιθανής σύγκρουσης. Σε τέτοιες συνθήκες, το αυτοκίνητο θα παρέχει πιο ενεργή υποβοήθηση στο σύστημα διεύθυνσης, προκειμένου να βοηθήσει τον οδηγό να αποφύγει ένα εμπόδιο που βρίσκεται μπροστά του. Το City Safety συντελεί στην αποφυγή συγκρούσεων με οχήματα, πεVolvo sagety systems 13ζούς και μεγάλα ζώα. Η υποβοήθηση του τιμονιού στο νέο σύστημα λειτουργεί για ταχύτητες μεταξύ 50 και 100 χλμ./ώρα.

Θα παρουσιαστεί επίσης ένα σύστημα που ονομάζεται Oncoming Lane Mitigation, που σε απλά ελληνικά θα αποδίδαμε ως Σύστημα Αποφυγής Οδήγησης στο Αντίθετο Ρεύμα. Το σύστημα αυτό βοηθά τους οδηγούς να αποφύγουν συγκρούσεις με οχήματα που έρχονται από την αντίθετη κατεύθυνση. Το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό όταν αυτός κινείται ακούσια έξω από τη λωρίδα του και στο αντίθετο ρεύμα, παρέχοντάς του αυτόματη υποβοήθηση στο τιμόνι, ώστε να τον οδηγήσει πίσω στη σωστή λωρίδα κυκλοφορίας και έξω από την τροχιά οποιουδήποτε αντίθετα ερχόμενου οχήματος. Το συγκεκριμένο σύστημα είναι ενεργό για ταχύτητες ανάμεσα στα 60 και τα 140 χλμ./ ώρα.Volvo sagety systems 10

Όπως ανακοίνωσε η Volvo, το προαιρετικό σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων, BLIS, που προειδοποιεί τους οδηγούς για την παρουσία οχημάτων σε τυφλό σημείο του καθρέφτη, επίσης αναβαθμίζεται και συμπεριλαμβάνει λειτουργία υποβοήθησης τιμονιού που βοηθά στην αποφυγή ενδεχόμενων συγκρούσεων με οχήματα που κινούνται σ’ ένα τυφλό σημείο. Το BLIS λειτουργεί ανακατευθύνοντας το αυτοκίνητο πίσω στη λωρίδα του, μακριά από τον κίνδυνο.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO