spot_img
HomeAUTOΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣτην Κίνα η κατασκευή τους

Στην Κίνα η κατασκευή τους

Volvo electric 10Στην Κίνα θα ξεκινήσει το 2019 η κατασκευή των πρώτων αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων της Volvo. Αυτό ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη και ακούγεται πολύ λογικό. Πέραν των μετόχων της εταιρείας οι οποίοι εδώ και χρόνια είναι Κινέζοι, η αχανής αυτή αγορά προσφέρει τεράστιες δυνατότητες στη Volvo να προωθήσει τα προϊόντα της.

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της εταιρείας, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo θα παραχθεί στην Κίνα, στην πόλη Luqiao, το 2019 για την παγκόσμιο αγορά. Θα “πατάει” στη συμπαγή αρθρωτή πλατφόρμα Compact Modular Architecture (CMA). Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο στην Κίνα θα παράγονται επίσης και τα XC40, V40, S40 όλα τα μοντέλα τα οποία είναι βασισμένα στη συγκεκριμένη πλατφόρμα.Volvo electric 13

Όπως όλες οι μεγάλες βιομηχανίες, έτσι και η Volvo, έχει θέσει ως στόχο να διαθέσει έως το 2025 περί το 1.000.000 ηλεκτρικά οχήματα και plug-in. Το μεγάλο αυτό στοίχημα η εταιρεία το ονόμασε omtanke που στη σουηδική γλώσσα σημαίνει “φροντίδα” . Στόχος της είναι να πετύχει παγκόσμια στάνταρ για τους φορτιστές των οχημάτων αυτών. Αν η τιμή των μπαταριών πέσει, τότε οι τιμές των ηλεκτρικών οχημάτων θα έχουν παρόμοιες τιμές με τα συμβατικά μοντέλα. Και το μεγάλο στοίχημα της εταιρείας είναι αυτό. Πάντως η Volvo δεν σχεδιάζει επί του παρόντος να κατασκευάσει ταχυφορτιστές Volvo electric 15σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές της για τα μοντέλα της.

Η Volvo κάνει μεγάλα “ανοίγματα” στην Κίνα. Ήδη έχει ξεκινήσει στην πόλη Daqing την παραγωγή του S90 με στόχο την παγκόσμια αγορά και της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Από τις 800.000 οχήματα που σχεδιάζουν να πουληθούν το 2020, τουλάχιστον 250.000 από αυτά θα διοχετευτούν στην Κινεζική αγορά.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO