spot_img
HomeAUTOΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑToyota Motor Corporation

Toyota Motor Corporation

Από τη Γη στη σελήνη!

Τώρα, ο Ιαπωνικός Οργανισμός Ερευνών Αεροδιαστημικής και η Toyota Motor Corporation εξετάζουν τη δυνατότητα να γίνει πραγματικότητα μια μελλοντική σεληνιακή κινητικότητα.

JAXA and Toyota_ 03

Δεν μας χωρά πλέον ο τόπος…

Η ιαπωνική εξερευνητική εταιρεία αεροπορίας JAXA και η Toyota Motor Corporation ανακοίνωσαν τη συμφωνία τους προκειμένου να εξετάσουν τη δυνατότητα συνεργασίας στη διεθνή εξερεύνηση του διαστήματος.

Δείτε το video Toyota / Japan Aerospace Exploration Agency

Ως πρώτο βήμα, η JAXA και η Toyota συμφώνησαν να συνεργαστούν περαιτέρω και να επιταχύνουν τη συνεχιζόμενη κοινή μελέτη  ενός επανδρωμένου οχήματος το οποίο θα χρησιμοποιεί τεχνολογίες ηλεκτρικών οχημάτων κυψελών καυσίμου.

JAXA and Toyota_ 04

Μιας τέτοιας μορφής κινητικότητας θεωρείται απαραίτητη για δραστηριότητες εξερεύνησης του ανθρώπου στην επιφάνεια της σελήνης. Η διεθνής εξερεύνηση του διαστήματος, που στοχεύει στην επίτευξη βιώσιμης ευημερίας για όλη την ανθρωπότητα, επεκτείνοντας την περιοχή της ανθρώπινης δραστηριότητας, έχει βλέψεις για τη σελήνη και τον Άρη.

JAXA and Toyota_ 05

Για να επιτευχθούν οι στόχοι μιας τέτοιας εξερεύνησης, ο συντονισμός μεταξύ των ρομποτικών αποστολών, όπως η πρόσφατη επιτυχημένη προσγείωση από τον ανιχνευτή αστεροειδών Hayabusa2 στον αστεροειδή Ryugu.

JAXA and Toyota_ 06

Η σεληνιακή βαρύτητα αντιστοιχεί στο ένα έκτο της γης, το φεγγάρι έχει σύνθετο έδαφος με κρατήρες, γκρεμούς και λόφους, ενώ εκτίθεται σε συνθήκες ακτινοβολίας και θερμοκρασίας που είναι πολύ πιο σκληρές από αυτές της Γης, καθώς και ένα περιβάλλον υπερβολικά υψηλού κενού. Για μια ευρεία ανθρώπινη εξερεύνηση του φεγγαριού, ένα ανάλογο όχημα θα πρέπει να μπορεί να ταξιδέψει για περισσότερα από 10.000 χλμ σε τέτοια περιβάλλοντα. Η έννοια της «κινητικότητας του χώρου» της Toyota ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της αποστολής αυτής.

JAXA and Toyota_ 07

Το όχημα το οποίο εξελίσσεται από τις δύο εταιρείες, έχει συνολικό μήκος 6,0 μέτρα,  πλάτος: 5,2 μ. και ύψος: 3.8 μ. Ο χώρος διαβίωσης των αστροναυτών έχει όγκο 13 m3 με δυνατότητα φιλοξενίας δύο ατόμων (τέσσερα άτομα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης).

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO