spot_img
HomeAUTOΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο έξυπνο σύστημα EcoGuide

Το έξυπνο σύστημα EcoGuide

Η τεχνολογία αναπτύσσεται. Τα πάντα αλλάζουν ραγδαία. Και τώρα, το Ford EcoGuide βοηθά τους οδηγούς να εξοικονομούν καύσιμα δείχνοντάς τους πότε να επιβραδύνουν και πότε να αλλάζουν σχέση στο κιβώτιο, ανάλογα με το τι πρόκειται να συναντήσουν στο δρόμο τους.

Όλοι μας γνωρίζουμε  ότι μπορούμε να εξοικονομήσουμε καύσιμο περιορίζοντας τη χρήση του πεντάλ του γκαζιού. Τώρα, η Ford λανσάρει μία τεχνολογία για πρώτη φορά σε επαγγελματικό όχημα που βοηθά τους οδηγούς να πετύχουν ακόμα μεγαλύτερη οικονομία, δείχνοντάς τους πότε να επιβραδύνουν έγκαιρα ώστε να αποφύγουν το απότομο φρενάρισμα, σύμφωνα με το τι θα συναντήσουν μπροστά τους. Ακόμα και αν τα αντικείμενα αυτά βρίσκονται εκτός του οπτικού πεδίου του οδηγού.

EcoGuide_ 03

Η τεχνολογία EcoGuide της Ford χρησιμοποιεί το σύστημα πλοήγησης (sat-nav) του αυτοκινήτου για να προβλέπει μελλοντικές καταστάσεις παροτρύνοντας τον οδηγό σε έναν πιο οικονομικό τρόπο οδήγησης. Συγχρόνως, αναλύει τη συμπεριφορά και τις συνήθειές του πίσω από το τιμόνι παρέχοντας την απαραίτητη ανατροφοδότηση πληροφοριών μέσω του πίνακα οργάνων, με στόχο τη βέλτιστη οικονομία.

Δείτε το σχετικό βίντεο για οικονομική οδήγηση

Η Ford θα λανσάρει για πρώτη φορά το πρωτοποριακό σύστημα EcoGuide από τα μέσα του 2019 στα νέα Transit και Transit Custom van, καθώς και στην επιβατική έκδοση Tourneo Custom.

«Η στρωτή οδήγηση και η αξιολόγηση των συνθηκών για την αποφυγή της περιττής χρήσης του φρένου και του γκαζιού, μπορεί να βελτιώσουν την κατανάλωση μέχρι και 12%», δήλωσε η Rebecca Ashton, Επικεφαλής Πολιτικής & Έρευνας στον οργανισμό οδικής ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου, IAM RoadSmart, που διοργανώνει μαθήματα εκπαίδευσης οικονομικής οδήγησης εγκεκριμένα από τον οργανισμό Energy Saving Trust.

EcoGuide_ 04

Το EcoGuide βοηθά τους πελάτες να οδηγούν πιο ομαλά. Χρησιμοποιώντας πληροφορίες από το δορυφορικό σύστημα πλοήγησης της Ford, το EcoGuide επισημαίνει έγκαιρα στους οδηγούς για την ύπαρξη διασταυρώσεων, στροφών, ακόμη και για τα επερχόμενα όρια ταχύτητας του δρόμου.

Με βάση αυτές τις πληροφορίες, το σύστημα παροτρύνει τον οδηγό να επιβραδύνει, ενώ την ίδια ώρα η ενδεικτική λυχνία αλλαγής σχέσης του κιβωτίου συμβουλεύει για το ποια είναι η ενδεδειγμένη σχέση χρησιμοποιώντας εικονίδια στον πίνακα οργάνων, ώστε να αποτρέπει τα περιττά φρεναρίσματα και την έντονη επιτάχυνση.

EcoGuide_ 05

Επιπλέον, το EcoGuide μπορεί να ενημερώνει τους οδηγούς για την κατανάλωση μέσω ενός “φωτοστέφανου” που βρίσκεται γύρω από την ψηφιακή ένδειξη της ταχύτητας κίνησης του οχήματος, κατόπιν ανάλυσης της χρήσης του γκαζιού, των φρένων, της ταχύτητας ταξιδιού και των μοτίβων αλλαγών σχέσεων. Το “φωτοστέφανο” εκτείνεται όσο ο οδηγός υιοθετεί πιο αποδοτικές συνήθειες οδήγησης, ενώ στο τέλος κάθε ταξιδιού ή διαδρομής μπορεί να εμφανίζεται μία συνολική αξιολόγηση υπό τη μορφή αναφοράς.

Το νέο Transit διαθέτει αυξημένη ικανότητα μεταφοράς φορτίου και αναβαθμισμένους κινητήρες που βελτιώνουν την απόδοση έως και 7%. Επίσης, προσφέρει για πρώτη φορά στην κατηγορία το νέο κινητήριο σύνολο diesel EcoBlue Hybrid που επιτυγχάνει πρόσθετη βελτίωση της κατανάλωσης κατά περίπου 3% συγκριτικά με το στάνταρ πετρελαιοκίνητο μοντέλο (έως 8% στην πόλη με συχνές στάσεις – εκκινήσεις).

EcoGuide_ 06

Επίσης, το Transit είναι επίσης καλύτερα συνδεδεμένο από ποτέ. Η τεχνολογία ενσωματωμένου μόντεμ FordPass Connect θα βοηθήσει τους επαγγελματίες διαχειριστές στόλων να βελτιώσουν τη χρήση των οχημάτων περιορίζοντας συγχρόνως το λειτουργικό κόστος.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO