spot_img
HomeAUTOΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑPirelli Έξυπνο ελαστικό

Pirelli Έξυπνο ελαστικό

Η Pirelli προαναγγέλλει μία νέα εποχή στην κατασκευή ελαστικών με δύο καινοτομίες:

-Χρωματιστές εκδόσεις των ελαστικών P Zero και Winter Sottozero και

-Pirelli Connesso: πλατφόρμα ενσωματωμένη στα ελαστικά P Zero ή Winter Sottozero η οποία επικοινωνεί με τον οδηγό μέσω εφαρμογής.

Οι χρωματιστές εκδόσεις ελαστικών είναι διαθέσιμες για προ-παραγγελία άμεσα για τις σειρές P Zero και Winter Sottozero στην κατηγορία prestige, από τη διάσταση 19-ιντσών και πάνω, ενώ σταδιακά θα επεκταθούν και στην αγορά premium αυτοκινήτων.

Το σύστημα Pirelli Connesso θα διατίθεται αρχικά από τη διάσταση 19-ιντσών και πάνω με τα P Zero και Winter Sottozero για αυτοκίνητα prestige. Η πρώτη χώρα που θα διατίθεται θα είναι η Αμερική από το καλοκαίρι του 2017.

joomplu:18881

Η χρωματική παλέτα των ελαστικών
Γεννήθηκε για να ικανοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση για εξατομίκευση από τους πελάτες οχημάτων prestige και premium. Πρόκειται για μία πολύ εξειδικευμένη τεχνολογία. Αυτή η πρωτοφανής ζήτηση για εξατομίκευση επιβεβαιώνεται από τη συνεχή παρακολούθηση των τάσεων των καταναλωτών και μέσα από έρευνες αγοράς της Pirelli. Τα βασικά χρώματα για τις χρωματιστές εκδόσεις θα είναι κόκκινο, κίτρινο, λευκό και ασημί.

Οι καινοτομίες που λανσάρει η Pirelli με τις χρωματιστές εκδόσεις των ελαστικών P Zero και Winter Sottozero είναι δυο: η ποικιλία των διαθέσιμων χρωμάτων, και η αντοχή των χρωμάτων στα πλευρικά τοιχώματα, χάρη σε μία επαναστατική και αποκλειστική τεχνολογία. Οι μηχανικοί της εταιρείας βασίστηκαν στην εμπειρία που έχουν αποκτήσει από τη Formula 1, όπου χρησιμοποιούνται χρωματιστά ελαστικά από το 2011, για τη βελτίωση ενός καινοτόμου συστήματος σήμανσης. Πιο συγκεκριμένα, έχει δημιουργηθεί ένα νέο υλικό που λειτουργεί σαν ασπίδα προστασίας για τη διατήρηση της λάμψης και την αποφυγή του θαμπώματος λόγω της πολυετούς χρήσης, χωρίς να επηρεάζονται οι επιδόσεις.

Οι πρώτες χρωματιστές εκδόσεις των ελαστικών P Zero έχουν ήδη κάνει το ντεμπούτο τους τελευταίους μήνες ως πρωτότυπα με μοντέλα Pagani, Lamborghini και McLaren, ενώ από το καλοκαίρι θα διατίθενται για Ferrari, Aston Martin, Porsche και Bentley. Σταδιακά θα επεκταθούν και σε άλλους κατασκευαστές.

Τι είναι το Pirelli Connesso;
Μια ψηφιακή πλατφόρμα που χρησιμοποιεί αισθητήρα ενσωματωμένο σε ελαστικά υ2. Pirelli+Connesso-Black+versionψηλών προδιαγραφών της Pirelli παρέχοντας πρόσθετες πληροφορίες πέραν των όσων διατίθενται από τον υπολογιστή ταξιδιού κάθε αυτοκινήτου. Προσφέρει δεδομένα για την κατάσταση, τη χρήση και τη συντήρηση κάθε ελαστικού μαζί με εξατομικευμένες, τοπικές υπηρεσίες, προσαρμοσμένες στις ανάγκες των πιο απαιτητικών οδηγών. Το νέο σύστημα της Pirelli έχει σχεδιαστεί σαν ένα τεχνικό αξεσουάρ με σκοπό να προσφέρει μία πιο ενημερωμένη και απολαυστική οδηγική εμπειρία, βελτιστοποιώντας τις επιδόσεις και μειώνοντας την κατανάλωση με πιο αποδοτική χρήση ελαστικών.

Αποτελείται από έναν αισθητήρα ενσωματωμένο στο ελαστικό που είναι συνδεδεμένος με το Pirelli Cloud και μία εφαρμογή smartphone, δημιουργώντας μία διεπαφή που επιτρέπει στους οδηγούς να επικοινωνούν συνεχώς με τα ελαστικά.

Ο αισθητήρες ζυγίζει μόλις μερικά γραμμάρια και δεν έχει καμία επίπτωση στις φυσικές επιδόσεις του ελαστικού. Αξιολογεί συνεχώς την κατάσταση κάθε ελαστικού και αποστέλλει δεδομένα σε μία κεντρική μονάδα ελέγχου και στο Pirelli Cloud, που μαζί αποτελούν τον αληθινό εγκέφαλο του συστήματος Connesso. Εδώ γίνεται η επεξεργασία των πληροφοριών και ακολουθεί η μεταφορά τους στην εφαρμογή του τελικού χρήστη.

Το νέο σύστημα της Pirelli απευθύνεται προς το παρόν στο τμήμα aftermarket, αλλά μελλοντικά θα υπάρξει και λύση ΟΕ (εξοπλισμού πρώτης τοποθέτησης). Σε συνεργασία με μερικούς κατασκευαστές αυτοκινήτων, η Pirelli εξελίσσει μία εντελώς νέα τεχνική αρχιτεκτονική για τα ελαστικά. Πέραν του ότι θα υπηρετεί όλες τις βασικές λειτουργίες, θα μπορεί να ελέγχει αυτόματα και το σετάρισμα του οχήματος. Διαβάζοντας τον κωδικό ταυτότητας κάθε ελαστικού, ο αισθητήρας θα αναγνωρίζει τα χαρακτηριστικά του και θα αποστέλλει αυτές τις πληροφορίες στον υπολογιστή ταξιδιού ώστε να επιλέγεται το ιδανικό σετάρισμα για βέλτιστα επίπεδα επιδόσεων και ασφάλειας.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO