spot_img
HomeAUTOΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως οι τυφλοί επιβάτες "νιώθουν τη θέα" από το αυτοκίνητο

Πως οι τυφλοί επιβάτες “νιώθουν τη θέα” από το αυτοκίνητο

Feel the wiew 10Η τεχνολογία έχει ξεφύγει! Και το γεγονός αυτό το αναφέρουμε πλέον πολύ συχνά στα θέματά μας. Τώρα παλμοί από την εικόνα που προβάλλεται στο παράθυρο του αυτοκινήτου επιτρέπουν στους τυφλούς επιβάτες να “αγγίζουν” τη θέα.

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία ενός ταξιδιού με αυτοκίνητο είναι τα φυσικά σκηνικά και τα τοπία που εναλλάσσονται, από γραφικές βουνοπλαγιές μέχρι Feel the wiew 11επιβλητικές οροσειρές ή θαλασσινές εικόνες. Είναι αυτά που κάνουν την κάθε διαδρομή αξέχαστη, αλλά οι τυφλοί επιβάτες αδυνατούν να απολαύσουν τη συγκεκριμένη εμπειρία. Ένα πρωτότυπο, έξυπνο παράθυρο αυτοκινήτου στοχεύει να αλλάξει τα δεδομένα – επιτρέποντας σε τυφλούς ή άτομα με μειωμένη όραση να αντιλαμβάνονται τα τοπία μέσω της αφής.

Δείτε το απίστευτο αυτό βίντεο εδώ

 

Feel the wiew 12Το Feel The View τραβά φωτογραφίες που μετατρέπονται σε μονόχρωμες εικόνες υψηλής αντίθεσης. Στη συνέχεια, αυτές αναπαράγονται στο κρύσταλλο μέσω ειδικών LED.

Αγγίζοντας την εικόνα, διαφορετικές αποχρώσεις του γκρι παράγουν δονήσεις 255 διαφορετικών εντάσεων, επιτρέποντας στους επιβάτες να αγγίζουν τη ‘σκηνή’ και να συλλαμβάνουν νοερά το τοπίο που βρίσκεται Feel the wiew 13μπροστά τους. Το Feel The View εμπνεύστηκαν και εξέλιξαν η Ford of Italy και η GTB Roma, σε συνεργασία με την Aedo – μία Ιταλική start-up που ειδικεύεται σε συσκευές για άτομα με προβλήματα όρασης.

«Επιδιώκουμε να κάνουμε τις ζωές των ανθρώπων καλύτερες και βρήκαμε την ευκαιρία να βοηθήσουμε τους τυφλούς επιβάτες να βιώσουν μία σημαντική διάσταση του ταξιδιού με αυτοκίνητο. Η τεχνολογία είναι προηγμένη αλλά η φιλοσοφία είναι απλή – και θα μπορούσε να μετατρέψει τα ανιαρά ταξίδια σε πραγματικά αξέχαστες εμπειρίες» δήλωσε ο Marco Alù Saffi, Ford of Italy.

Προς το παρόν, η τεχνολογία αυτή βρίσκεται σε στάδιο αρχικού πρωτοτύπου, χωρίς να υπάρχουν σχέδια για παραγωγή.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO