spot_img
HomeAUTOΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑVolvo XC60 το ασφαλέστερο στην κατηγορία του

Volvo XC60 το ασφαλέστερο στην κατηγορία του

Volvo XC60 best in class 11Το Volvo XC60 βραβεύτηκε ως το καλύτερο μεγάλο SUV, αλλά και το καλύτερο αυτοκίνητο της συνολικής κατάταξης για το 2017, κατακτώντας το βραβείο ασφάλειας στον υψηλού κύρους θεσμό Best in Class του Euro ΝCAP για το 2017.

Ο Ευρωπαϊκός οργανισμός ασφάλειας Euro NCAP ανακοίνωσε για το ποια είναι τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα της χρονιάς. Τα αποτελέσματα αυτά προέρχονται από τις εξονυχιστικές δοκιμές και crash test που πραγματοποίησε ο ανεξάρτητος αυτός οργανισμός με τα νέα δεδομένα που ισχύουν εδώ και μετρικούς μήνες. Volvo XC60 best in class 12

Ο Euro NCAP πραγματοποιεί αυτόν τον “διαγωνισμό” εδώ και χρόνια . Τα χωρίζει σε έξι κατηγορίες και με βάση την αναλυτική βαθμολογία που πέτυχαν σε διάφορους ασφάλειας.
Το ασφαλέστερο στην κατηγορία του

Από τις συνολικά 69 δοκιμές πρόσκρουσης και αξιολόγησης που πραγματοποίησε το 2017, προέκυψαν 7 μοντέλα σε 6 κατηγορίες, που ο Euro NCAP τα θεωρεί ότι είναι τα ασφαλέστερα στην κατηγορία τους. Με βάση αυτή την αξιολόγηση τα μοντέλα που φέρουν τον τίτλο “Best in Class Cars Volvo XC60 best in class 17of 2017” . Όλα τα μοντέλα είναι 5άστερα , εξασφαλίζοντας την υψηλότερη βαθμολογία ακόμη, στην προστασία των επιβατών, των παιδιών και των πεζών. Το σουηδικό μοντέλο, το Volvo XC 60 πρώτευσε στα Large Off-Road.

Ο Σουηδός κατασκευαστής κατάφερε για μια ακόμη χρονιά να διακριθεί με βαθμολογία 98% στην προστασία των επιβατών του, με 87% στην προστασία των παιδιών, 76% στην προστασία των πεζών, αλλά και με 95% στα διάφορα συστήματα ασφαλείας του. Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία του στο PDF του Euro NCAP.

Δείτε στο PDF αναλυτικά τις επιδόσεις ασφάλειας του Volvo XC60

Video Euro NCAP Crash Test of Volvo XC60

Volvo XC60 best in class 15Η βράβευση στο Euro ΝCAP ακολουθεί την ανακήρυξη του XC60 ως Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2017-18 στην Ιαπωνία. Το XC60 κατέκτησε επίσης τα Car Tech Awards του 2017 στο Ηνωμένο Βασίλειο, για το πιο Ασφαλές Αυτοκίνητο, την καλύτερη Τεχνολογία Ασφαλείας και το καλύτερο Σύστημα Πλοήγησης. Επιπλέον, βραβεύτηκε ως το καλύτερο Πολυτελές SUV του 2017 στο βρετανικό θεσμό Professional Driver 2017 Car of the Year Awards. Ακόμη, το XC60 ανακηρύχθηκε North American Utility of the Year στις Η.Π.Α.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO