spot_img
HomeAUTOΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΓι να μην προκαλούμε τους κλέφτες

Γι να μην προκαλούμε τους κλέφτες

Thefts of vehicles 11Καθημερινά κινδυνεύουμε να πέσουμε θύματα κλοπής στο αυτοκίνητό μας, επειδή, τις περισσότερες φορές, λειτουργούμε επιπόλαια προκαλώντας τους επίδοξους κλέφτες. Τι θα πρέπει να κάνουμε ή καλύτερα τι θα πρέπει να αποφεύγουμε προκειμένου να σώσουμε τα προσωπικά μας αντικείμενα και την περιουσία μας.

Thefts of vehicles 131. Κινητό τηλέφωνο-γυαλιά
Για το κινητό τηλέφωνο και τα γυαλιά ηλίου σίγουρα έχουμε πληρώσει ένα σεβαστό ποσό. Πολλοί συνήθως τα ξεχνάμε σε εμφανή σημεία του εσωτερικού του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα την… εξαφάνισή τους. Δεν τα εγκαταλείπουμε ποτέ μέσα στο αυτοκίνητο.

2. Πορτοφόλι-κλειδιά-άδεια
Thefts of vehicles 25Άλλη μία κακή συνήθεια ή και αμέλεια είναι να αφήνουμε στο ταμπλό το πορτοφόλι και τα κλειδιά του σπιτιού. Ακόμη και άδειο να είναι το πορτοφόλι, δεν πρέπει να το αφήνουμε με την ιδέα ότι δε θα το κλέψουν. Το ίδιο και τα κλειδιά του σπιτιού μας. Ρισκάρουμε πολλά όταν τα αφήνουμε μέσα στο αυτοκίνητο. Εξ ίσου σημαντικό είναι να μην αφήνουμε ποτέ μέσα στο αυτοκίνητο την άδεια κυκλοφορίας. Αν είναι να Thefts of vehicles 26“ανοίξει” κάποιος το αυτοκίνητο, καλύτερα η άδεια να βρίσκεται στα χέρια μας.

3. Κλειδιά αυτοκινήτου
Δεν αφήνουμε ποτέ τα κλειδιά του αυτοκινήτου πάνω στη μίζα ακόμα και όταν δε βρισκόμαστε μακριά από αυτό. Ακόμα και όταν σταματάμε στο περίπτερο -κάτι που συνηθίζεται από πολλούς οδηγούς- παίρνουμε τα κλειδιά μαζί Thefts of vehicles 21μας. Τέλος, ακόμη και κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού του αυτοκινήτου μας σε καύσιμα, τα κλειδιά καλό είναι να βρίσκονται στην τσέπη μας.

4. Ραδιοκασετόφωνο
Το ραδιοκασετόφωνο αποτελεί πόλο έλξης για τους κλέφτες, ειδικά όταν είναι μεγάλης αξίας. Τα περισσότερα σύγχρονα ηχοσυστήματα Thefts of vehicles 23διαθέτουν αποσπώμενη πρόσοψη την οποία μπορούμε να πάρουμε μαζί μας λόγω του μικρού της όγκου. Όσο για τα σύγχρονα ηχοσυστήματα που βρίσκονται ενσωματωμένα στο ταμπλό του αυτοκινήτου, δεν υπάρχει πρόβλημα. Απαιτείται πολύ δουλειά για να αποσπαστεί.

5. Έγγραφα
Thefts of vehicles 22Ποτέ δεν αφήνουμε έγγραφα που αφορούν το αυτοκίνητο μέσα σε αυτό (άδεια αυτοκινήτου, δίπλωμα οδήγησης), ειδικά όταν είναι σταθμευμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ακόμη και διάφορα άλλα έγγραφα, μέσα σε χαρτοφύλακα ή τσάντα, τραβούν το μάτι του επίδοξου κλέφτη. Ποτέ δεν γνωρίζει ο κλέφτης τι μπορεί να περιέχει μια “δεσμίδα” εγγραφών. Καλό είναι να μην είναι ορατά από τον εξωτερικό Thefts of vehicles 19χώρο.

6. Παρκάρισμα
Αποφεύγουμε να παρκάρουμε το αυτοκίνητο σε ερημικά μέρη ή δρόμους που τη νύχτα δεν έχουν επαρκή φωτισμό. Και στις δύο περιπτώσεις αυτοί που έχουν βάλει στο “μάτι” το αυτοκίνητό θα μπορούν να το διαρρήξουν με την ησυχία τους…

Thefts of vehicles 167. Ρουχισμός
Πέρα από πορτοφόλια, κλειδιά κ.ο.κ τα είδη ρουχισμού όπως ένα ακριβό μπουφάν, αποτελούν στόχο παραβίασης του αυτοκινήτου. Παράλληλα, προκαλεί γιατί μέσα σε αυτό μπορεί να υπάρχουν χρήματα, έγγραφα κ.λπ. Γι’ αυτόν το λόγο ποτέ δεν αφήνουμε είδη ρουχισμού πάνω σε καθίσματα.

Thefts of vehicles 188. Ασφάλεια
Όταν παρκάρουμε το αυτοκίνητό, πάντα ελέγχουμε εάν όλες οι θύρες και τα παράθυρα είναι καλά κλεισμένα. Ακόμα και λίγο ανοιχτό να είναι το παράθυρο, κάτι που συνηθίζεται τους καλοκαιρινούς μήνες, για να μην ζεσταίνεται το εσωτερικό του αυτοκινήτου, είναι σαν να αφήνουμε ορθάνοιχτο το αυτοκίνητό.

Thefts of vehicles 249. Κλειδώνουμε και όσο οδηγούμε
Ποτέ δεν πρέπει να οδηγούμε με τις ασφάλειες “σηκωμένες”. Ιδίως αν έχουμε κάποια τσάντα δίπλα στο κάθισμα του συνοδηγού. Πολλές κλοπές έχουν συμβεί την ώρα που το αυτοκίνητο ξεκλείδωτο είναι σταματημένο στο φανάρι. Κυρίως οι γυναίκες, ποτέ δεν πρέπει να αφήνουν την τσάντα τους στο κάθισμα του συνοδηγού. Πάντα στο πάτωμα, σε Thefts of vehicles 14οποιοδήποτε σημείο του αυτοκινήτου, ώστε να μην προκαλεί, έστω και όταν το αυτοκίνητο κινείται.

Ας τους κρατήσουμε μακριά μας
9 χρήσιμα tips μπορούν να κρατήσουν μακριά κάποιους επίδοξους κλέφτες του αυτοκινήτου μας. Στο χέρι μας είναι να τους κρατήσουμε μακριά, δίχως να τους “δελεάζουμε” με κάτι που αφήσαμε μέσα στο αυτοκίνητο.

Άλλωστε το λαϊκό γνωμικό αναφέρει πολύ σωστά: “Φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά…”

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO