spot_img
HomeAUTOΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΔεν αφήνουμε κατοικίδιο σε καυτό αυτοκίνητο

Δεν αφήνουμε κατοικίδιο σε καυτό αυτοκίνητο

Τα κατοικίδια είναι πλέον κανονικά μέλη πολλών οικογενειών. Με την οικονομική κρίση, μάλιστα, ακόμη περισσότερες οικογένειες αποφάσισαν να αυξήσουν την οικογένειά τους με Pet in the car 11ένα κατοικίδιο. Η θετική τους ενέργεια είναι καταλυτική στην καθημερινή μας πίεση.

Θα πρέπει όμως να εξασφαλίζουμε πάντα ότι τα ζώα μας είναι ασφαλή και άνετα στις διαδρομές με το αυτοκίνητο, ιδίως κατά τις ζεστές ημέρες.
Μπορεί να το αγαπάμε, να το φροντίζουμε, αλλά τις περισσότερες φορές δεν γνωρίζουμε ποιο είναι το πιο σωστό για τον τετράποδο φίλο μας. Θα πρέπει πάντα να διασφαλίζουμε ότι τα σκυλιά – γατάκια κ.λ.π. θα παραμένουν ασφαλή και άνετα στις διαδρομές με το οικογενειακό τους αυτοκίνητο.

Dogs In Cars

 

Δέκα πολύ χρήσιμα tips μας ξαναθυμίζουν ότι μπορεί να έχουμε λησμονήσει.

Pet in the car 121. Αφήνουμε το σκύλο σας στο σπίτι στις ζεστές μέρες.

2. Σε ταξίδια με το κατοικίδιο ζώο μας, έχουμε πάντα αρκετό φρέσκο πόσιμο νερό και ένα μπολ.

3. Βεβαιωνόμαστε ότι το σκυλί μας είναι σε θέση να παραμείνει δροσερό σε ένα ταξίδι.

4. Ποτέ δεν αφήνουμε το σκυλί μας να ταξιδεύει και να κινείται ελεύθερα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιούμε ένα κατάλληλο καλάθι ταξιδιού ή κιβώτιο για να δημιουργήσουμε έναν ασφαλέστερο χώρο. Οι ζώνες ασφαλείας των σκύλων και οι ιμάντες ταξιδιού είναι επίσης μια πολύ καλή ιδέα.

5. Εάν αντιληφθείτε ότι το σκυλί είναι πολύ ζεστό, τότε θα πρέπει να σταματήσουμε κάπου με Pet in the car 10ασφάλεια και να του δώσουμε αρκετό νερό.

6. Τα ζώα δεν μπορούν να ιδρώσουν με τον τρόπο που ιδρώνουν οι άνθρωποι.

7. Τα σκυλιά δροσίζουν τον εαυτό τους με το σαγόνι και την εφίδρωση μέσα από τα πόδια τους, οπότε αν έχουμε αφήσει το σκυλί μας μέσα στο αυτοκίνητο σε μια ζεστή μέρα, χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να υποκύψει στα συμπτώματα της θερμοπληξίας.

8. Εάν υποψιαζόμαστε ότι το σκυλί μας αναπτύσσει τη θερμότητα σε ένα ταξίδι, σταματάμε κάπου με ασφάλεια και στη σκιά του δίνουμε χρόνο να επανέλθει.

Pet in the car 149. Ωστόσο, εάν εμφανιστούν σημάδια εξάντλησης λόγω θερμοκρασίας (για παράδειγμα υπερβολική δίψα, γρήγοροι παλμοί , πυρετός, έμετος, ζάλη, πρέπει να πάμε κατευθείαν στον κτηνίατρο.

10. Εάν αντιληφθείτε ένα κατοικίδιο ζώο σε ένα όχημα σε μια πολύ ζεστή μέρα, λάβετε άμεσα μέτρα. Για παράδειγμα, αν βρίσκεστε σε ένα πάρκιγκ σούπερ μάρκετ, σημειώστε τη μάρκα του υτοκινήτου, το μοντέλο, το χρώμα και τον αριθμό και ζητήσετε να γίνει άμεσα μια ανακοίνωση. Εάν αυτό δεν φέρνει τον ιδιοκτήτη έξω, θα πρέπει να αναζητηθούν τρόποι να ανακουφιστεί το σκυλάκι.

Pet in the car 13Τα ζωάκια από εμάς εξαρτώνται και μάλιστα άμεσα. Ας τα φροντίσουμε περισσότερο τώρα που ο καιρός ζεσταίνει. Ίσως καμιά φορά να θέλουμε αλλά να μην γνωρίζουμε τον τρόπο. Όσα αναφέρθηκαν, θέλουμε να πιστεύουμε, ότι ίσως να βοηθήσουν ουσιαστικότερα τα θετά μέλη της οικογένειας.

Δείτε το υπέροχο Nissan X Trail που ετοίμασε η ιαπωνική εταιρεία για την ιδανική μεταφορά των κατοικίδιων μας!

Nissan X-Trail 4Dogs concept: the ‘pawfect’ car for family adventures

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO