spot_img
HomeΝΕΑΝΕΑ ΑΓΟΡΑΣΝέα Ford Tourneo και Transit Connect Active

Νέα Ford Tourneo και Transit Connect Active

Νέα Ford Tourneo και Transit Connect Active

Η Ford επεκτείνει τώρα την ολοένα και πιο διευρυμένη γκάμα μοντέλων Active με τη νέα επιβατική έκδοση Tourneo Connect Active και το βαν Transit Connect Active, που σύντομα θα διατίθενται για παραγγελία, με παράδοση από τα τέλη της χρονιάς.

Με σκληροτράχηλο εξωτερικό στυλ, εμπνευσμένο από SUV μοντέλα, προαιρετικό μηχανικό μπλοκέ διαφορικό (mLSD) για βελτιωμένη ελκτική πρόσφυση, αλλά και με αυξημένη απόσταση από το έδαφος, τα νέα μοντέλα Active προσφέρουν ευέλικτη και έξυπνη διάταξη χώρων για επαγγελματίες ή ιδιώτες πελάτες των οποίων οι δραστηριότητες απαιτούν κίνηση σε εκτός δρόμου διαδρομές.

Εκτός από τις βελτιώσεις που τονώνουν το αίσθημα αυτοπεποίθησης σε απαιτητικές εδαφικές και καιρικές συνθήκες, οι νέες εκδόσεις Active προσφέρουν επίσης χαρακτηριστικές επενδύσεις εσωτερικού και προηγμένες τεχνολογίες άνεσης και υποστήριξης του οδηγού διατηρώντας παράλληλα την πρακτικότητα και την ευελιξία που αποτελούν σήμα κατατεθέν της σειράς Connect.

Ford_03

Διαθέσιμο σε πενταθέσιες και επταθέσιες εκδόσεις, το Tourneo Connect Active μπορεί να μεταφέρει επιβάτες και όλο τον σπορ εξοπλισμό τους με στυλ και άνεση, για αποδράσεις στην ύπαιθρο ή για πιο μακρινά ταξίδια με τους φίλους ή την οικογένεια. Για επαγγελματική ή και για προσωπική χρήση, το Transit Connect Active αποπνέει κομψότητα και στυλ που προσδίδουν κύρος στον επαγγελματία, ενώ παράλληλα διαθέτει την απαραίτητη ευελιξία για τις εκδρομές του Σαββατοκύριακου.

Τα Tourneo Connect Active και Transit Connect Active έρχονται να πλαισιώσουν το οκταθέσιο Tourneo Custom Active και το βαν Transit Custom Active που λανσαρίστηκαν τον περασμένο μήνα, τα οποία ομοίως διαθέτουν στυλ εμπνευσμένο από SUV μοντέλα, ευέλικτο εσωτερικό και προαιρετικό μηχανικό μπλοκέ διαφορικό (mLSD). Επιπλέον, η Ford προσφέρει στην Ευρώπη εκδόσεις Active και για τα δημοφιλή επιβατικά μοντέλα Focus και Fiesta.

Με σύστημα μετάδοσης που αυξάνουν τις ικανότητες

Τόσο το Tourneo Connect Active όσο και το Transit Connect Active μπορούν να παραγγελθούν με μηχανικό μπλοκέ διαφορικό mLSD που έχει ήδη λανσαριστεί για τα μεγαλύτερα μοντέλα Active. Η συγκεκριμένη λύση έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με τους ειδικούς της εταιρείας Quaife με σκοπό τη βελτίωση της ελκτικής πρόσφυσης.

Το mLSD – σε εδάφη με χαμηλό συντελεστή τριβής – μεταφέρει αυτόματα τη ροπή του κινητήρα στον τροχό με την καλύτερη ελκτική πρόσφυση επιτρέποντας στον οδηγό να κινείται με άνεση σε βρεγμένες, ολισθηρές και δύσκολες επιφάνειες όπως χωματόδρομοι, κακοτράχαλες διαδρομές, χορτάρι, χιόνι ή πάγος.

Ford_04

Οι μηχανικοί της Ford ανάπτυξαν ένα ειδικά εξελιγμένο Traction Control για πιο αποτελεσματική συμβατότητα με τα χαρακτηριστικά του μπλοκέ διαφορικού mLSD, βελτιστοποιώντας με τον τρόπο αυτό τις επιδόσεις σε απαιτητικές οδηγικές συνθήκες και αυξάνοντας την αυτοπεποίθηση του οδηγού.

Για βελτίωση της ελκτικής πρόσφυσης και της οδικής συμπεριφοράς, παρόμοια, προηγμένη τεχνολογία διαφορικού έχει χρησιμοποιηθεί σε μοντέλα της Ford Performance όπως τα Focus RS, Fiesta ST και Focus ST. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε καμία περίπτωση δεν παρατηρείται επίπτωση στις εκπομπές CO2 ή στην κατανάλωση καυσίμου.

Τα Tourneo Connect Active και Transit Connect Active χαρακτηρίζονται από την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, κατά 24 mm μπροστά και κατά 9 mm πίσω, ώστε να περνούν πιο άνετα πάνω από σαμαράκια, αυλάκια και κακοτράχαλους δρόμους. Το διευρυμένο ύψος προσφέρει επίσης μία ψηλότερη θέση οδήγησης για να μπορεί ο οδηγός να έχει καλύτερη εποπτεία του δρόμου, στην πόλη, στον αυτοκινητόδρομο, αλλά και κατά την οδήγηση σε off-road διαδρομές.

Ford_05

Σκληροτράχηλο, μοναδικό στυλ

Για τη μεταφορά ογκώδους εξοπλισμού – από σχάρες ποδηλάτων και κανό μέχρι επαγγελματικά εργαλεία – τα νέα Tourneo Connect Active και Transit Connect Active διαθέτουν ράγες οροφής στο στάνταρ εξοπλισμό τους. Τα εμπρός και πίσω καλύμματα που βρίσκονται κάτω από το αμάξωμα επιτείνουν το σκληροτράχηλο χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Οι αποκλειστικής σχεδίασης ζάντες αλουμινίου Active των 17 ιντσών με τις πέντε ακτίνες δημιουργούν αντίθεση με το στιλπνό μέταλλο με τις σκούρες λεπτομέρειες και αναδεικνύουν την τολμηρή και ξεχωριστή εμφάνιση της σειράς Active. Επίσης, μία χαρακτηριστική μάσκα Active τύπου πλέγματος αποτελεί στοιχείο ταυτότητας των δύο μοντέλων.

Η πρακτικότητα αναβαθμίζεται με πρόσθετες επενδύσεις στις πλευρικές επιφάνειες του αμαξώματος, στα καλύμματα των καθρεπτών, στα τόξα των θόλων των τροχών και στον πίσω προφυλακτήρα, που προστατεύουν τις βαμμένες επιφάνειες από γρατζουνιές όταν το όχημα περνά από θάμνους ή κατά τη διαδικασία φόρτωσης εργαλείων ή εξοπλισμού.

Ford_06

Αναβαθμισμένη άνεση και ευελιξία εσωτερικού

Οι επιλεκτικές αναβαθμίσεις στο εσωτερικό βελτιώνουν την άνεση και την πρακτικότητα της σειράς Active, με αποκλειστικά μοτίβα επενδύσεων καθισμάτων και ραφών, λεπτομέρειες σε μπλε απόχρωση που δημιουργούν αντίθεση και λογότυπα Active.

Οι μεταλλικές πλάκες στα μαρσπιέ των εμπρός θυρών φέρουν ανάγλυφο λογότυπο Active και προστατεύουν τις βαμμένες επιφάνειες από γρατζουνιές που μπορεί να προκαλέσουν τα παπούτσια ή ο εξοπλισμός κατά την είσοδο, έξοδο ή τη φόρτωση.

Το εσωτερικό του Tourneo Connect Active είναι σχεδιασμένο ώστε να προσαρμόζεται εξυπηρετώντας τις εκάστοτε ανάγκες μεταφοράς επιβατών και εξοπλισμού. Το πενταθέσιο Tourneo Connect Active διαθέτει στη δεύτερη σειρά καθισμάτων ένα διαιρούμενο σε αναλογία 60/40 πάγκο που αναδιπλώνεται πλήρως προσφέροντας εύκολη φόρτωση εξοπλισμού και χώρο αποσκευών με μεγαλύτερη χωρητικότητα. Το μακρύτερο Tourneo Grand Connect Active προσθέτει δύο ακόμα καθίσματα, σε μία τρίτη σειρά, που αναδιπλώνονται πλήρως στο πάτωμα όταν δεν χρησιμοποιούνται.

Οι βελτιώσεις της σειράς Active δεν έχουν καμία αρνητική επίπτωση στο χώρο αποσκευών του Transit Connect. Η χωρητικότητά του παραμένει στα 2,9 m³ ή 3,6 m³ ανάλογα με το μεταξόνιο, ενώ το ωφέλιμο φορτίο φτάνει τα 982 kg.

Ford_07

Προηγμένα συστήματα υποβοήθησης και κινητήρων

Όλα τα νέα μοντέλα Tourneo Connect Active και Transit Connect Active αντλούν ισχύ από τον 1.5L EcoBlue ντίζελ κινητήρα της Ford που διαθέτει προηγμένο σύστημα ψεκασμού του καυσίμου, υπερσυμπίεση και τεχνολογίες ελέγχου των εκπομπών ρύπων, προσφέροντας άμεση απόκριση σε συνδυασμό με μειωμένη κατανάλωση.

Αποδίδοντας ισχύ 100 ή 120 ίππων, ο κινητήρας συνδυάζεται με οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο με ομαλή διαδικασία αλλαγών των σχέσεων ή με χειροκίνητο έξι σχέσεων. Το μπλοκέ διαφορικό mLSD διατίθεται με τα μοντέλα Tourneo και Transit Connect προαιρετικά στην έκδοση με τον κινητήρα των 120 ίππων.

Τα μοντέλα Active απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα όλων των προηγμένων συστημάτων ασφάλειας και υποστήριξης του οδηγού που προσφέρει η Ford για την υπόλοιπη οικογένεια των μοντέλων Connect, τα οποία είναι σχεδιασμένα για να μειώνουν την κόπωση του οδηγού ή να μετριάζουν τις επιπτώσεις των ατυχημάτων.

Από τις τεχνολογίες αυτές ξεχωρίζουν το σύστημα Intelligent Speed Limiter που βοηθά τους οδηγούς να αποφύγουν πρόστιμα που σχετίζονται με την υπέρβαση του ορίου ταχύτητας προσαρμόζοντας αυτόματα τη μέγιστη ταχύτητα του οχήματος ώστε να παραμένει εντός νόμιμων ορίων, τα Pre-Collision Assist με Active Braking, Side Wind Stabilisation, καθώς και το Active Park Assist – το τελευταίο υποστηρίζει τον οδηγό στους ελιγμούς στάθμευσης σε παράλληλους και κάθετους χώρους.

 

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO