spot_img
HomeΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣNissan Art Award 2020

Nissan Art Award 2020

 Πέντε νέοι καλλιτέχνες έχουν επιλεγεί ως φιναλίστ για το βραβείο Nissan Art Award 2020, που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο χρόνο, για τον εορτασμό και την προώθηση της σύγχρονης Ιαπωνικής τέχνης. 

Η τέταρτη έκδοση της έκθεσης των συγκεκριμένων βραβείων θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2020 στην πόλη της Γιοκοχάμα, εκεί  όπου εδρεύει η  Nissan. Μάλιστα, η συγκεκριμένη εκδήλωση συμπίπτει χρονικά με την Yokohama Triennale, μια φημισμένη διεθνή έκθεση σύγχρονης τέχνης.

Nissan-art_03

Οι πέντε φιναλίστ θα δημιουργήσουν νέα έργα τέχνης για την έκθεση, όπου η Nissan θα ανακοινώσει τον νικητή του βραβείου  Grand Prix. Ανάμεσα σε 28 υποψηφιότητες που επιλέχθηκαν στον πρώτο γύρο στην Ιταλία,  οι 5 φιναλίστ είναι οι εξής:

Ishu Han, Tokyo

Sachiko Kazama, Tokyo

Soichiro Mihara, Kyoto

Nobuko Tsuchiya, Kanagawa

Ei Wada, Tokyo

Nissan-art_04

“Φέτος, έχουμε μια θαυμάσια, ποικιλόμορφη ομάδα καλλιτεχνών, που αντιπροσωπεύει ένα ευρύ φάσμα μέσων,  από την  ξυλογραφία μέχρι τα φυσικά γλυπτά”, δήλωσε ο Lawrence Rinder, μέλος της διεθνούς κριτικής επιτροπής για το βραβείο. “Είναι πέντε εξαιρετικά δυναμικοί καλλιτέχνες και θα είναι πολύ συναρπαστικό να δούμε τι θα δημιουργήσουν”.

Nissan-art_05

Η Nissan καθιέρωσε το βραβείο Nissan Art το 2013, στο πλαίσιο εορτασμού της 80ης επετείου της. Μέχρι την τρίτη έκδοση, η έκθεση βραβείων πραγματοποιείτο κάθε δύο χρόνια.

Το βραβείο αναγνωρίζει τους αναδυόμενους καλλιτέχνες της Ιαπωνίας,  προσφέροντάς τους την ευκαιρία να  προωθήσουν τη δουλειά τους, ενισχύοντας την παρουσία τους στο διεθνή χώρο της τέχνης και  δημιουργώντας παράλληλα ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει τους ανθρώπους να εξοικειωθούν με την τέχνη.

Nissan-art_06

Ενώ η Nissan διοργανώνει και χορηγεί τα βραβεία, η Arts Initiative Tokyo κατευθύνει και συντονίζει το πρόγραμμα και επιμελείται την έκθεση.

Μια διεθνής κριτική επιτροπή θα επιλέξει τον νικητή του Grand Prix, ο οποίος θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Ο νικητής θα λάβει ένα βραβείο συνολικής αξίας 5 εκατομμυρίων γιεν, συμπεριλαμβανομένης της ευκαιρίας να εξασκηθεί στο εξωτερικό και να προωθήσει τα έργα του σε διεθνές επίπεδο.

Nissan-art_07

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επισκέπτες της έκθεσης,  μπορούν να ψηφίσουν για να επιλέξουν έναν νικητή για το Βραβείο Κοινού.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO