spot_img
HomeΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑυτό είναι το Sportscar της χρονιάς

Αυτό είναι το Sportscar της χρονιάς

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio είναι το Sportscar της χρονιάς. Οι  αναγνώστες του περιοδικού AUTO BILD SPORTSCARS επέλεξαν την κορυφαία έκδοση της Alfa Romeo Stelvio με τους 510 ίππους για το βραβείο “Sportscar of the year”.

AR_Stelvio-Quadrifoglio_03

Στην περίπτωση της Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, ένα SUV μπορεί να είναι ένα πραγματικό σπορ αυτοκίνητο. Αυτή είναι η άποψη των αναγνωστών του γερμανικού περιοδικού AUTO BILD SPORTSCARS, οι οποίοι βράβευσαν το εντυπωσιακό μοντέλο στα πλαίσια του θεσμού “Sportscar of the Year 2019”.  Η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio εφοδιάζεται με ένα bi-Turbo V6 βενζινοκινητήρα 2,9 λίτρων απόδοσης 510 ίππων, οι οποίο μεταφέρονται στο έδαφος μέσω του πρωτοποριακού συστήματος τετρακίνησης Alfa Q4.

Η δύναμη του κινητήρα σε συνδυασμό με τα υψηλά επίπεδα πρόσφυσης εκτοξεύουν την κορυφαία Stelvio από στάση στα 100χλμ./ώρα σε μόλις 3,8δλ. Παράλληλα το μοντέλο εφοδιάζεται με το πίσω ενεργό διαφορικό (AlfaTM Active Torque Vectoring) που κατανείμει τη ροπή ώστε να αυξάνεται η ευελιξία και η σταθερότητα του αυτοκινήτου σε κάθε είδους καμπή. Σε συνδυασμό με το σύστημα Alfa Chassis Domain Control, παρά τη υψηλή ιπποδύναμη, η Stelvio Quadrifoglio είναι εξαιρετικά φιλική και προβλέψιμη ακόμα και στο όριο.

AR_Stelvio-Quadrifoglio_04

 «Η αποδοχή της Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio στο «κλαμπ» των “Sportscars of the Year”, δείχνει με τον καλύτερο τρόπο την εκτίμηση που έχουν για αυτό το ξεχωριστό SUV οι φίλοι των σπορ αυτοκινήτων. Η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio δεν είναι απλά ένα από τα πιο ισχυρά μοντέλα της κατηγορίας, αλλά ένα πραγματικό σπορ αυτοκίνητο, χάρη στα δυναμικά της χαρακτηριστικά και την οδηγική απόλαυση που προσφέρει.»

Cristina Mauri, Brand Marketing Manager των Alfa Romeo και Jeep

Στα πλαίσια των βραβείων “Sportscars of the Year”, οι αναγνώστε του AUTO BILD SPORTSCARS είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε 110 μοντέλα, χωρισμένα σε 10 κατηγορίες.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO