spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣRally Dakar 2020    stage8

Rally Dakar 2020    stage8

Rally Dakar 2020    stage8

Το 8ο εταπ του Rally Dakar 2020 εκκίνησε με την απουσία των μοτοσικλετιστών, οι οποίοι θέλησαν να αποδώσουν φόρο τιμής στον Paulo Gonçalves, που έφυγε από την ζωή κάνοντας αυτό που αγαπούσε περισσότερο στην ζωή του! Το σκηνικό της ημέρας δεν εξελίχθηκε πολύ θετικά για τους οδηγούς των αυτοκινήτων και περισσότερο για τα μεγάλα ονόματα, καθώς αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα με την πλοήγηση. Το γεγονός αυτό έδωσε την ευκαιρία σε άγνωστους οδηγούς να δείξουν τις ικανότητές τους, όπως ο γρήγορος ερασιτέχνης οδηγός, Mathieu Serradori.

foto2

Η κοιλάδα Wadi όπου οι οδηγοί διέσχισαν μεγάλο τμήμα της, απαιτούσε ιδιαίτερες ικανότητες από όλους! Οι σημερινές ειδικές εκτός από ένα τμήμα 100 χιλιομέτρων περιείχαν απίστευτα περάσματα μέσα από εντυπωσιακά φαράγγια και αμμόλοφους, τα οποία έκαναν παιχνίδι με τα μάτια των οδηγών, καθώς άλλαζαν αποχρώσεις ανάλογα με τον ήλιο!

foto3

Από τα πρώτα κιόλας χιλιόμετρα του 8ου εταπ, ο γρήγορος ερασιτέχνης οδηγός ο Mathieu Serradori αν και είναι Διευθυντής σε εταιρία ενέργειας κατάφερε να δώσει ρεσιτάλ αγωνιστικής οδήγησης, καθώς για περισσότερο από 50 χιλιόμετρα εκμεταλλεύτηκε την μερική βραδυπορία των υπολοίπων! Οι τρείς μεγάλοι του Ντακάρ οι οποίοι προηγούνται στην γενική βαθμολογία, Carlos Sainz,, Nasser Al-Attiyah και Stéphane Peterhansel, έχασαν τον δρόμο τους κατά την πλοήγηση, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο  Serradori και κατάφερε να κερδίσει το εταπ με 4 λεπτά διαφορά από τον δεύτερο μεγάλο οδηγό και παγκόσμιο πρωταθλητή της F1, Fernando Alonso, που στο παρθενικό του Ντακάρ, κατάφερε να τερματίσει στην 2η θέση του αγώνα! Ο Mitchell Guthrie που οδήγησε απολύτως πειθαρχημένα στην κατηγορία των SSV, ανέβηκε στην γενική βαθμολογία και εκμεταλλεύτηκε την ποινή των 50 ωρών που δέχτηκε ο Cyril Despres για την αλλαγή κινητήρα που έκανε!  …

foto5

Μετά τον τερματισμό του ο Mathieu Serradori που ήταν το πρόσωπο της ημέρας δήλωσε: “Είμαι απολύτως χαρούμενος. Ήταν μια θαυμάσια εμπειρία για μένα. Η διαδρομή ήταν ιδιαίτερα απαιτητική και περίπλοκη! Είχαμε συγκεντρωθεί πάνω στον αγώνα και καταφέραμε να απομακρυνθούμε από όλους! Θα ήθελα να αφιερώσω αυτή τη νίκη στον Paulo επειδή είμαι πρώην αναβάτης! Δεν είμαι μόνος στο αυτοκίνητο συνοδηγός μου είναι ο Fabien που χωρίς αυτόν δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα! Σε κάθε αυτοκίνητο υπάρχουν δύο μαχητές, και είμαι πολύ ευχαριστημένος που έχω έναν τέτοιο οδηγό»

foto6
 

Παντελής Τζερτζεβέλης

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO