spot_img
HomeΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑTEST DRIVEΟδηγούμε Mercedes B 180 d DCT-7G

Οδηγούμε Mercedes B 180 d DCT-7G

Μπορεί η αγορά να ζει, σήμερα,  στον “πυρετό” των SUV, αλλά οι προτάσεις MPV εξακολουθούν να παραμένουν εξαιρετικά χρηστικές και πάντα ενδιαφέρουσες για όσους αναζητούν την πρακτικότητα. Τα πολυχρηστικά αυτοκίνητα διατηρούν αυτό το κάτι εντελώς διαφορετικό, αυτό που μόνον η καθημερινότητα μπορεί να κάνει να εκτιμηθεί δεόντως.

Mercedes B 180d_03

Και η Mercedes,ένας τεράστιος κατασκευαστής δεν θα μπορούσε να λείπει από μια τέτοια πρόταση. Εξακολουθεί να “επιμένει” προσφέροντας πρακτικές λύσεις μέσα από premium προϊόντα της, καλοσχεδιασμένα, ποιοτικά και “φορτωμένα” με τεχνολογίες.

Η B Class είναι ένα τέτοιο όχημα, το οποίο μέσα από την τρίτη γενιά του έχει στόχευση την πρακτικότητα, την άνεση, την ασφάλεια και την οικονομία. Με ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις από τον προκάτοχό της, τώρα είναι εφοδιασμένη με έναν εξελιγμένο πετρελαιοκινητήρα 1,6 λιτ  ισχύος 116 ίππων.

Mercedes B 180d_04

Με μακρύτερο μεταξόνιο, χαμηλότερη στο ύψος, με φώτα LED, διαθέτει μια “εύπεπτη” σιλουέτα, η οποία το καθιστά μυώδες με την πρώτη ματιά. Και πράγματι, παρουσιάζει μια σπορτίφ – κουπέ εικόνα, τέτοια που θα σε κάνει να το κοιτάξεις αμέσως. Η αεροδυναμική του σχεδίαση “κρύβει” αριστοτεχνικά τον όγκο της. Έχει συνολικό μήκος 4.419 χιλ. πλάτος 1.796 χιλ , ύψος 1.562 χιλ. και μεταξόνιο 2.729 χιλ.

Οι σχεδιαστές της δηλώνουν ότι το εσωτερικό της έχει μελετηθεί και σχεδιαστεί  ακολουθώντας το wrap around. Από τη θέση του οδηγού υπάρχει άμεση οπτική πρόσβαση  στη μεγάλη οθόνη του πίνακα οργάνων, αλλά και στην κεντρική κονσόλα, με τη θέση οδήγησης να βρίσκεται ψηλά και πιο συγκριμένα περί τα 90 χιλ. ψηλότερα από αυτή της A Class.

Mercedes B 180d_05

O διαθέσιμος χώρος για τους πίσω επιβάτες είναι υπεραρκετός τόσο στο ύψος, όσο και στο πλάτος και θα ταξιδέψουν πολύ άνετα δίχως συμβιβασμούς. Ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 445 λίτρων, πολύ καλός για να καλύψει τις ανάγκες κάθε ταξιδιού. Η πλάτη των πίσω καθισμάτων είναι διαιρούμενη 40:20:40 και το γεγονός αυτό προσφέρει ακόμη περισσότερες λύσεις μεταφοράς ογκωδών αντικειμένων.

Η Mercedes B 180 d DCT-7G της δοκιμής μας ήταν εφοδιασμένη με τον 4κύλινδρο ντίζελ κινητήρα των 1.461 κ.  εκ.  ισχύος 116 ίππων / 4.000 σ.α.λ. και ροπή 26,4 krm / από τις 1.750 σ.α.λ. Επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα σε 10,7 δευτ. με την τελική ταχύτητα να φτάνει στα 200 χλμ/ώρα.

Mercedes B 180d_06

Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω αυτομάτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων και το βάρους 1.485 κιλών αμάξωμα έχει μέση  κατανάλωση 3,9 λιτ/100 χλμ. με εκπομπές CO2 102 γρμ/χλμ. Η λειτουργία του κιβωτίου διαθέτει τρεις επιλογές, comfort, ECO και sport. O οδηγός επιλέγει με ποιο ακριβώς ρυθμό θα κινηθεί. 

Η ομοιογένεια είναι το χαρακτηριστικό συμπέρασμα που προκύπτει από τη λειτουργία του κινητήρα. Δεν υπάρχει τραχύτητα, αλλά ούτε και το χαρακτηριστικό “κροτάλισμα” των ντίζελ κινητήρων. Εκμεταλλευόμενος τη ροπή του κινητήρα, ο οδηγός του μπορεί να ταξιδεύει άνετα και οικονομικά και μάλιστα με υψηλή μέση ταχύτητα. Βασικό οδικό χαρακτηριστικό της B Class είναι η άνεση και η ασφάλεια πρωτίστως. Και στον τομέα αυτό οι τεχνικοί της εταιρείας έκαναν σπουδαία δουλειά. Η λειτουργία της ανάρτησης είναι άψογη.

Και αν το παρακάνει ο οικογενειάρχης οδηγός του, τότε τα ηλεκτρονικά βοηθήματα θα επέμβουν ακαριαία, δίχως να το αντιληφθεί ο οδηγός του.

Mercedes B 180d_07

Η καθαρά οικογενειακή B Class έχει άποψη και μπορεί να προσφέρει λύσεις στο πρόβλημα των μετακινήσεων. Φορτωμένη με τεχνολογία, ποιότητα και άνεση, στοχεύει στους premium καταναλωτές οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν 35.000 ευρώ προκειμένου να την αποκτήσουν. Όσοι ξέρουν και μπορούν θα την επιλέξουν για όλα αυτά τα σπουδαία της χαρακτηριστικά.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO