spot_img
HomeΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑTEST DRIVEΟδηγούμε το Nissan Micra 1.0 IG-T 100PS

Οδηγούμε το Nissan Micra 1.0 IG-T 100PS

 

Τώρα πιο ολοκληρωμένο από ποτέ, το πάντα αξιόπιστο και αξιόμαχο Micra είναι διαθέσιμο με  δύο ολοκαίνουργιους βενζινοκινητήρες 1.0 λίτρου. Είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε την νέα έκδοση με τον 1.0 IG-T κινητήρα ο οποίος προσφέρει 100 ίππους και με μηχανικό 5άρι κιβώτιο ταχυτήτων . Το σύνολο αυτό είναι αποτέλεσμα της  συνεργασίας με τις Renault και Mitsubishi. Η 3κύλινδρη μονάδα ισχύος προσφέρει 100 ίππους (υπάρχει και έκδοση με 117 ίππους) και 160 Nm ροπής.  και έρχεται να δώσει μια νέα διάσταση πολύ πιο ολοκληρωμένη σε σχέση με τον 0.9 Τ που εφοδίαζε το Micra. Με πολύ πιο “ζωντανό” και οικονομικό προφίλ, βάζει πλώρη για ακόμη καλύτερη πορεία στην αγορά.

Ο ολοκαίνουριος αναβαθμισμένος και αποδοτικότερος υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας με “παγκοσμίως πρώτη” τεχνολογία, είναι σίγουρο ότι εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του και τη συμπεριφορά του.

Nissan Micra_ 03

Το who is who του νέου 1.0 λίτρου  IG-T 100 PS

Ο ολοκαίνουργιος,  υπερτροφοδοτούμενος IG-T βενζινοκινητήρας του  1.0 λίτ.  αποδίδει 100 ίππους,  μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων πέντε σχέσεων. Η τοποθέτησή του σηματοδοτεί το ντεμπούτο του συγκεκριμένου κινητήρα σε όχημα της συμμαχίας και περιλαμβάνει παγκόσμιες πρωτιές σε τεχνολογίες, για κινητήριο μηχανικό σύνολο βενζίνης του 1.0 λίτρου. Σε πλήρη συμμόρφωση με τους κανονισμούς Euro6d-Temp, ο νέος κινητήρας έρχεται να αντικαταστήσει το βενζινοκίνητο σύνολο 0.9 lt των 90PS. Τα οφέλη από αυτή την αναβάθμιση έγκειται στη μεγαλύτερη (+10 PS) ισχύ, όπως  και στη  μεγαλύτερη ροπή (+20 Nm) σε όλο το εύρος στροφών, καθώς και στις  χαμηλότερες εκπομπές CO2 (-13 έως -15 g / km, ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού), αλλά και στην  οικονομία καυσίμου (-0,6 έως -0,7 l / 100 km, ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού), γεγονός που “μεταφράζεται” σε μειωμένο κόστος χρήσης. Συγκριτικά με τους βασικούς ανταγωνιστές στην κατηγορία B-hatchback, ο νέος κινητήρας είναι από τους καλύτερους.

Οι 100 ίπποι / 5.000 σ.α.λ. συνδυάζονται με 160Nm/ 2.750 σ.α.λ. με εκπομπές CO2  103-105 γρμ/ χλμ και μέση κατανάλωση 4,5 με 4,6 λιτ/100 χλμ.

Nissan Micra_ 04

Όσοι επιλέξουν το νέο κινητήριο σύνολο του 1.0  λίτρου 100 PS,  θα βιώσουν  μια βελτιωμένη απόκριση του κινητήρα,  μέσω μιας ταχύτερης επιτάχυνσης. Αυτό μπορεί να γίνει αντιληπτό από εκκίνηση από στάση, όπου το “τίναγμα” είναι πλέον πιο ομαλό, καθώς και στην επιτάχυνση κατά την αλλαγή ταχυτήτων. Η βελτίωση που έχει επέλθει στις μετρήσεις του θορύβου, των κραδασμών και στην κύλιση (NVH), οφείλεται στην ενισχυμένη ηχομόνωση,  προσφέροντας αξεπέραστη ησυχία στην καμπίνα των επιβατών.

Nissan Micra_ 05

Το νέο χειροκίνητο κιβώτιο του  IG-T 100 PS 1.0 λίτρου,  διαθέτει μια σειρά τεχνικών βελτιώσεων σε σχέση με τη μονάδα των 0.9 λίτρων. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός, προσφέρει βελτιωμένη απόδοση κατά τη διαδικασίας της καύσης και μείωση του συνολικού βάρους, έχοντας ως συνέπεια την καλύτερη οικονομία καυσίμου και χαμηλότερες εκπομπές CO2.

Οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν:

Διαχωρισμό ψύξης.

Ηλεκτρονικοί ενεργοποιητές βαλβίδων ανακούφισης turbo.

Επίστρωση Plasma αντί χιτωνίων στους κυλίνδρους.

Κυλινδροκεφαλή με ενσωματωμένη πολλαπλή εξαγωγής και πλαστικό κάλυμμα.

Ελαστικός βοηθητικός ιμάντας.

Σφυρήλατος στροφαλοφόρος άξονας από χάλυβα.

Nissan Micra_ 06

Τώρα τo Nissan Micra είναι πιο ολοκληρωμένο από ποτέ. Ο νέος  3κύλινδρος  1.000άρης τούρμο  κινητήρας των 100 ίππων “κουμπώνει” τέλεια στο εξαιρετικό πλαίσιο του νέου Micra. Ο οδηγός του το αντιλαμβάνεται άμεσα από τα πρώτα κιόλας μέτρα. Με λογική οδήγηση η μέση κατανάλωση κυμαίνεται κοντά στα 5 λίτρα και κάτι, ενώ σε κίνηση στην πόλη ανεβαίνει στα 6 και κάτι. Λειτουργεί όμως υποδειγματικά και σίγουρα εντυπωσιάζει με όλα του τα χαρακτηριστικά.

Nissan Micra_ 07

Στο δρόμο το Micra παραμένει πάντα αξιόμαχο, σταθερό και ιδιαίτερα ταξιδιάρικο ακόμη και για μεγάλες αποστάσεις. Μην το φοβηθείτε. Θα σας εκπλήξει ευχάριστα και θα σας ανταμείψει. Δεν κουράζει, δεν υπάρχουν έντονοι και κουραστικοί θόρυβοι τόσο από το πλαίσιο όσο και από τον και κινητήρα, με την ηχομόνωση να κάνει πολύ καλή  δουλειά. Αποπνέει ένα ιδιαίτερα φιλικό χαρακτήρα για οδηγό και επιβάτες.

Nissan Micra_ 08

Σας προτρέπουμε για ένα test drive, προκειμένου να διαπιστώσετε κι εσείς για του λόγου το αληθές της δοκιμής μας. Είναι σίγουρο ότι όχι μόνο δεν θα σας απογοητεύσει, αλλά θα σας ενθουσιάσει η εξαιρετική δουλειά που έγινε στην 4η γενιά του ιαπωνικού αυτού μοντέλου.

Nissan Micra_ 09

Οι τιμές για τα MICRA 1.0 IG-T 100PS και DIG-T 117 PS, ξεκινούν από τις 14.290€ και 15.890€ αντίστοιχα, ενώ η έκδοση  1.0 IG-T 100PS με το νέο XTRONIC αυτόματο κιβώτιο ξεκινά από τις 15.350€.  

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO