spot_img

Έφθασε το Seat Arona

SEAT Arona 11Σε πλήρη εξέλιξη η μάχη των compact crossovers
Έχει γραφτεί τόσες πολλές φορές τον τελευταίο καιρό. Η κατηγορία των compact crossovers αυξήθηκε τέσσερις φορές σε μέγεθος από το 2015. Χωρίς αμφιβολία, η κατηγορία αυτή αποτελεί κυρίαρχη τάση στην αγορά λόγω της ευελιξίας που τα οχήματα αυτά προσφέρουν σε όλες τις συνθήκες οδήγησης και σε όλα τα εδάφη. Και το νέο Seat Arona, είναι ένα από αυτά που θα διεκδικήσουν το μερίδιο που του αναλογεί.

Στην ίδια πλατφόρμα με το Ibiza
Το Arona είναι ο μικρός αδελφός της οικογένειας των Seat SUV. “Πατάει” όμως στην ίδια SEAT Arona 13πλατφόρμα με το Ibiza, την MQB A0. Απόλυτα προσαρμόσιμο σε όλες τις συνθήκες οδήγησης, τόσο στην πόλη όσο και στην ύπαιθρο, προσφέρει εύκολη είσοδο και έξοδο από την καμπίνα.

Οι διαστάσεις του είναι: 4.138 χιλ. μήκος, 1.780 χιλ. πλάτος και 1.543 χιλ. ύψος. Το ύψος του προσφέρει πολύ καλή ορατότητα, ο διαθέσιμος χώρος εμπρός και πίσω για τους επιβάτες είναι περισσότερος, ενώ ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 400 λίτρα, ο μεγαλύτερος σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα της κατηγορίας του.

The New SEAT Arona. Do your thing.

Με τεχνολογική παλέτα ασφαλείας
Είναι εξοπλισμένο με προηγμένα συστήματα οδηγικής υποβοήθησης όπως, Front Assist, SEAT Arona 21Hill Hold Control, Σύστημα Ανίχνευσης Κούρασης, Αισθητήρες Φωτός και Βροχής, Σύστημα Αποφυγής Πολλαπλών Συγκρούσεων, Σύστημα Προειδοποίησης Οπισθοπορείας, Ανίχνευση Τυφλού Σημείου, Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης με Κάμερα Οπισθοπορείας και Adaptive Cruise Control (ACC) με λειτουργία Stop&Go.

Στη συνδεσιμότητα και άνεση, εξοπλίζεται με συστήματα infotainment, όπως το Keyless SEAT Arona 12Entry με Start & Stop System, την υψηλής ακρίβειας και ποιότητας πίσω κάμερα, την premium οθόνη 8” black panel, την ασύρματη βάση φόρτισης τηλεφώνου με κεραία GSM και το ηχοσύστημα BeatsAudioTM. Είναι ένα πλήρως συνδεδεμένο αυτοκίνητο χάρη στα Apple Car Play, Android Auto και Mirror Link χωρίς να ξεχνάμε φυσικά το SEAT DriveApp. Από το 2018 θα διαθέτει και το νέο ψηφιακό cockpit, καθώς και τη διαδραστική φωνητική υπηρεσία Amazon Alexa.

Σε τέσσερεις εκδόσεις
Το Arona διατίθεται στις εκδόσεις Reference, Style, FR και Xcellence. Στην αρχική έκδοση Reference, το Arona είναι ένα απλό και έξυπνο compact crossover, προσιτό και άνετο και με εξοπλισμό που δίνει έμφαση στην ασφάλεια.

SEAT Arona 16Λειτουργική, πρακτική και άνετη, η βασική έκδοση Style περιλαμβάνει υψηλότερο εξοπλισμό. Η έκδοση Xcellence δημιουργήθηκε για τον εκλεπτυσμένο πελάτη που αναζητά λειτουργικότητα, διαφορετικότητα και ευελιξία ενώ μπορεί να εξατομικευτεί με περισσότερα τεχνολογικά extras. Η έκδοση FR έχει πιο σπορ και δυναμική εμφάνιση και εξαιρετική συμπεριφορά.
Οι εκδόσεις Xcellence και FR έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Το Arona διαθέτει επίσης πλούσια λίστα προαιρετικού εξοπλισμού.

“Μικροί” & έξυπνοι κινητήρες
Όλοι οι κινητήρες της γκάμας διαθέτουν σύστημα άμεσου ψεκασμού, στροβιλοσυμπιεστή και αυτόματο σύστημα stop&go. Οι τρεις διαφορετικοί κινητήρες βενζίνης, είναι όλοι με αλουμινένιο μπλοκ. Ο πρώτος είναι ο 3-κύλινδρος, 1.0 TSI 95 PS με 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Ο κινητήρας 1.0 TSI 115 PS έρχεταSEAT Arona 24ι με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων ή 7-τάχυτο DSG διπλού συμπλέκτη. Στην πρώτη φάση λανσαρίσματος θα είναι διαθέσιμες τρεις εκδόσεις (1.0 TSI 95 PS, 115 PS χειροκίνητο και DSG). Η έκδοση 95PS μπορεί να φτάσει μέγιστη ταχύτητα 173 χλμ/ώρα και επιτάχυνση από 0 – 100 χλμ/ώρα σε 11,6 δευτερόλεπτα. Με μέγιστη ροπή 175 Nm μεταξύ 2.000 και 3.500 σ.α.λ., ο κινητήρας αυτός αποδίδει σε εκπληκτικά υψηλό επίπεδο χάρη στο χαμηλό βάρος του αυτοκινήτου (1.165 κιλά μαζί με τον οδηγό). Η μέση κατανάλωση είναι 4,9 l/100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 μόλις 112 γρμ/χλμ.

Και με DSG
SEAT Arona 25Ο κινητήρας απόδοσης 115 PS μπορεί να φτάσει μέγιστη ταχύτητα 182 χλμ/ώρα και επιτάχυνση από 0 έως 100 χλμ/ώρα σε 9,8 δευτερόλεπτα με μηχανικό κιβώτιο και σε 10 δευτερόλεπτα με κιβώτιο DSG. Ακριβώς όπως το 95 PS, το 1.0 TSI 115 PS με διπλό συμπλέκτη και 7-τάχυτο DSG κιβώτιο εκπέμπει 114 γρμ/χλμ. CO2 και καταναλώνει 5 λίτρα ανά 100 χλμ. Η χειροκίνητη έκδοση αντίστοιχα εκπέμπει 113-114 γρμ/χλμ. CO2 και η μέση κατανάλωση κυμαίνεται μεταξύ 4,9 και 5 λίτρα ανά 100 χλμ. Η μέγιστη ροπή και των δύο εκδόσεων με 115 PS είναι 200 Nm μεταξύ 2.000 και 3.500 σ.α.λ..SEAT Arona 20

1.5 TSI EVO 150 PS για το FR
Στη συνέχεια, στην γκάμα των διαθέσιμων κινητήρων θα προστεθεί και ο τρίτος κινητήρας βενζίνης, ο νέος 4-κύλινδρος 1.5 TSI EVO 150 PS με τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων, αποκλειστικά στην έκδοση FR, με 6-τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων.

SEAT Arona 29Και με φυσικό αέριο λίγο αργότερα
Όσον αφορά τις εκδόσεις πετρελαίου, ο κινητήρας 1.6 TDI θα διατίθεται με 95 PS (5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή 7-τάχυτο κιβώτιο DSG) καθώς και με 115 PS (6-τάχυτο κιβώτιο). Τέλος, μετά τα μέσα του 2018 θα λανσαριστεί ο κινητήρας 1.0 TSI 90 PS CNG. Η SEAT είναι ο πρώτος κατασκευαστής που λανσάρει κινητήρα που τροφοδοτείται με συμπιεσμένο φυσικό αέριο στην κατηγορία των compact crossover.

Τεχνικά χαρακτηριστικά (PDF)

Τιμές του Seat Arona (PDF)

Πίνακας βασικού εξοπλισμού (PDF)

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO