spot_img

Νέο Fiat 500X Sport

Το νέο Fiat 500X Sport φέρνει στο προσκήνιο τη σπορ πλευρά του Ιταλικού Crossover. Σχεδιασμένο για όσους αναζητούν ένα ξεχωριστό μοντέλο με δυναμικά χαρακτηριστικά και προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό, η νέα έκδοση του 500Χ έρχεται να ολοκληρώσει το δημοφιλές μοντέλο, του οποίου η παραγωγή έχει ήδη ξεπεράσει τις 500.000 πωλήσεις.

Θα είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά τον προσεχή Νοέμβριο. Η γκάμα κινητήρων του μοντέλου θα περιλαμβάνει τον 1.3 Turbo FireFly 150hp με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT και τον κινητήρα Diesel 1.6MTJ 120hp με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο DCT.   

Fiat_500X-Sport_03

Η νέα έκδοση που προστίθεται στην οικογένεια του 500Χ  είναι εφοδιασμένη με το νέο βενζινοκινητήρα 1.3 Turbo FireFly, απόδοσης 150 ίππων και 270Nm ροπής, το 500Χ Sport αποτελεί την κορυφαία έκφραση της σειράς. Με νέα ανάρτηση, χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος, νέα ρύθμιση στο σύστημα διεύθυνσης και τροχούς ελαφρού κράματος 19 ιντσών με ελαστικά υψηλών επιδόσεων το 500Χ Sport είναι το πρώτο σπορ crossover. 

Το 500Χ πραγματοποιεί δυναμική πορεία στην αγορά, με τις εκδόσεις Urban και Cross να αντανακλούν τη διπλή του προσωπικότητα. Η έκδοση Urban τονίζει την πρακτικότητα και τον αστικό χαρακτήρα, ενώ η έκδοση Cross τον περιπετειώδη χαρακτήρα για τις εκτός της πόλης αποδράσεις. Σήμερα το 500X επιταχύνει και κάνει ένα νέο βήμα δημιουργώντας μια νέα προσωπικότητα με περισσότερο σπορ χαρακτήρα, η οποία αποτελεί παράλληλα και μια ξεχωριστή εναλλακτική για μοντέλα του C-Segment με σπορ χαρακτηριστικά.

Fiat_500X-Sport_04

Πρόκειται για μία ανερχόμενη κατηγορία στην Ευρώπη στην οποία την περασμένη χρονιά διατέθηκαν περισσότερες από 500.000 μονάδες. Διατηρώντας τη μοναδικότητα της σειράς 500, η Fiat προτείνει μια νέα, πιο επιθετική έκδοση του 500Χ που εντυπωσιάζει με την εμφάνιση και τον οδηγικό της χαρακτήρα. Για να το επιτύχουν αυτό, οι μηχανικοί της Fiat ακολούθησαν το δρόμο των προπονητών δημιουργώντας ένα ειδικό πρόγραμμα εκγύμνασης για το 500Χ.

Σε αυτό το πλαίσιο τα στοιχεία και η ρύθμιση της ανάρτησης αναθεωρήθηκαν για μία πιο ακριβή και σπορ αίσθηση, ενώ παράλληλα διάφορες τροποποιήσεις στα μηχανικά μέρη και βέβαια στην εμφάνιση συνέβαλαν ώστε το 500Χ Sport να γίνει το ιδανικό μοντέλο για όσους αναζητούν μια συνολικά δυναμική αίσθηση οδήγησης.

Το νέο 500X Sport διαθέτει σειρά σημαντικών τεχνικών χαρακτηριστικών που σαν στόχο έχουν να ενισχύσουν το δυναμικό χαρακτήρα, την ακρίβεια και τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Συγκεκριμένα η νέα έκδοση εφοδιάζεται με μια ειδική για την περίπτωση ανάρτηση, η οποία παράλληλα μειώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 13χλστ. σε σχέση με τις εκδόσεις Urban και Cross, αλλά και τροχούς ελαφρού κράματος 19 ιντσών με ελαστικά διάστασης 225/40. Το αποτέλεσμα είναι ένα ακόμα πιο επιθετικό αυτοκίνητο με ακόμα καλύτερη σταθερότητα που εγγυάται ασφάλεια και δυναμισμό.

Fiat_500X-Sport_05

Η δύναμη πρέπει να προσφέρεται με ακρίβεια και ισορροπία. Αυτό στο χώρο του αυτοκινήτου μεταφράζεται σε μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση. Για αυτό το λόγο στην περίπτωση της έκδοσης του 500Χ Sport με τον κινητήρα 1.3 Τurbo FireFly με τους 150 ίππους και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT έγιναν εκτενέστερες αλλαγές. Το σύστημα διεύθυνσης απέκτησε νέα ρύθμιση για πιο άμεση απόκριση και πληροφόρηση, ενώ αλλαγές έγιναν και στην ανάρτηση όπου τοποθετήθηκαν αμορτισέρ τεχνολογίας FSD (Frequency Selective Damping) για ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια, ευελιξία και ασφάλεια, χωρίς καμία παραχώρηση στον τομέα της άνεσης.

Οι παραπάνω αλλαγές σε συνδυασμό με τα ελαστικά υψηλών επιδόσεων των 19 ιντσών αύξησαν την πλευρική επιτάχυνση κατά 8% -σε σχέση με ένα αντίστοιχο 500Χ Cross με τροχούς 18 ιντσών- μείωσαν την υποστροφή κατά 26% και την υπερστροφή κατά 17%.

Fiat_500X-Sport_06

Η έκδοση Sport διαθέτει νέα στοιχεία στην εμφάνιση της που τη διαφοροποιούν και παράλληλα ενισχύουν περαιτέρω το δυναμικό της χαρακτήρα. Οι ειδικά σχεδιασμένοι προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, τα σπορ πλαϊνά μαρσπιε και το ειδικό φινίρισμα στους καθρέπτες και τις χειρολαβές δίνουν το στίγμα του μοντέλου. Το σήμα Sport στα εμπρός φτερά, ο διαχύτης και η διπλή χρωμιομένη απόληξη της εξάτμισης ολοκληρώνουν την εικόνα μαζί με τους νέους τροχούς των 18 ή προαιρετικά των 19 ιντσών. Παράλληλα για όσους αναζητούν μια ακόμα πιο ξεχωριστή εμφάνιση η Mopar, επίσημη μάρκα υπηρεσιών After Sales του ομίλου FCA, προσφέρει μία πλήρη γκάμα αξεσουάρ.

Αντίστοιχα και στο εσωτερικό μια σειρά στοιχείων όπως η σκούρα επένδυση στις εμπρός κολόνες, το νέο τιμόνι με το επίπεδο κάτω μέρος, ο επιλογέας αλουμινίου, αλλά και οι κόκκινες λεπτομέρειες τονίζουν το σπορ χαρακτήρα του μοντέλου. Προαιρετικά διαθέσιμη είναι και η επιλογή της επένδυσης του πίνακα οργάνων και του τιμονιού με Alcantara, ένα στοιχείο που ενισχύει περαιτέρω την αίσθηση δυναμισμού και πολυτέλειας.

Fiat_500X-Sport_07

Διαθέτει μια πλήρη λίστα τεχνολογικών χαρακτηριστικών με έμφαση στην ασφάλεια και τη συνδεσιμότητα. Στο βασικό εξοπλισμό τα φώτα τεχνολογίας Full LED προσφέρουν αυξημένη απόδοση κατά 160% σε σχέση με τα φώτα αλογόνου καθώς και μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, ενώ η λίστα με τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης είναι πλήρης διαθέτοντας εκτός των άλλων, αυτόματο φρενάρισμα, σύστημα επόπτευσης τυφλής γωνίας, adaptive cruise control και σύστημα ενεργής προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας.

Αντίστοιχα το σύστημα πολυμέσων και πλοήγησης Uconnect με την οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης των 7 ιντσών προσφέρει την απόλυτη λύση συνδεσιμότητας χάρη και στη συμβατότητα του με τις εφαρμογές Apple CarPlay και Android Auto.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO