spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣΜε νίκη αποχαιρέτησε η VW το WRC

Με νίκη αποχαιρέτησε η VW το WRC

WRC AUSTRALIA 01Ο Andreas Mikkelsen με VW Polo R WRC κέρδισε το Ράλλυ Αυστραλίας.

Ο Νορβηγός κέρδισε τον τελευταίο γύρο της σεζόν του 2016 και έκανε την τρίτη προσωπική του νίκη στο WRC, ενώ έδωσε τον τέλειο αποχαιρετισμό στον Γερμανό κατασκευαστή. Δεύτερος τερμάτισε ο Sebastian Ogier, που έχει ήδη κερδίσει τον Παγκόσμιο τίτλο οδηγών, συμπληρώνοντας την επιτυχία της ομάδος και πετυχαίνοντας το τρίτο 1 – 2 για φέτος.

Η VW Motorsport κέρδισε φέτος τους 9 από τους 13 αγώνες του θεσμού και ήταν για άλλη μια χρονιά η απόλυτη κυρίαρχος του Πρωταθλήματος. Ήταν η 43η νίκη της ομάδος σε 52 αγώνες. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Thierry Neuville με Hyundai i20 WRC. Άλλα δύο Hyundai i20 WRC τερμάτισαν στις επόμενες θέσεις, με τον Heyden Paddon και τον Dani Sordo στο τιμόνι αντίστοιχα, ολοκληρώνοντας έναν πολύ επιτυχημένο αγώνα για τους Κορεάτες. WRC AUSTRALIA 04Τα αποτελέσματα των τελευταίων αγώνων έχουν δείξει ότι η Hyundai την επόμενη χρονιά θα είναι από τους διεκδικητές του τίτλου.

Άτυχος στάθηκε στο πρώτο σκέλος του Ράλλυ Αυστραλίας ο Ιορδάνης Σερδερίδης. Ο Έλληνας οδηγός που συμμετέχει στον τελευταίο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, έχοντας στα χέρια του ένα Citroen DS3 R5, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προσπάθειά του στα μέσα της ημέρας, σε έναν αγώνα ιδιαίτερα απαιτητικό. Η Παρασκευή περιελάμβανε 11 ειδικές διαδρομές, μέσα στα τροπικά δάση της Αυστραλίας, με τον Σερδερίδη να αντιμετωπίζει από νωρίς πρόβλημα με το DS3.WRC AUSTRALIA 06

Στην έβδομη διαδρομή της ημέρας, ο Καβαλιώτης οδηγός εγκατέλειψε την προσπάθειά του, όντας πέμπτος στην κατηγορία του μέχρις εκείνη τη στιγμή, καθώς ο κινητήρας του Citroen DS3 R5 δεν άντεξε. «Δυστυχώς αντέξαμε να κάνουμε μόνο μία ειδική μετά το ενδιάμεσο σέρβις. Ο κινητήρας του αυτοκινήτου έσβησε και αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε την προσπάθειά μας στο πρώτο σκέλος του αγώνα.

Από την αρχή η μέρα ήταν δύσκολη για εμάς. Δεν το ευχαριστηθήκαμε όσο θα θέλαμε.», τόνισε ο Έλληνας οδηγός.

PHOTOS Reporter Images

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO