spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣΡάλι Σουηδίας χωρίς χιόνια

Ράλι Σουηδίας χωρίς χιόνια

Ράλι Σουηδίας χωρίς χιόνια

Παρά το γεγονός ότι η Skoda Motorsport δεν έχει πλέον επίσημη εργοστασιακή συμμετοχή στο WRC, συνεχίζει να υποστηρίζει με τεχνογνωσία και ανταλλακτικά τις διάφορες Skoda Fabia σε χέρια ιδιωτών. Στο Ράλι Σουηδίας, συνολικά εννέα πληρώματα με Skoda Fabia Rally2 evo βρέθηκαν στη γραμμή εκκίνησης, με το φινλανδικό δίδυμο των Emil Lindholm και Mikael Korhonen να τίθεται επικεφαλής από την αρχή. Από τις τέσσερις Ειδικές Διαδρομές της Παρασκευής, οι Φινλανδοί σημείωσαν τρεις ταχύτερους χρόνους στην κατηγορία WRC3, παίρνοντας μάλιστα το προβάδισμα σε ολόκληρη την κατηγορία Rally2.

Το Σάββατο, ο Lindholm έχασε ρυθμό και υποχώρησε 3,4 δευτερόλεπτα από τον επικεφαλής της κατηγορίας, οπότε η τελική έκβαση της νίκης μεταφέρθηκε για τη μοναδική Ειδική Διαδρομή της Κυριακής, την μήκους 21,19 χιλιομέτρων Likenäs 2. Τελικά, ο Lindholm δεν βρήκε τα δευτερόλεπτα που χρειαζόταν, τερμάτισε στη δεύτερη θέση στην κατηγορία του, σε απόσταση αναπνοής από το νικητή.

Skoda Swidish rally_03-2

Για τον Oliver Solberg, ο οποίος συμμετέχει στη WRC3 με την εργοστασιακή υποστήριξη της Skoda Motorsport, το Ράλι Σουηδίας ήταν το ντεμπούτο του νεαρού με τη Skoda FABIA Rally2 evo στο WRC. Παρέμεινε σταθερά μέσα στην πεντάδα σε όλη την διάρκεια του αγώνα, αλλά στην τελευταία Ειδική ένα κλατάρισμα του κόστισε περίπου δύο λεπτά και του στέρησε την τρίτη θέση στο βάθρο. Παρόλα αυτά κατάφερε να αποδείξει τις ικανότητές του στην πρώτη του συμμετοχή με μία Skoda Fabia, ενώ πρόκειται να συμμετάσχει στον επόμενο ευρωπαϊκό γύρο του WRC, το Ράλι Πορτογαλίας.

Στην κατηγορία WRC2, ο πρωταθλητής του WRC2 2017, Pontus Tidemand επίσης με FABIA Rally2 evo, τερμάτισε στην τρίτη θέση. Άλλες αξιοσημείωτες παρουσίες με Skoda FABIA Rally2 evo ήταν του Φινλανδού Eerik Pietarinen (4ος στη WRC3), και του πρωταθλητή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι – ERC, Filip Mareš από την Τσεχία (6ος στη WRC3).

Κατά γενική ομολογία, το Ράλι Σουηδίας ήταν πολύ ιδιαίτερο φέτος, μια και τόσο οι αγωνιζόμενοι, όσο και οι θεατές, αναζητούσαν μάταια χιόνι στις Ειδικές Διαδρομές. Αντί του χιονιού, ήταν συνήθως οι σπινθήρες που έβγαιναν από τα ελαστικά με καρφιά που προκαλούσαν ένα κάποιο «θέαμα», δεν υπήρχαν snowbanks (αναχώματα από χιόνι στα πλαϊνά των δρόμων) για να «στηρίξουν» οι οδηγοί τα αυτοκίνητα στις «αγωνιστικές γραμμές» που ήθελαν, ενώ τα φτυάρια που κουβαλούσαν στα αυτοκίνητα μήπως χρειαστεί να σκάψουν στο χιόνι, άνετα θα μπορούσαν να είχαν παραμείνει στο Service Park. Παρ όλα αυτά, με την ασυνήθιστη μορφή του, το Ράλι Σουηδίας δεν ήταν καθόλου αδιάφορο. Οι θεατές απόλαυσαν μάχες από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα που κινούνταν πάνω σε παγωμένες επιφάνειες.  

Skoda Swidish rally_04-2

Τελικά αποτελέσματα Swedish Rally (WRC3)

  1. Huttunen/Lukka (FIN/FIN), Hyundai i20 Rally2, 1:15:46.1 h.
  2. Lindholm/Korhonen (FIN/FIN), SKODA FABIA Rally2 evo, +5.0 sec.
  3. Kristoffersson/Skjærmoen (SWE/NOR), Volkswagen Polo GTI Rally2, +31.3 sec.
  4. Pietarinen/Anttila (FIN/FIN), SKODA FABIA Rally2 evo, +1:12.2 min.
  5. Solberg/Johnston (SWE/IRL), SKODA FABIA Rally2 evo, +2:23.2 min.

Βαθμολογία Οδηγών WRC3 (μετά από 2/13 αγώνες) 

  1. Eric Camilli (FRA), Citroën, & Jari Huttunen (FIN), Hyundai, 25 points
  2. Nicolas Ciamin (FRA), Citroën, & Emil Lindholm (FIN), SKODA,18 points

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO