spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣRally Dakar Stage 4 Arequipa - Tanca

Rally Dakar Stage 4 Arequipa – Tanca

Κάθε μέρα που περνάει όλο και πιο πολύ οι αγωνιζόμενοι που παίρνουν μέρος στον πιο σκληροτράχηλο αγώνα στον κόσμο, αισθάνονται ότι βρίσκονται μέσα σε ένα σκηνικό πρόκλησης, που ανανεώνεται, λεπτό με λεπτό, καθώς τίποτα δεν είναι δεδομένο, και τα πάντα με κόπους και ιδρώτα αποκτώνται.

Η πρωινή ομίχλη μετέτρεψε σε έναν μικρό εφιάλτη τις προσπάθειες όλων, καθώς το σκαρφάλωμα στους αμμόλοφους 54 χιλιόμετρα έξω από την Arequipa, δημιούργησε αρκετά προβλήματα στις προσπάθειες όλων, καθώς η ορατότητα είχε πέσει στο μηδέν. Τα πρώτα 200 χιλιόμετρα κινήθηκαν παράλληλα με την ροή του ποταμού Tambo, για να δώσουν την σκυτάλη αμέσως μετά σε ένα τερέν ιδιαίτερα πετρώδες με υψόμετρο και πάλι  «κοντά στον θεό». Στο κομμάτι αυτό της διαδρομής μας εκτυλίχθηκε και το μεγαλύτερο σκηνικό της ημέρας, καθώς η λεπτή σκόνη από το χώμα σκέπαζε τα παρμπρίζ και τις μάσκες των οδηγών, μέχρι να περάσουν την γραμμή του τερματισμού που ήταν στην παραλιακή πόλη Ilo Moquegua.

Rally Dakar Stage 4 03

Ο Αγώνας των Μοτο

Χωρίς απώλειες ο πρωτοπόρος αναβάτης του αγώνα Ricky Brabec οδήγησε υποδειγματικά σε όλο τα σκέλη των ειδικών διαδρομών καταφέρνοντας να πάρει την δεύτερή του νίκη στο Ντακάρ, και  να διατηρήσει την πρωτοπορία του αγώνα και να αποδείξει πως είναι αρκετά ώριμος πλέον για να κερδίσει ένα Ντακάρ στην ζωή του. Η τριάδα αναβατών της ΚΤΜ έχοντας πολύ μικρές απώλειες, στον χρόνο της γενικής ακολουθούνε με διαφορά 20 λεπτών, η οποία πολύ πιθανό είναι να αλλάξει στην συνέχεια.Walkner, Sanderland, και Quintanilla και Xavier de Soultrait καταδιώκουν τον Brabec έχοντας απόλυτη επαφή μαζί του προκειμένου σε ενδεχόμενο στραβοπάτημα να πάρουν την ευκαιρία για βρεθούν αυτοί στην κορυφή του αγώνα.

Rally Dakar Stage 4 06

 Αγωνία στα αυτοκίνητα

Μεγάλες είναι και οι χρονικές διαφορές που χωρίζουν τα πληρώματα των αυτοκινήτων, με τους δύο πρωτοπόρους, Nasser Al-Attiyah και Peterhansel, να επιδίδονται σε αγώνα ζωής και θανάτου με τρόπαιο την νίκη. Ο «πρίγκιψ από το Κατάρ» οδηγώντας απίστευτα καλά το καλά προετοιμασμένο Toyota Hi-lux διατήρησε την πρωτοπορία που έχει στον αγώνα, και δεν φαίνεται να ιδρώνει καθόλου από την μανιακή καταδίωξη του Mr Dakar, δείχνει να απολαμβάνει την πρωτοκαθεδρία και να έχει το πάνω χέρι σε όλες τις διαδρομές, σε σύγκριση με τον μεγάλο Sebastian Loeb που πάει από την νίκη στην αποτυχία! Ο Αλσατός παρ όλη την μεγάλη προσοχή που δείχνει κατά την διάρκεια της γρήγορης οδήγησής του, να ταλαιπωρείται από διάφορες κρυμμένες κακοτοπιές που παρεμβάλλονται στον δρόμο του. Την φορά αυτή 2 κλαταρισμένα ελαστικά ήτανε η αφορμή να ξεχειλίσει το ποτήρι της υπομονής του και να σαλτάρει! Χάρις το απίστευτο διάβασμα του συνοδηγού του Daniel Elena, κατάφερε να τερματίσει μόλις 12 λεπτά πίσω από τον Al Attiyah διατηρώντας έτσι ζωντανές τις ελπίδες του για την κορυφή. Σε αντίθεση βέβαια με τον Peterhansel που δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς το σκηνικό της ημέρας άλλαξε, έγινε ομορφότερο και πιο περιπετειώδες, και απόδειξη για ακόμη μια φορά πως το να συμμετέχεις σε έναν αγώνα Dakar, έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις. Nani Roma και Jakub Przygonskι εξακολουθούν να απολαμβάνουν την 3η και τέταρτη θέση της γενικής οδηγώντας σε δυνατούς αλλά σταθερούς ρυθμούς, και με απόλυτη προσοχή στην πλοήγηση η οποία εξακολουθεί να αποτελεί τον χειρότερο εφιάλτη για όλους τους αγωνιζόμενους.

stage 4

 

Στα οχήματα SxS είχαμε την πρώτη νίκη του Σεργκέι Karjakin, ο οποίος μέρα με την μέρα, μπορεί να ανεβαίνει όμως φροντίζει να κρατάει χαμηλό το προφίλ του συνεχίζοντας τον αγώνα του, μέχρι τέλους, κοιτώντας στα μάτια πλέον τον έμπειρο Αργεντίνο Nicolás Cavigliasso. Στα φορτηγά, ο Andrey Karginov έπαιξε την γάτα με το ποντίκι με τον Martin Macik έως ότου καταφέρει να κερδίσει την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του και να αναρριχηθεί στη δεύτερη θέση της γενικής.

Η απόδοση της ημέρας ήρθε από τον Ισπανό αναβάτη Lorenzo Santolino με την SHERCO, που οδήγησε καταπληκτικά, καταφέρνοντας να ανέβει στην 13 θέση της γενικής, που αν ακολουθήσει προσεκτικά τις οδηγίες της ομάδας του θα ανέβει αρκετά ψηλότερα, μέχρι το τέλος του αγώνα.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO