spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣRally Dakar - Stage 6 Arequipa - Jan Huan de Marcona

Rally Dakar – Stage 6 Arequipa – Jan Huan de Marcona

Ο Sébastien Loeb για ακόμη μια φορά απέδειξε την απίστευτη σβελτάδα που τον διακατέχει όταν τρέχει στο Ράλλυ Ντακάρ, αλλά και την ικανότητά του να γυρίζει το εις βάρος του αποτέλεσμα προς όφελός του. Κατά την διάρκεια του 6 ου εταπ από την Arequipa,στο Jan Huan de Marcona, ο Αλσατός οδηγός με το Peugeuot 3008 DKR, πανηγύρισε την 3η φετινή του νίκη, και την 2η κατα σειρά, η οποία τον ανέβασε στην 2η θέση της γενικής βαθμολογίας, γεγονός που του δίνει κάθε δικαίωμα να ελπίζει για μια θέση στο πόντιουμ. Σε γενικές γραμμές οδήγησε πολύ καλά ,ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός με την πλοήγηση, εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Al-Attiyah που καθυστέρησε μέσα σε μια μεγάλη λάκα, και αφού προσπέρασε το σημείο που πέρυσι τον ανάγκασε να χάσει πολύτιμο χρόνο ,αλλά και τον αγώνα, τερμάτισαν ιδιαίτερα χαρούμενοι μαζί με τον συνοδηγό του Daniel Elena. Ο Nasser Al-Attiyah εξακολουθεί να προηγείται στην γενική  του αγώνα, ευτυχώς για εκείνον διατηρώντας το προβάδισμα που κέρδισε στην διάρκεια των 5 προηγούμενων ημερών, αν και η διαφορά που τους χωρίζει πλέον από τον Loeb είναι μόλις 37 λεπτά.

Ο Stéphane Peterhansel δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα λάθη του Al-Attiyah και του Loeb για να μειώσει την απόσταση των 12 λεπτών που τον χώριζαν από τον Γάλλο, που είχε  κλαταρισμένο ελαστικό και χρειάστηκε περίπου 18 λεπτά να το αλλάξει. Ο Peterhansel είναι τρίτος, 41 λεπτά πίσω από τον Al-Attiyah. Μεγάλη εμφάνιση όμως είχαμε από τον Carlos Sainz με το Mini που έκανε τις καλύτερες επιδόσεις του στον αγώνα από τότε που τερμάτισε δεύτερος στο πρώτο εταπ του αγώνα. Σήμερα τερμάτισε στην Τρίτη θέση μόλις 6’56 ‘πίσω από τον Loeb.

c8342

Η νικήτρια παρέλαση του Nicolás Cavigliasso συνεχίζεται καθώς μετράει 5 νίκες σε 3 ετάπ. Ο Αργεντινός συνέτριψε ξανά την αντίσταση του, Jeremias González Ferioli τον οποίο άφησε πίσω 17’19 ‘, και τον 3ο της παρέας τον Manuel Andújar 22’40’ και τον Gustavo Gallego 24’17’’.

Μεγάλη εμφάνιση στις μοτό έκανε ο αναβάτης της Husqvarna Pablo Quintanilla, που όχι μόνο οδήγησε εκρηκτικά, αλλά κατάφερε να φτάσει τον πρωτοπόρο Ricky Brabec με την Honda του και να τον αφήσει πίσω του 5 ολόκληρα λεπτά. Τα υπόλοιπα «παιδιά» Toby Price, Kevin Banavides, Adrien van Beveren και Matthias Walkner  είχαν άμεση οπτική επαφή μεταξύ τους σε όλη την διάρκεια του αγώνα με αποτέλεσμα να τερματίσουν με διαφορά ενός λεπτού μεταξύ τους, Σε αντίθεση με τον Sam Suderland που δυστυχώς ταλαιπωρήθηκε στην πλοήγηση η οποία στάθηκε αφορμή να τον καθυστερήσει μία ώρα ολόκληρη, για την γραμμή του τερματισμού. Το Ντακάρ του 2019 βρίσκεται στον δρόμο της επιστροφής του για την Πρωτεύουσα του Περού Λίμα η οποία φοράει τα γιορτινά της καθώς οι φετινοί τουρίστες του Ντακάρ δείχνουν πως είναι πολύ ικανοποιημένοι από την  φιλοξενία της χώρας, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ επισκέψεων.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO