spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣPirelli Grand Prix ΗΠΑ

Pirelli Grand Prix ΗΠΑ

Η Pirelli είναι χορηγός ονόματος στο Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών για το οποίο έχουν επιλεγεί η μαλακή, η πολύ μαλακή και η πάρα πολύ μαλακή γόμα: Πρόκειται για την ίδια 3αδα που χρησιμοποιήθηκε στην πρεμιέρα της σεζόν στην Αυστραλία πριν από επτά μήνες. Από τότε ο συνδυασμός αυτός υιοθετήθηκε σε άλλους 3 αγώνες (Αζερμπαϊτζάν, Γαλλία, Αυστρία). Ο αγώνας αυτού του Σαββατοκύριακου είναι κρίσιμος για την μάχη του πρωταθλήματος οδηγών. Αυτό προσθέτει ένταση σε μια πίστα που είναι θεαματική και διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά συνδυάζοντας τα καλύτερα στοιχεία από πολλές άλλες πίστες του προγράμματος.

Δεδομένου ότι έως τώρα, σε 14 αγώνες, έχουμε δει κατάρριψη είτε ρεκόρ γύρου αγώνα, είτε απόλυτο ρεκόρ γύρου πιστεύουμε ότι το Pirelli Grand Prix ΗΠΑ θα είναι το επόμενο στο οποίο θα γραφτεί ιστορία.

F1 Preview GP USA_ 02 F1 Preview GP USA_ 03

Η πίστα υπό το πρίσμα των ελαστικών

Η Pirelli έφερε στο Ώστιν τον ίδιο συνδυασμό γομών με πέρυσι.

Όμως όλα τα φετινά ελαστικά είναι ένα επίπεδο πιο μαλακά από τα αντίστοιχα περσινά.

Η φορά του Circuit of the Americas είναι αντίθετη μ’ αυτή των δεικτών του ρολογιού.

Η διαδρομή αποτελείται από ευρεία ποικιλία διαφορετικών στροφών: Το σωστό σετάρισμα είναι αναπόφευκτα ένας συμβιβασμός.

Το πιο χαρακτηριστικό σημείο είναι η ανηφόρα και μετά η κατηφόρα, στη στροφή 1: Είναι εξαιρετικά απαιτητικό να βρεις το σωστό σημείο φρεναρίσματος εκεί.

Τρεις μεγάλες ευθείες βοηθούν στην ψύξη των ελαστικών σε κάθε γύρο: Είναι κρίσιμη η διατήρησή των, στο σωστό εύρος θερμοκρασιακής λειτουργίας.

Ο Lewis Hamilton κέρδισε πέρυσι για λογαριασμό της Mercedes με μια αλλαγή.

Ο Sebastian Vettel της Ferrari, ήταν 2ος με 2 αλλαγές.

Στους άλλους οδηγούς είδαμε ανάμεικτες τακτικές μιας ή και δυο αλλαγών.

Mario Isola – επικεφαλής αγώνων αυτοκινήτου Pirelli  

“Όπως ακριβώς πέρυσι έτσι και φέτος στο Ώστιν αναμένουμε να είναι εφικτές μερικές διαφορετικές στρατηγικές. Όμως λόγω του συχνά ευμετάβλητου καιρού και την ευρεία διακύμανση θερμοκρασίας είναι δύσκολο να γίνουν προβλέψεις. Τα προηγούμενα χρόνια η άσφαλτος, που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2012, σταθεροποιήθηκε. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για τις ομάδες να διαβάσουν σωστά τις υπάρχουσες συνθήκες στις ελεύθερες δοκιμές ώστε να προετοιμάσουν την βέλτιστη στρατηγική. Αυτό δεν είναι πάντα εύκολο στο Ώστιν παρότι η πίστα προσφέρει πολλές ευκαιρίες για προσπέρασμα όπως είδαμε πέρυσι. Ο φετινός αγώνας είναι ιδιαίτερα σημαντικός για μας, στην Pirelli, καθότι είμαστε χορηγοί ονόματος του grand prix (title sponsor). Αυτό υπογραμμίζει τη σπουδαιότητα των ΗΠΑ για την εταιρεία μας. Θυμίζουμε πως το πρώτο κατάστημα P Zero World άνοιξε στο Λος Άντζελες πριν δυο χρόνια.”

F1 Preview GP USA_ 04

 Τι είναι νέο;     

Παράλληλα με το Grand Prix, διοργανώνεται ένα νέο φεστιβάλ για τους φιλάθλους στο Μαϊάμι με επιδείξεις μονοθεσίων στο δρόμο και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Το πρόγραμμα αγώνων υποστήριξης στο Ώστιν περιλαμβάνει αγώνα Formula 4 και Formula 3 από τα πρωταθλήματα της Αμερικής: Οι δυο αυτές κατηγορίες που βοηθούν τους νέους οδηγούς στην ανέλιξη της αγωνιστικής τους καριέρας, χρησιμοποιούν ελαστικά Pirelli.

Ο Paolo Andreucci πήρε τον πρώτου τίτλο στο Ιταλικό πρωτάθλημα Ράλι την προηγούμενη εβδομάδα οδηγώντας ένα Peugeot 208 R5 που φορούσε ελαστικά Pirelli.

F1 Preview GP USA_ 06 F1 Preview GP USA_ 05

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO