spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣNissan e.dams: σκόραρε στο E-Prix του Μονακό

Nissan e.dams: σκόραρε στο E-Prix του Μονακό

 Με δύο αυτοκίνητα στην πρώτη πεντάδα και τον Rowland να ανεβαίνει στη 2η θέση στο βάθρο των νικητών. Η Nissan e.dams σημείωσε το καλύτερο, μέχρι στιγμής,  αποτέλεσμα στην  Formula E με την ομάδα να τερματίζει στο E-Prix του Μονακό με δύο αυτοκίνητα στην πρώτη πεντάδα και τον Oliver Rowland στο βάθρο των νικητών.

Nissan Monaco_ 03

Ο Rowland πήρε τη δεύτερη θέση αφού τερμάτισε με μόνο 0,201 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή του αγώνα, ενώ ο Sebastien Buemi ολοκλήρωσε την εντυπωσιακή μέρα  της ομάδας, τερματίζοντας  στην πέμπτη θέση.

Η Nissan e.dams τελείωσε τον αγώνα με 31 βαθμούς, περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην πίστα, στον τρίτο Ευρωπαϊκό αγώνα της σεζόν.

Η συμμετοχή της Nissan στην  Formula E, έρχεται  για να αποδείξει τη δύναμη και την απόδοση της τεχνολογίας των ηλεκτροκίνητων  οχημάτων της, όντας ο βασικός πυλώνας  του οράματος  Nissan Intelligent Mobility της εταιρείας.

Nissan Monaco_ 04

Ο Rowland κατέλαβε τη δεύτερη θέση στα οκτώ λεπτά του αγώνα, ευρισκόμενος πίσω από τον τελικό νικητή Jean-Eric Vergne. Παρά την απόσταση αναπνοής από τον πρώτο κατά τα τελευταία λεπτά του αγώνα, ο Βρετανός πιλότος  οδήγησε εξαιρετικά, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στο βάθρο των νικητών.

Ο Buemi έδωσε μια έντονη μάχη από νωρίς με τον Felipe Massa, όπου στη συνέχεια κράτησε αμυντική στάση προκειμένου να διατηρήσει τη θέση του μέχρι την καρό σημαία, αντιστεκόμενος στην πίεση στων αντιπάλων του.

Nissan Monaco_ 05

“Καθώς δεν ήταν ένας αγώνας με μεγάλες προσδοκίες για εμάς, το γεγονός ότι αφήνουμε το Μονακό με pole position, ένα βάθρο, δύο αυτοκίνητα στα πέντε πρώτα και με τους περισσότερους βαθμούς από οποιαδήποτε άλλη ομάδα, είναι ένα λαμπρό αποτέλεσμα”, δήλωσε ο Michael Carcamo , Διευθυντής παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού της Nissan.

Ως η πρώτη Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία  που συμμετέχει στην Formula E,  η Nissan θα αξιοποιήσει την αποδεδειγμένη της εμπειρία και πρωτοκαθεδρία, σε παγκόσμια κλίμακα, στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, έχοντας πουλήσει πάνω από 400.000 Nissan LEAF,  από τη έναρξη διάθεσής του μοντέλου,  το 2010.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO