spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣDrift Kings 2019 Ο μεγάλος τελικός

Drift Kings 2019 Ο μεγάλος τελικός

Η πίστα των Σερρών φιλοξένησε το θεαματικό φινάλε του πρωταθλήματος Drift Kings 2019. Χιλιάδες θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τον μοναδικό τρόπο οδήγησης των κορυφαίων οδηγών από 15 χώρες. Χόρτασαν να ακούν ήχο πανίσχυρων κινητήρων, να βλέπουν καπνό από ελαστικά και απίστευτα περάσματα. Στο τέλος είχαν την χαρά να χειροκροτήσουν την άξια νίκη του έλληνα Χρήστου Χαντζαρά!

Drift_Kings_022

O Χρήστος Χαντζαράς (Chantzaras Team 22) απέδειξε ότι ήταν έτοιμος να επιβληθεί μέσα στην έδρα του και να κατακτήσει την νίκη για δεύτερη φορά σε αγώνα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, οδηγώντας με φοβερή επιδεξιότητα την αγωνιστική BMW M3 Turbo. Στον τελικό της κορυφαίας κατηγορίας (PRO) έφθασε με τον πρωταθλητή του 2018  Marco Zakouril (Geos Drift Team) που αρκέστηκε τελικά στην δεύτερη θέση.  Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Ολλανδός Rick Van Goethem που μάζεψε όμως τους βαθμούς που χρειαζόταν, για να αναδειχθεί πρωταθλητής του 2019.

Drift_Kings_050

Στην κατηγορία Pro2 είδαμε έναν ακόμη έλληνα να φθάνει στον τελικό!  Ο βολιώτης Γιάννης Καμπιώλης βρέθηκε να αγωνίζεται πόρτα – πόρτα με τον περσινό πρωταθλητή Alexandre Strano. Αν και ο Γάλλος κατάφερε να πάρει την νίκη κατακτώντας έναν ακόμη τίτλο, ο βολιώτης εισέπραξε το θερμό χειροκρότημα των θεατών και ήταν απόλυτα ικανοποιημένος με την δεύτερη θέση του πόντιουμ.

Στο Queen Championship, είχε πολύ ενδιαφέρον να βλέπει κανείς την σκληρή μάχη δύο γυναικών για την νίκη! Οι δύο κυρίες το πάλεψαν και μας απέδειξαν μπορεί να μην έχουν αδένες παραγωγής τεστοστερόνης, αλλά λατρεύουν την αδρεναλίνη και ξέρουν να οδηγούν.  Στην μάχη του τελικού μεταξύ Denise Ritzmann και Karolina Pilarczyk, η Ritzmann καταφερε να πάρει την νίκη και να διατηρήσει τον τίτλο της Βασίλισσας στην πλαγιολίσθηση!

Drift_Kings_142

Ήταν πραγματικά  ένα εκπληκτικό φινάλε σε ένα πολύ θεαματικό πρωτάθλημα. Το απολαύσαμε στην χώρα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά χάρη στην ύπαρξη του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών και της ικανότατης ΛΑΜΣ. Ένας συνδυασμός που προσφέρει τεράστια οφέλη όχι μόνο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και την πόλη των Σερρών, αλλά σε όλη την Ελλάδα. Αξίζει να πούμε ότι ο αγώνας αυτός και το Drift βουνού που διοργανώθηκε το επόμενο Σαββατοκύριιακο έλαβαν βαθμολογία 9,7 και 9,6 με άριστα το 10.

Οι βαθμολογίες αυτές είναι μακράν οι υψηλότερες σε σχέση με όλους τους αγώνες που έγιναν στον υπόλοιπο κόσμο. Προσθέστε σε αυτό την διεθνή προβολή που υπήρξε και βγάλτε τα συμπεράσματα σας. Πάντως ήδη έχει «κλειδώσει»  και ο επόμενος τελικός στις Σέρρες.

Τι είπαμε ότι χρειάζεται η χώρα μας? Εξωστρέφεια! Μήπως να πάρουμε μαθήματα από την πόλη των Σερρών?

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες του αγώνα:

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO