spot_img

H Giulia GTA

H Giulia GTA

Στη φετινή οργάνωση του Goodwood Festival of Speed (8-11 Ιουλίου), η Alfa Romeo θα συστήσει στο Βρετανικό κοινό τις νέες Giulia GTA και GTAm, συμμετέχοντας στη θρυλική ανάβαση του Φεστιβάλ.

Μετά την ακύρωση της περσυνής διοργάνωσης λόγω της πανδημίας, το Goodwood Festival of Speed επιστρέφει με όλους τους συμμετέχοντες να ανυπομονούν να ζήσουν αυτή τη μοναδική γιορτή της αυτοκίνησης. Στο επίκεντρο θα βρεθεί η Alfa Romeo, η οποία επέλεξε τη συγκεκριμένη εκδήλωση για να συστήσει στο Βρετανικό κοινό τα ισχυρότερα μοντέλα παραγωγής στην ιστορία της: τις Giulia GTA/GTAm.

Giulia GTAm Etna Red (2)

Από το 1993, χρονιά κατά την οποία ξεκίνησε το Goodwood Festival of Speed, η εκδήλωση εξελίχθηκε σε μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις του αυτοκινήτου σε παγκόσμια κλίμακα. Αρχικά ανοιχτή αποκλειστικά για κλασσικά μοντέλα, από το 2000 στο Goodwood Festival of Speed μπορούν να συμμετέχουν και σύγχρονα αυτοκίνητα.

Giulia GTAm Etna Red (4)

Με συμμετοχές από μονοθέσια της Formula 1, μέχρι ιστορικά μοντέλα και σύγχρονα supercars, η εκδήλωση συχνά αξιοποιείται από τους κατασκευαστές για να παρουσιάσουν τις νέες τους δημιουργίες, όπως θα κάνει φέτος και η Alfa Romeo με τα νέα, συλλεκτικά της supercars.

Giulia GTAm ETNA Red (8)

Κάθε χρονιά, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιείται και η θρυλική χρονομετρημένη ανάβαση (Goodwood Festival of Speed Hillclimb), όπου τα αυτοκίνητα καλύπτουν μια ανηφορική διαδρομή 1,86χλμ.

Giulia GTA Montreal Green (1)

Οι νέες Giulia GTA/GTAm -που αποτελούν την επιτομή της απόδοσης και των επιδόσεων της μάρκας- θα συμμετέχουν στην ανάβαση προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα στους φίλους του αυτοκινήτου.

Giulia GTAm ETNA Red (18)

Με έμπνευση σε τεχνικό επίπεδο από την Giulia GTA του 1965, το ακρωνύμιο GTA “Gran Turismo Alleggerita”, συμπυκνώνει το κορυφαίο επίπεδο τεχνολογίας, στιλ και οδηγικής απόλαυσης που εκφράζει η Alfa Romeo. Οι σύγχρονες Giulia GTA/GTAm θα παραχθούν σε μόλις 500 μονάδες και εφοδιάζονται με τον αναβαθμισμένο στους 540 ίππους V6 bi-Turbo κινητήρα των 2,9 λίτρων, αλλά και με μια σειρά μηχανολογικών και αεροδυναμικών παρεμβάσεων οι οποίες εξελίχθηκαν σε συνεργασία με τους οδηγούς της Alfa Romeo Racing ORLEN Formula 1 team, Antonio Giovinazzi και Kimi Räikkönen.

Giulia GTAm ETNA Red (11)

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO