spot_img
HomeΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣH 64η επέτειος του Fiat 500

H 64η επέτειος του Fiat 500

H 64η επέτειος του 500
  • Τα φετινά γενέθλια του θρυλικού 500 συμπίπτουν με το λανσάρισμα της 3ης και αμιγώς ηλεκτρικής γενιάς του μοντέλου στο Ισραήλ, το οποίο είναι και η πρώτη χώρα εκτός Ευρώπης που θα διατίθεται το νέο μοντέλο.
  • Με αφορμή τα παραπάνω, ο CEO της Fiat και CMO της Stellantis, κ. Olivier François, έστειλε το μήνυμα του από την οροφή του ιστορικού εργοστασίου του Lingotto, η οποία μετατρέπεται στο μεγαλύτερο κρεμαστό κήπο στην Ευρώπη.
  • Το νέο 500 είναι ήδη το πρώτο σε πωλήσεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης σε 10 Ευρωπαϊκές χώρες, ενώ σε 7 ακόμα βρίσκεται στην πρώτη τριάδα.
05_New 500

H 4η Ιουλίου αποτελεί πάντα πολύ γιορτινή ημέρα για τη Fiat, αφού σηματοδοτεί την επέτειο από την παρουσίαση του 500 το 1957. Αυτή την ημέρα διάλεξε η Ιταλική εταιρεία για να λανσάρει το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό 500 στο Ισραήλ, πραγματοποιώντας το πρώτο βήμα του μοντέλου εκτός Ευρώπης.

09_New 500

«Είμαι εξαιρετικά περήφανος που οι εορτασμοί της δημιουργίας του θρυλικού μας μοντέλου, συμπίπτουν με ένα συμβολικό βήμα: το λανσάρισμα της τρίτης και αμιγώς ηλεκτρικής γενιάς του 500 για πρώτη φορά σε χώρα εκτός Ευρώπης, το Ισραήλ», δήλωσε ο κ. Olivier François, CEO της Fiat και CMO της Stellantis. «Και δεν θα μπορούσαμε να επιλέξουμε καλύτερη τοποθεσία για αυτή την ανακοίνωση από την οροφή του ιστορικού εργοστασίου μας στο Lingotto, η οποία στο παρελθόν λειτούργησε ως πίστα δοκιμών και σήμερα αποτελεί μια γέφυρα μεταξύ της ιστορίας και του μέλλοντος της Fiat και του 500. Εδώ σε αυτή την οροφή κατασκευάζεται ο μεγαλύτερος κρεμαστός κήπο της Ευρώπης, που αντιπροσωπεύει την «πράσινη» πορεία της Fiat και τις κοινές μας αξίες. Δεν είναι απλά πράσινο, αλλά πράσινο για όλους. Αυτό είναι το DNA της Fiat και αυτή είναι η δέσμευση μας.»

10_New 500

Στο video που δημιουργήθηκε ειδικά για την περίσταση, το σκηνικό περιστρέφεται γύρω από την πίστα δοκιμών του Lingotto, εργοστασίου στο οποίο κατασκευαζόταν το θρυλικό 500. Ένα σύμβολο της αυτοκινητοβιομηχανίας, το Lingotto, του οποίου ο πρωτοποριακός σχεδιασμός δέχθηκε το θαυμασμό ακόμα και του Le Corbusier, εξελίχθηκε από εργοστάσιο σε κέντρο πολιτισμού και σήμερα περνά σε μια νέα εποχή όπου θα αποτελέσει και ένα σύμβολο του σεβασμού προς το περιβάλλον και της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης.

Το ίδιο ισχύει και για το νέο ηλεκτρικό 500, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Fiat, που χάρη στην αυτονομία του (320χλμ. στον κύκλο WLTP), τη δυνατότητα ταχείας φόρτισης (αυτονομία 50χλμ. σε μόλις 5 λεπτά) και τα προηγμένα συστήματα ασφάλειας και συνδεσιμότητας, αλλά και το προσιτό κόστος (από 19.970* ευρώ), προσφέρει μια βιώσιμη λύση αυτοκίνησης μηδενικών ρύπων για το ευρύ κοινό.

13_New 500

Η Fiat δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει αυτό το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της παρά με το μοντέλο που αποτελεί ορόσημο για την ίδια, αλλά και συνολικά την αυτοκινητοβιομηχανία. Στη δεκαετία του 1960, το πρώτο 500 έφερε επανάσταση κάνοντας προσιτή για όλους την αυτοκίνηση. Στη συνέχεια, η 2η γενιά του μοντέλου το 2007, έφερε το στιλ και τη μόδα στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης. Σήμερα το αμιγώς ηλεκτρικό 500 συνδυάζει τα δύο παραπάνω με τη νέα εποχή της εξηλεκτρισμένης κίνησης. Μετά την κατάκτηση σειρά βραβεύσεων, όπως τα Red Dot Award, IF Design Award και “Green Car Award”, αλλά και την εξαιρετική πορεία στις Ευρωπαϊκές αγορές, το νέο 500 κάνει το πρώτο βήμα για να μεταφέρει την επανάσταση του και εκτός της Γηραιάς Ηπείρου, ξεκινώντας από το Ισραήλ.

*Η τιμή περιλαμβάνει το όφελος επιδότησης του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά»

14_New 500

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO