spot_img
HomeΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣContinental και Tour de France

Continental και Tour de France

Continental και Tour de France

Αθήνα, 2.7.21. Εντυπωσιακά μαζικά σπριντ στις κοιλάδες της Γαλλίας, τολμηρά «ξεπετάγματα», ατομικά σόλο για πολλά χιλιόμετρα και θριαμβευτικοί τερματισμοί σε κορυφές των Άλπεων και των Πυρηναίων, συνθέτουν, από τις 26 Ιουνίου, την 108η διοργάνωση του Tour de France, που αναμφίβολα αποτελεί τον πιο μεγάλο αγώνα ποδηλασίας στον κόσμο. Στο επίκεντρο των αθλητικών αναφορών και η Continental που, παρούσα στα δρώμενα του αγώνα, προσφέρει κορυφαίες τεχνολογίες ελαστικών, σε αυτήν την ποδηλατική πανδαισία. Σε τελική ανάλυση, όσον αφορά τις μάχες για την κίτρινη φανέλα, η ποιότητα των ελαστικών καθορίζει, σε σημαντικό βαθμό, τους νικητές και την κατάταξη. Επομένως, πολλές κορυφαίες ομάδες βασίζονται στην τεχνογνωσία των κατασκευαστών ελαστικών Continental για τα αγωνιστικά ποδήλατα δρόμου του Tour de France!

3

Συνολικά έξι ομάδες (Ineos Grenadiers, Bahrain Victorious, Movistar, Groupama-FDJ, Intermarche – Wanty – Gobert Materiaux και Arkea-Samsic) θα αγωνιστούν στον φετινό αγώνα, με τα ελαστικά Continental Competition Pro LTD. Αυτό το ελαστικό, υψηλής τεχνολογίας, αναπτύχθηκε στο εργοστάσιο της Continental στο Korbach και είναι χειροποίητο. Αυτού του είδους τα ειδικά αγωνιστικά ελαστικά ζυγίζουν μόλις 250 γραμμάρια και, σε αντίθεση με άλλα ελαστικά ποδηλάτων, είναι κατασκευασμένα από έναν επικαλυμμένο σωλήνα, του οποίου η εξωτερική επιφάνεια διαθέτει λεπτό προφίλ με ραβδώσεις και αντέχει σε εσωτερικές πιέσεις, έως και 15 bar. Η τόσο υψηλή πίεση μειώνει την αντίσταση κύλισης, η οποία προσφέρει ιδιαίτερα πλεονεκτήματα στους αναβάτες, κατά τις πολύωρες διαδρομές του αγώνα και στις ακραίες, σε κλίση, ανηφόρες. Υπάρχει, επίσης, ένα πλεονέκτημα που σχετίζεται με το σχεδιασμό των ελαστικών: δεδομένου ότι τα ελαστικά αυτά εφαρμόζονται απευθείας στις ζάντες, δεν μπορούν να γλιστρήσουν, ακόμη και σε περίπτωση απώλειας πίεσης. Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του ελαστικού είναι η βελτιστοποιημένη αντίσταση κύλισης και η εξαιρετικά στενή επιφάνεια επαφής με το οδόστρωμα, η οποία είναι σε θέση να μεταφέρει, με ασφάλεια στον δρόμο, τις κατευθυντήριες δυνάμεις που εφαρμόζει ο ποδηλάτης στο τιμόνι αλλά και τις δυνάμεις πέδησης, όταν οι αθλητές ποδηλατούν σε κατηφόρες, με ταχύτητες έως και 100 χλμ./ώρα! Η ανάπτυξη της τεχνολογίας των ελαστικών έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην αύξηση της μέσης ωριαίας ταχύτητας των ποδηλάτων στον αγώνα, από 25 σε 40 χλμ./ώρα, από την εποχή που ξεκίνησε το Tour de France, αν και το προφίλ των διαδρομών έγινε σταδιακά όλο και πιο απαιτητικό.

4

Εκτός από την προμήθεια ελαστικών για τις ποδηλατικές ομάδες, το Continental Group είναι και ο Κύριος Συνεργάτης του Tour de France. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, τα επίσημα οχήματα της διοργάνωσης φορούν ελαστικά Continental, σε όλες τις διαδρομές του αγώνα, στην Γαλλική ύπαιθρο. Το δοκιμασμένο PremiumContact 6 πρωταγωνιστεί εδώ και φέτος. Αυτό το προϊόν υψηλής τεχνολογίας, για οχήματα μεσαίας και premium κατηγορίας, με έγκριση για ταχύτητες έως και 300 χλμ./ώρα, συνδυάζει τις ιδιότητες ενός άνετου sedan αλλά και σπορ ελαστικού αυτοκινήτου. Κοινός παρονομαστής είναι η άνεση, η ακριβής απόκριση στο τιμόνι, η εξαιρετικά υψηλή ασφάλεια και τα καλά περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά. Αυτό σημαίνει ότι το PremiumContact 6 πληροί τις υψηλές απαιτήσεις των συνοδών οχημάτων του αγώνα, σε μεγάλες ταχύτητες, σε φιδίσιες κατηφόρες, σε βρεγμένο δρόμο αλλά και σε μεγάλες επίπεδες διαδρομές με καύσωνα ή σε μεγάλες ανηφόρες, μέχρι τις κορυφές των βουνών στα μεγάλα υψόμετρα. Όλα τα ελαστικά που χρησιμοποιούνται παράγονται στο γαλλικό εργοστάσιο της Continental, στο Sarreguemines.

2

Το Tour de France ξεκίνησε στις 26 Ιουνίου στο Brest και θα τερματίσει στο Παρίσι, μετά από 21 αγωνιστικά ετάπ, ενώ θα καλυφθούν περίπου 3.460 χιλιόμετρα. Το προφίλ της διαδρομής είναι πιο κλασικό και πολύ πιο ισορροπημένο από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια, με δύο ατομικές δοκιμές χρονομέτρησης, μόνο τρεις τερματισμούς σε κορυφή βουνού και, εν γένει, σχεδιασμό που αποφεύγει ακραίες καταστάσεις. Ως εκ τούτου, το κοινό περιμένει ανυπόμονα να δει αν ο περσινός νικητής, Tadej Pogacar – ο νεότερος νικητής όλων των εποχών, με ηλικία μόλις 21 ετών – θα είναι σε θέση να υπερασπιστεί τον τίτλο του και φέτος!

 Δείτε το βίντεο “The life of a Tour de France tire”

H Continental αναπτύσσει καινοτόμες υπηρεσίες και τεχνολογίες για την αειφόρα και διασυνδεδεμένη αυτοκίνηση ανθρώπων και αγαθών. Ιδρύθηκε το 1871 και προσφέρει ασφαλείς, αποτελεσματικές, έξυπνες και οικονομικά προσιτές λύσεις για οχήματα ιδιωτικής μετακίνησης, μηχανήματα, μέσων μαζικής μεταφοράς και μεταφορών αγαθών. Το 2019, η Continental δημιούργησε πωλήσεις ύψους €44,5 δις, απασχολώντας 233.000 εργαζόμενους σε 59 χώρες και αγορές. Το 2021, η εταιρεία γιορτάζει τα 150α γενέθλιά της. Ο τομέας κατασκευής ελαστικών διαθέτει 24 μονάδες παραγωγής και ανάπτυξης παγκόσμια. Η Continental αποτελεί έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές ελαστικών, με περισσότερους από 56.000 εργαζόμενους και δημοσιευμένες πωλήσεις 11,7 δις σε αυτόν τον τομέα. Η Continental κατατάσσεται ανάμεσα στους τεχνολογικούς ηγέτες στην παραγωγή ελαστικών και προσφέρει μια ευρεία γκάμα προϊόντων για επιβατικά αυτοκίνητα, εμπορικά οχήματα και οχήματα ειδικής χρήσης. Μέσα από συνεχείς επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη, η Continental συνεισφέρει τα μέγιστα στη διαμόρφωση συνθηκών για ασφαλή, οικονομική και οικολογικά αποτελεσματική αυτοκίνηση. Το χαρτοφυλάκιο του τομέα των ελαστικών περιλαμβάνει υπηρεσίες για εμπορικές εφαρμογές και εφαρμογές στόλων εμπορικών οχημάτων, όπως επίσης και για συστήματα ψηφιακής διαχείρισης ελαστικών.

 

 

 

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO